Afbeelding voor artikel getiteld Six Players, Coach verbannen uit officiële NBA 2K League vanwege gokschandaal

Afbeelding: NBA 2K League

De NBA 2K League, de officiële esports-competitie die een teaminspanning is van zowel de NBA als NBA 2K uitgevers Take-Twoheeft internet “voor onbepaalde tijd gediskwalificeerd” zes spelers en een coach voor hun rol in een gokschandaal.

Volgens een verklaring van de competitie heeft een intern onderzoek uitgewezen dat spelers Marquis Gill, Christopher Lafanette, Dorian Earl Miller en Robert Nastasi van Blazer5 Gaming (het esports-team van Portland Trailblazers), Kimanni Ingram van Jazz Gaming (van Utah Jazz) en Zekirri Dennis van Mavs Gaming (Dallas Mavericks) zijn allemaal ” voor onbepaalde tijd gediskwalificeerd” wegens “schending van de gok- en fantasieregels van de competitie”. Blazer5 Gaming-coach Andrew Maxie heeft dezelfde straf gekregen voor hetzelfde misdrijf.

Uit het onderzoek bleek dat Dennis, Ingram, Lafanette, Miller en Nastasi allemaal hadden gewed op of probeerden te wedden op 2K League-wedstrijden, terwijl Gill en Maxie naar verluidt op de hoogte waren van het wedden en “gefaald om overtredingen te melden of volledig mee te werken aan het onderzoek”.

De volledige verklaring luidt:

NBA 2K League-spelers Marquis Gill, Christopher Lafanette, Dorian Earl Miller en Robert Nastasi van Blazer5 Gaming, Kimanni Ingram van Jazz Gaming en Zekirri Dennis van Mavs Gaming zijn voor onbepaalde tijd gediskwalificeerd uit de NBA 2K League en al haar groups wegens het overtreden van de gok- en fantasieregels, werd vandaag aangekondigd door NBA 2K League-president Brendan Donohue. Blazer5 Gaming-coach Andrew Maxie is ook voor onbepaalde tijd gediskwalificeerd wegens het overtreden van de gok- en fantasieregels.

Na een onderzoek heeft de NBA 2K League vastgesteld dat Dennis, Ingram, Lafanette, Miller en Nastasi hebben ingezet of geprobeerd te wedden op NBA 2K League-spellen, alleen of through andere personen, en ook de regels hebben overtreden door schendingen niet te melden of volledig meewerken aan het onderzoek. Gill en Maxie hebben de regels overtreden door overtredingen niet te melden of volledig mee te werken aan het onderzoek.

“De integriteit van ons spel is en zal altijd de topprioriteit zijn van de NBA 2K League”, aldus Donohue. “We nemen onze verplichting jegens de concurrentie en onze followers ongelooflijk serieus, en we zullen altijd krachtig optreden bij schendingen van de regels voor game-integriteit en de bijbehorende rapportage- en samenwerkingsvereisten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.