Zoals eerder vermeld hier op OC, heeft de filmdistributeur Kino Lorber stilletjes full kunstfilms beschikbaar gesteld aan streamen op YouTube en zijn eigen web site. In de afgelopen weken hebben ze de documentaires geüpload naar YouTube, Voorbij het zichtbare: Hilma Af Klint en MC Escher: Reis naar het oneindige. Nu komt Jheronimus Bosch: Aangeraakt door de duiveldie ze als volgt omschrijven:

In 2016 hield het Noordbrabants Museum in Den Bosch een bijzondere tentoonstelling gewijd aan het werk van de 500 jaar geleden overleden Jheronimus Bosch. Deze laatmiddeleeuwse kunstenaar woonde zijn hele leven in de stad en veroorzaakte opschudding met zijn fantastische en hoogst unieke schilderijen waarin hel en duivel altijd een prominente rol speelden. Ter voorbereiding van de tentoonstelling reist een crew van Nederlandse kunsthistorici de wereld over om de geheimen van zijn kunst te ontrafelen. Met speciale infraroodcamera’s onderzoeken ze de schetsen onder de verf, in de hoop meer te weten te komen over de bedoelingen van de kunstenaar. Ook proberen ze huge te stellen welke van de schilderijen met zekerheid aan Bosch zelf kunnen worden toegeschreven, en welke aan zijn leerlingen of navolgers. De consultants pendelen tussen Den Bosch, Madrid en Venetië, banen zich een weg door de wirwar van bureaucratie in de kunstwereld, in een strijd tegen de hindernis van talloze ego’s en tegenstrijdige belangen. Niet elk museum is bereid toegang te verlenen tot hun kostbare kunstwerken.

Je kunt vinden Jheronimus Bosch: Aangeraakt door de duivel vermeld in onze collectie van Free of charge documentaireseen subset van onze grotere collectie 4.000+ free of charge movies on-line: geweldige klassiekers, Indië, noir, westerns, documentaires en meer.

Om meer free of charge te streamen Kino Lorber-films te bekijken, Klik hier.

Als je de missie van Open Tradition wilt ondersteunen, overweeg dan: een donatie doen aan onze web site. Het is moeilijk om 100% op advertenties te vertrouwen, en uw bijdragen zal ons helpen om de beste culturele en educatieve materialen te blijven bieden aan leerlingen overal. U kunt bijdragen through PayPal, PatreonVenmo (@openculture) en cryptovaluta. Bedankt voor uw steun!

gerelateerde inhoud

Een digitaal archief van de full werken van Jheronimus Bosch: zoom in en ontdek zijn surrealistische kunst

Jheronimus Bosch-beeldjes: verzamel surrealistische personages uit de schilderijen van Bosch en zet ze op je boekenplank

Maak een virtuele rondleiding door het verbijsterende meesterwerk van Jheronimus Bosch De tuin der lusten

De betekenis van De tuin der lusten van Jheronimus Bosch uitgelegd


Leave a Reply

Your email address will not be published.