Senator Michael Bennet, Democraat van Colorado, en zijn Republikeinse rivaal, Joe O’Dea, zullen vrijdagavond het tegen elkaar opnemen in een slotdebat terwijl ze allebei proberen de resterende onbesliste kiezers voor zich te winnen met de verkiezingsdag over iets meer dan een week verwijderd.

Het debat, dat plaatsvindt aan de Colorado State College in Fort Collins, volgt er een op dinsdagavond waarin de twee een vrij gereserveerde uitwisseling hadden die niet eens over abortusrechten ging – een van de belangrijkste twistpunten in de campagne tot nu toe. De confrontatie van vrijdag zal naar verwachting agressiever zijn, met een veel groter publiek. Het begint om 21.00 uur Japanese Time en wordt stay gestreamd.

“Dit is een van onze beste en laatste kansen om onbesliste kiezers te laten zien wie we zijn en waar we voor staan: zoals vrijheid van keuze, bescherming van openbare gronden en een economie die voor iedereen werkt, niet alleen voor degenen aan de prime”, zei hij. Dat zei Bennet in een e-mail die vrijdag werd verzonden om geld in te zamelen.

De heer O’Dea, een eigenaar van een bouwbedrijf die voor het eerst naar een openbaar ambt gaat, heeft zijn kritiek op de heer Bennet, die op zoek is naar een derde volledige ambtstermijn, en de regering-Biden opgevoerd, waarbij hij hen de schuld geeft van toenemende misdaad en lakse veiligheid bij de grens met Mexico. “Er is een humanitaire disaster aan de grens”, zei hij onlangs in een Fox Information-radioprogramma, wijzend op de sterfgevallen door migranten en op de smokkel van fentanyl, die volgens hem 1.900 Coloradans heeft gedood, samen met andere medication. “We moeten er een einde aan maken. Bennet en Biden, ze zullen het niet als een disaster behandelen. Ik zal.”

De heer O’Dea heeft geprobeerd zichzelf te presenteren als een meer gematigde Republikein en brak met voormalig president Donald J. Trump, een zet die hem een ​​berisping opleverde. Dhr. Bennet heeft zijn reputatie op het gebied van Colorado-kwesties benadrukt, waaronder het verkrijgen van financiering voor rivier- en natuurbeschermingsprojecten.

De race staat niet in de prime van de Republikeinse ophaalmogelijkheden. Maar nationale Republikeinen zeggen dat ze geloven dat de heer O’Dea nog steeds een kans kan maken, aangezien de kandidaten van de partij de afgelopen weken aan kracht hebben gewonnen, hoewel peilingen de heer Bennet gedurende de hele campagne aan de voorkant hebben gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.