HBO Max heeft een aantal van de beste collecties misdaaddrama’s die voortdurend hun creatieve diepgang vergroten, met Barry‘s aanhoudend succes in seizoen 3 als een van de meest current gevierde voorbeelden. Het HBO-merk heeft in het algemeen een geprezen standing verworven als het gezicht van premium-tv in alle genres, maar dit subgenre is een van zijn specifieke sterke punten.


HBO Max heeft er goed aan gedaan om al die inhoud in één pakket samen te voegen, en er ook wat originele streaming-programmering in te gooien. Echte detective is algemeen geprezen om zijn benadering van het subgenre, en de meer recente hits zoals Merrie van Easttown en Tokio Vice zijn de creatieve spieren van het merk blijven versterken.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Echte detective (2014-)

Hoewel seizoen 2 misschien een stap terug was in vergelijking met wat er direct voor en erna kwam, de anthologiereeks Echte detective is een algemeen geprezen misdaadshow voor HBO. Het is meedogenloos, cerebraal en ongelooflijk verslavend om naar te kijken, met een aantal indrukwekkende sterrenkracht om de hoofdrollen te ondersteunen.

Het duo Mahershala Ali en Stephen Dorff uit seizoen 3 zorgde voor een geweldige dynamiek met een verbijsterend mysterie als kern. Toch is de combinatie van Matthew McConaughey en Woody Harrelson in seizoen 1 misschien wel de bekroning van de present. Het is de beste inkapseling van Echte detective‘s boeiende merk van grit en trippy psychologische elementen.

Merrie van Easttown (2021)

Waar Echte detective is donker psychologisch, HBO’s beperkte misdaaddramaserie Merrie van Easttown emotioneel intiem wordt. Kate Winslet leidt deze present in een van de sterkste optredens tot nu toe, en speelt de rol van een beroemde lokale detective in een klein stadje terwijl ze de moord op een tienermoeder probeert op te lossen.

Het gebruik van de kleinschalige setting als een rustige stad waar iedereen elkaar lijkt te kennen, benadrukt die intimiteit, en het maakt het grimmige mysterie in het centrum van het verhaal meer investerend naarmate het ontrafelt. Merrie van Easttown kreeg ook veel bijval, onder meer als een Excellent Lead Actress Emmy voor Winslet.

De draad (2002-2008)

Vaak beschouwd als een van de grootheden aller tijden van HBO-vastgoed, De draad is een van de meest aangrijpende misdaaddrama’s en politieprocedures die er zijn. Het liep vijf seizoenen en was gecentreerd rond een enorme en numerous solid van personages in wetshandhavingsinstanties en lokale bendes. In al die seizoenen, De draad problemen aangepakt van de illegale drugshandel, het overdrachtssysteem, het stadsbestuur, het onderwijssysteem en de publieke media.

Bovenop de eerder genoemde opvallende solid van personages met unieke persoonlijkheden, motivaties en achtergrondverhalen, werd de serie geprezen om zijn schokkend nauwkeurige en rauwe weergave van de plagen in de maatschappelijke politiek, evenals de bureaucratische bureaucratische rompslomp die politie- en detectivewerk achter de de scènes.

Tokio Vice (2022-)

Een originele serie voor de streamingkant van het merk HBO, Tokio Vice was een hoogtepunt van dit tv-genre in het afgelopen jaar. Het heeft misschien niet dezelfde punch als die van Echte detective of Merrie van Easttownmaar Tokio Vice slaagt erin een boeiend en stijlvol misdaaddrama te zijn.

Het verhaal is een gedramatiseerde versie van de avonturen van de Amerikaanse journalist Jake Adelstein om de wereld van de Japanse georganiseerde misdaad bloot te leggen. Het speelt een goed afgeronde solid van personages met intrigerende motivaties om in het grotere verhaal te passen, waarbij acteur Ken Watanabe en de relaxation van de Japanse solid het helderst schitteren. Als de present het tempo aanhoudt, zal het waarschijnlijk naar beneden gaan als een van de beste HBO Max-originelen en ook een verleidelijk stukje neo-noir-criminaliteit.

Promenade Rijk (2010-2014)

Boardwalk Empire is een HBO-origineel dat het misdaaddrama-genre neemt en plaatst tegen de achtergrond van een historisch stuk. Vindt voornamelijk plaats in Atlantic Metropolis, New Jersey, Boardwalk Empire volgt de heldendaden van de fictieve criminele kingpin Enoch Thompson, een corrupte politicus van Atlantic County tijdens het verbodstijdperk.

De serie besloeg vijf seizoenen en werd consequent geprezen vanwege de stilistische weergave van het tijdperk en de eersteklas solid van personages en hun bijbehorende expertise – inclusief de hoofdrol gespeeld door Steve Buscemi. Het is weer een meeslepend drama met een maffiathema dat followers van Martin Scorcese-gangsterfilms zeker zal bevallen, vooral sinds de filmmaker de eerste aflevering regisseerde.

De Sopranen (1999-2007)

Als het gaat om gangster-tv-drama’s, The Sopranos is een andere HBO-klassieker die een must-see is voor followers van het subgenre. Het was een van de beste optredens van wijlen James Gandolfini en misschien wel de meest iconische. De serie concentreert zich op het hoofdpersonage van Gandolfini, Tony Soprano, en dient als een psychologische deconstructie terwijl het door Tony’s dagelijkse leven gaat als een leidende maffiabaas in New Jersey.

The Sopranos is briljant gekaderd als een deconstructie van het leven van het personage door middel van zijn psychiatrische sessies met Dr. Jennifer Melfi. Vaak een van de de beste programma’s in de tv-geschiedenis, The Sopranos kreeg nadrukkelijke bijval voor zijn inventieve, gefundeerde kijk op het gangstergenre – terwijl hij al zijn lelijke brutaliteit liet zien.

Wij bezitten deze stad (2022)

Een recentere HBO-inspanning, Wij bezitten deze stad was een andere geprezen miniserie over misdaaddrama die thematische elementen uit De draad. Deze serie, gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek, beschrijft de diepgewortelde corruptie rond de Gun Hint Job Pressure van de politie van Baltimore. Het volgt voornamelijk de rol van Jon Bernthal als sergeant Wayne Jenkins, die een van de politieagenten was die werd veroordeeld voor verschillende beschuldigingen van corruptie.

Internet als andere politiedrama’s van soortgelijke gebouwen, Wij bezitten deze stad is een brute kijk op de corruptie in wetshandhavingsinstanties, behalve nog vernietigender en cynischer dan zelfs De draad‘s. Bernthals’ optreden was een bijzonder hoogtepunt, met critici die zijn uitstekende en overtuigende angstaanjagende uitvoering aanhaalden.

Grote kleine leugens (2017-2019)

Hoewel het geen misdaaddrama in de traditionele zin is, Grote kleine leugens is nog steeds een duister meeslepend verhaal gebouwd rond een somber uitgangspunt. Grote kleine leugens volgt het verhaal van vijf vrouwen en moeders uit de hogere klasse die in Californië wonen met kinderen op een prestigieuze basisschool. De zaken nemen echter een serieuze wending wanneer de vijf verstrikt raken in een actief moordonderzoek.

Gebaseerd op de gelijknamige roman en verdrongen door een bezaaide solid van actrices, Grote kleine leugens kreeg over de hele linie veel lof, vooral vanwege de meeslepende personages, het slimme schrijven en de meesterlijke balans tussen donkere humor en intens drama.

Barry (2018-)

Barry is een van de meest inventieve misdaaddrama’s van de afgelopen jaren. De originele HBO-serie begint als een misdaaddrama vermengd met een gezonde dosis donkere humor, en vertelt het verhaal van de titulaire huurmoordenaar die een nieuwe passie vindt in de vorm van acteren. Naarmate Barry verder komt in zijn acteerles, krijgt hij uiteindelijk een battle over zijn criminele leven als huurmoordenaar.

De drie seizoenen hebben allemaal gevierde kritische ontvangsten behaald, waarbij vooral de hoofdrol van Invoice Hader goed werd ontvangen. Critici en publiek noemden vooral het naadloze gebruik van slimme, sombere humor door de present als aanvulling op de onderliggende genuanceerde thema’s die het karakterdrama dragen, zelfs wanneer seizoen 3 meer in het drama leunde dan de komedie.

Wachters (2019)

HBO en showrunner Damon Lindelof gaan over naar het superheldenrijk en nemen het herkenningspunt van Alan Moore over wachters stripboek werd een van de meest gedecoreerde tv-series in het style. Een vervolg op Moore’s strip, the wachters gelimiteerde serie speelt zich af 34 jaar na de gebeurtenissen van het originele verhaal en scherpt aan op een witte supremacistische heropleving in Tulsa, Oklahoma, met de rechercheur die bekend staat als Sister Knight die de politiechef en de moord op haar vriend onderzoekt.

Vuile geheimen ontrafelen zich naarmate het complot vordert, en wachters werd geprezen om zijn genuanceerde sociale commentaar op racistisch geweld en vooroordelen, maar ook om trouw te blijven aan het bronmateriaal terwijl hij zijn wereld uitbreidde.

DE VOLGENDE: 14 dingen die alleen die-hard followers weten over Recreation of Thrones

Leave a Reply

Your email address will not be published.