De echtgenoot van spreker Nancy Pelosi, Paul Pelosi, werd opgenomen in het ziekenhuis nadat hij was aangevallen door iemand die vrijdagochtend vroeg inbrak in de woning van het echtpaar in San Francisco, zei een woordvoerder van mevrouw Pelosi.

“Vanmorgen vroeg brak een aanvaller de Pelosi-woning in San Francisco binnen en viel meneer Pelosi met geweld aan”, zegt Drew Hammill, de woordvoerder. zei in een verklaring op vrijdag. “De aanvaller is in hechtenis en de motivatie voor de aanval wordt onderzocht.”

Dhr. Hammill zei dat dhr. Pelosi, 82, naar verwachting volledig zou herstellen. Mevr. Pelosi was in Washington, DC, met haar beschermende element op het second van de inbraak, zei de politie van het Capitool in een verklaring:die zei dat de politie van San Francisco een verdachte in hechtenis had.

De Pelosis bezaten sinds 1987 een rood bakstenen herenhuis met drie verdiepingen in de exclusieve wijk Pacific Heights in San Francisco. In januari 2021, nadat het Congres een stimuleringswet had aangenomen, hun huis werd vernield met graffiti, en een varkenskop werd achtergelaten op het trottoir. Het vandalisme vond plaats vóór de aanval van 6 januari 2021 op het Amerikaanse Capitool.

In de maanden sinds die aanval hebben leden van het Congres van beide partijen te maken gehad met: een golf van bedreigingen en confrontaties, waaronder stalking, gewapende bezoeken aan hun huizen en aanvallen. Het motief voor de aanval op de heer Pelosi was vrijdagochtend niet duidelijk en er waren geen directe aanwijzingen dat de aanval politiek gemotiveerd was.

De politie van het Capitool zei dat speciale agenten van het veldkantoor in Californië ‘snel ter plaatse waren’. Onderzoekers van de afdeling dreigingsanalyse van de Capitol Police aan de oostkust werden gestuurd om de FBI en de politie van San Francisco te helpen bij een onderzoek naar de inbraak, zei de Capitol Police.

De politie van San Francisco heeft niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken om commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.