En je dacht dat je voor volgend jaar een toffe roadtrip gepland had staan.

Chris en Julie Ramsey gaan naar het zuiden voor de winter. Helemaal naar het zuiden.

De getrouwde Schotten zullen proberen de eerste mensen die rijden van de magnetische Noordpool naar de Zuidpool, en dat doen ze in een elektrische auto.

Het paar voltooide de 10.000 mijl lange Mongol Rally door Azië in een Nissan Leaf in 2017 en werkten samen met de automaker voor hun nieuwe reis van 17.000 mijl.

Chris en Julie Ramsey rijden in een Nissan Ariya van de Noord- naar Zuidpool.
(Nissan)

“Er deden in die tijd veel dingen de ronde over de impression van koud weer op batterijen en ik weet, omdat ik bijna 10 jaar een EV-rijder ben, dat er een beetje een impression is, maar het is niet zo erg als wat er werd opgemaakt,” vertelde Ramsey Fox Information Digital in een exclusief interview vanuit zijn huis in Aberdeen, het centrum van de Europese petroleumindustrie.

Kerstboomafsluiters worden veel gebruikt bij de olie- en gaswinning.

Kerstboomafsluiters worden veel gebruikt bij de olie- en gaswinning.
(Matthew Busch/Bloomberg through Getty Photographs)

Ramsey leidde vroeger een productiefaciliteit van Basic Electrical die de “kerstboom” -kleppen bouwde die worden gebruikt bij de olie- en gaswinning. “Je werkt in de detailhandel of de horeca, of je werkt in de olie- en gassector”, zei hij.

Ze namen eerder deel aan de 10.000 mijl lange Mongol Rally in een Nissan Leaf.

Ze namen eerder deel aan de 10.000 mijl lange Mongol Rally in een Nissan Leaf.
(Nissan)

Nadat hij een Nissan Leaf had gekocht en viel voor elektrische stroom, stelde hij enkele wijzigingen voor in de fabriek. “Ik probeerde de fabriek duurzamer en meer elektrisch te laten worden, maar ze hadden het niet, dus ging ik weg”, zei hij.

PROEFRIT: DE NISSAN Z 2023 IS SPORTWAGENGESCHIEDENIS

De Ramseys, Chris, 46, en Julie, 44, rijdt in een Nissan Ariyadie in fabrieksconditie een actieradius heeft van 300 mijl per lading, maar voor de reis door IJslands Arctic Vehicles wordt aangepast met een nieuwe ophanging en gigantische 39-inch banden waarmee hij zachte sneeuw en smeltende sneeuw kan doorkruisen.

De Ariya wordt door Arctic Trucks aangepast voor de poolgebieden.

De Ariya wordt door Arctic Vehicles aangepast voor de poolgebieden.
(Nissan)

De aandrijflijn wordt onaangeroerd gelaten in een poging om aan te tonen dat elektrische voertuigen de zware omstandigheden even goed, zo niet beter, aankunnen dan een voertuig met een verbrandingsmotor, die upgrades van de motor en versnellingsbak vereist voor een reis als deze en moet rijden op een mengsel van vliegtuigbrandstof vanwege de lage temperaturen.

“Het idee was om te zeggen, kunnen we dit doen zonder de aandrijflijn helemaal aan te passen,” zei Ramsey.

De uitdaging is om de batterijen op te laden terwijl ze van het internet zijn, dus bouwen ze een draagbare windturbine die wordt gecombineerd met een klein zonnepaneel dat tot 9 kilowatt elektriciteit kan leveren.

Chris en Julie waren de eersten die de Mogol Rally in een elektrisch voertuig voltooiden.

Chris en Julie waren de eersten die de Mogol Rally in een elektrisch voertuig voltooiden.
(Nissan)

“Het noordpoolgebied is een van de meest winderige plekken op aarde. Het komt op de tweede plaats na Antarctica, wat geweldig is voor ons omdat het de twee plaatsen zijn waar we naartoe gaan,” zei Ramsey.

Met bijna 24 uur daglicht in de poolgebieden terwijl ze daar zijn, en slaap moeilijk te vinden is, is het plan om te rijden en op te laden in diensten van drie tot vier uur om de batterij vol te houden.

Een group van Arctic Vehicles zal bij hen zijn voor de veiligheid en om de ijscondities in de gaten te houden, aangezien ze een groot deel van de reis over bevroren zeeën zullen doorbrengen.

Een voertuig van Arctic Trucks kwam dit jaar vast te zitten in dun ijs in het Noordpoolgebied.

Een voertuig van Arctic Vehicles kwam dit jaar huge te zitten in dun ijs in het Noordpoolgebied.
(Transglobale auto-expeditie)

Toen Arctic Vehicles dit jaar een route naar de magnetische noordpool bij Ellesmere Island aan het verkennen was, kwam een ​​vrachtwagen huge te zitten in het ijs en zonk, waardoor een grote bergingsoperatie nodig was die in september plaatsvond.

De vrachtwagen brak door het ijs en zonk en moest later in het jaar worden geborgen.

De vrachtwagen brak door het ijs en zonk en moest later in het jaar worden geborgen.
(Transglobale auto-expeditie)

GEZONDEN FORD F-150 HERSTELD VAN ARCTIC WATEREN

De reis van de Ramsey begint in februari in Edmonton, Canada, vanwaar ze bijna 2.000 mijl door Yellowknife en op de paal zullen rijden, voordat ze zich omdraaien en naar het zuiden gaan naar Ushuaia, Argentinië om een ​​vlucht Antarctica te halen voor het laatste been laat in het jaar.

De Ramsey's zullen via de Union Glacier naar de Zuidpool gaan.

De Ramsey’s zullen through de Union Glacier naar de Zuidpool gaan.
(Nissan)

Ramsey zei dat ze ernaar uitkijken om alle landen onderweg te ervaren, inclusief het offroad-centrum van Moab, Utah. Als dat lukt, zullen ze als pioniers hun stempel in de geschiedenisboeken drukken, maar iemand wil al in hun voetsporen treden.

Arctic Vehicles werkt ook samen met de Transglobal Automobile Expedition, die ernaar streeft om in 2024 de hele wereld door de polen te rijden, te beginnen in Ushuaia en vervolgens naar het noorden, dan naar het zuiden door Europa en Afrika.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Het is echter van plan om het op de ouderwetse manier te doen, met vrachtwagens met interne verbrandingsmotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.