Wat als de beroemde horrorschrijver Edgar Allan Poe moordmysteries zou oplossen? Dat is het leuke uitgangspunt van de komende Netflix thriller Het lichtblauwe oog, gebaseerd op de roman uit 2006 van Louis Bayard. In de movie wordt Poe gespeeld door Harry Melling — AKA Dudley Dursley van the Harry Potter serie – die wordt binnengehaald om de moordenaar te vinden in een weird moord die plaatsvindt in de jaren 1830 op West Level.

De movie heeft ook sterren Christian Bale, die de lokale detective speelt die samen met Poe aan de zaak werkt. Ik bedoel, als je niet aan boord kunt komen met Christian Bale en Edgar Allan Poe die samenwerken om moorden op te lossen, dan weet ik niet wat je nog meer van movies wilt. Zoals, kom op. Dat is een winnende formule daar. Bekijk hieronder de eerste teaser trailer:

Hier is de officiële synopsis van de movie:

West Level, 1830. In de vroege uren van een grijze winterochtend wordt een cadet dood aangetroffen. Maar nadat het lichaam in het mortuarium is aangekomen, wordt de tragedie wreed wanneer ontdekt wordt dat het hart van de jongeman vakkundig is verwijderd. Uit angst voor onherstelbare schade aan de jonge militaire academie, wenden de leiders zich tot een plaatselijke detective, Augustus Landor (Christian Bale), om de moord op te lossen. Gehinderd door de zwijgcode van de cadetten roept Landor de hulp in van een van hen om de zaak voort te zetten, een excentrieke cadet met minachting voor de ontberingen van het leger en een voorliefde voor poëzie – een jonge man genaamd Edgar Allan Poe (Harry Melling).

Het lichtblauwe oog is gepland om te openen in de bioscoop op 23 december, en dan in première op Netflix in januari.

De slechtste Netflix-films van 2021

Deze door Netflix geproduceerde movies sloegen de plank volledig mis.


Leave a Reply

Your email address will not be published.