Voormalig president Barack Obama dringt er bij de kiezers op aan om de zittende democratische regeringsleider Michelle Lujan Grisham te steunen in haar campagne voor herverkiezing tegen de voormalige televisiezender Mark Ronchetti.

De videobekrachtiging van één minuut van Obama prijst Lujan Grisham voor meer publieke investeringen in scholen, economisch beleid en uitgebreide toegang tot gesubsidieerde gezondheidszorg.

Obama zegt ook dat Lujan Grisham actie heeft ondernomen om de rechten van vrouwen te beschermen. De gouverneur ondertekende vorig jaar een wetsvoorstel om een staatsverbod op abortus ongedaan maken op tijd om toegang te garanderen na het Amerikaanse Hooggerechtshof sloeg Roe vs. Wade neer.

BIDEN ONDERTEKENT TWEEDE EXECUTIVE ORDER OM ABORTUS TOEGANG UIT TE BREIDEN

“Je kunt voortbouwen op deze vooruitgang, of New Mexico terugdraaien”, zegt Obama.

Ronchetti en aanverwante groepen hameren op de zittende gouverneur in advertenties die hoge misdaadcijfers benadrukken, aangezien de GOP-kandidaat de kiezers aanspoort om Lujan Grisham verantwoordelijk te houden voor economische onrust en achterblijvende schoolprestaties in de nasleep van pandemische lockdowns.

Verschillende Republikeinse gouverneurs en voormalig vice-president Mike Pence hebben campagne gevoerd voor Ronchetti in een staat die Donald Trump in 2020 verloor en Obama twee keer gained.

De gouverneur van New Mexico, Michelle Lujan Grisham, ondertekende een wetsvoorstel om een ​​staatsverbod op abortus op tijd teniet te doen om toegang te garanderen nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof Roe vs. Wade in Santa Fe, NM, op ​​27 juni 2022 had uitgesproken.
(AP Foto/Morgan Lee)

Woordvoerster Delaney Corcoran van de campagne van Lujan Grisham zei dat de Obama-video wordt verspreid by way of e-mail en op sociale media.

De pitch benadrukt onlangs toegevoegde stembepalingen in New Mexico die toestaan: inschrijven op verkiezingsdag en op vroege stemlocaties.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Obama, die leiding gaf aan een uitbreiding van de ziektekostenverzekering onder de Inexpensive Care Act, noemt ook een nieuw staats “betaalbaarheidsfonds voor de gezondheidszorg” in New Mexico dat cruciale verzekeringssubsidies kan verstrekken wanneer de Medicaid-dekking voor maar liefst 100.000 afloopt onder speciale federale pandemische bepalingen .

Het betaalbaarheidsfonds voor de gezondheidszorg komt van een nieuwe toeslag van 2,75% op de premies voor ziektekostenverzekeringen, de vooruitbetalingen die namens een persoon of gezin worden gedaan om de verzekering actief te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.