Als je op dit punt nog niet hebt gehoord over de agressieve inkomsten en ontevredenheid van de klanten van Overwatch, moet je onder een steen hebben geleefd (of je bent meer offline dan wij, in welk geval goed gedaan). Of het zijn problemen met de gevechtspas of klachten over hoe het Halloween Terror-evenement wordt uitgevoerdhebben spelers nogal wat problemen gehad met de nieuw gelanceerde free of charge te spelen shooter.

Om te illustreren hoe weinig waar voor je geld krijgt in de in-game winkel van Overwatch 2, heeft een speler een amulet gekocht — een amulet die je ook in het spel kunt krijgen — in het echte leven. De kicker? Het kostte minder geld om de Pachimari-charme IRL te kiezen dan in-game.

De Pachimari – die je je misschien herinnert als het speelgoed in de Hanamura “UFO-catchers” in de eerste recreation – lijkt op een ui met een lachend gezicht en groene tentakels, en is een soort Overwatch-mascotte geworden sinds de recreation voor het eerst werd gelanceerd in 2016.

Nadat spelers minutenlang de kleine chibi-ui in de dozen hadden gezien voordat een wedstrijd zou beginnen, begon het aan populariteit te winnen. Roadhog heeft een voorliefde voor ze volgens de overlevering van het spel (hij ziet vaak de knuffels stelen), en heeft zelfs een huid gebaseerd op de mascotte. Meerdere helden hebben sprays van de tentakelsui, en natuurlijk is er ook IRL-merchandise van.

Reddit-gebruiker hi_im_redbeard heeft een bericht gepubliceerd dat aantoont hoeveel goedkoper het is om de IRL-charme te kopen dan om die in Overwatch 2 te kopen. In de Blizzard-winkel, je kunt de Pachimari J!NX 3D-sleutelhanger ophalen voor $ 5 – een verre schreeuw van de 700 Overwatch-munten die het in-game kost (je moet minimaal $ 9,99 laten vallen om 100 munten in de Overwatch 2-winkel te krijgen). Een commentator in de thread stelt: “Zelfs als… [Blizzard] $ 7,00 in rekening gebracht voor de charme in de merchshop, het zou nog steeds goedkoper zijn dan $ 10,00 uitgeven voor voldoende credit, “waarop een andere gebruiker antwoordt: “Pas op, ze kunnen de merch store-prijzen bijwerken als ze erachter komen.”

Misschien zou dit probleem niet zo erg zijn als er nog free of charge loot packing containers waren die je kon ontgrendelen op een vrije baan op de gevechtspas, hm? Terwijl followers steeds ongeduldiger worden met het spel, is de volgende zet volledig in het hof van Blizzard. We zullen je op de hoogte houden van alles wat de studio vervolgens doet.


Leave a Reply

Your email address will not be published.