Veel mensen proberen snoei tegenwoordig hun horlogecollecties in. En hoewel ik in de eerste plaats geen cryptowinsten had om op uurwerken te blazen, begon ik te beseffen dat mijn eigen verzameling een beetje te groot was geworden naar mijn smaak. Niet omdat ik niet hou van wat ik koop, maar omdat ik als een groot, dom type ben als ik iets zie dat ik leuk vind. Ik moet zeggen: dat betekent niet dat ik een paar Cartier Tanks heb liggen. Ik vind Rolexen niet verstopt in de kussens van mijn financial institution. Het is meer dat als ik op een rommelmarkt of op een uitverkoop ben en iets zie dat ‘cocaïneheer uit de jaren 80’ schreeuwt, ik het waarschijnlijk zal aannemen. De vader van een vriend liet me eens het horloge zien dat hij droeg toen hij in de jaren zeventig uit de USSR overliep, waardoor een obsessie ontstond om horloges uit het Sovjettijdperk op te pakken die ik zou kunnen zien, of ze nu werken of niet. Maar mijn grootste liefde – en het enige waar ik Marie Kondo zelf niet uit kan zien – is het eerste ‘coole’ horloge dat ik ooit kreeg toen ik een type was: de eenvoudige, praktische Casio G-Shock.

Een jaar geleden telde ik en ontdekte dat ik meer dan 50 horloges had verzameld, wat me op een grappige, tussenliggende plaats bracht: dat aantal is bescheiden in vergelijking met sommige uurwerkliefhebbers, maar krankzinnig voor mensen die geen horloge hebben. één horloge en zal u vertellen of ze de tijd nodig hebben om op hun iPhone te kijken. Ik heb de neiging om gemakkelijker platen, boeken, schoenen, classic t-shirts en andere numerous dingen die ik verzamel, te verwijderen. Maar om de een of andere reden kocht ik steeds meer horloges die ik in veel gevallen nooit droeg. Ik realiseerde me dat ik moest bezuinigen. Het punt was altijd om uurwerken te kopen waar ik van hield, niet om een ​​mini-horlogemuseum te beginnen in mijn kleine appartement.

Dus besloot ik dat het het beste was om horloges weg te geven. Niets te gek; Ik deelde niet alleen Oesters uit aan kennissen. In plaats daarvan was ik een Swatch uit de jaren 80 aan het weggooien die misschien een beetje te kleurrijk was voor mijn pols die ik bij een storage sale kocht. Ik dacht dat een oude Rado uit de jaren 70 die ik voor $ 50 heb gekocht (en nu voor ongeveer $ 400 lijkt door te verkopen) een leuk cadeau zou zijn voor een vriend die internet zijn eerste type heeft gekregen. Ik heb niet mijn hele collectie weggegeven. Ik zou zelfs zeggen dat ik er op zijn finest een dozijn heb gelost.

Maar de stukken waaraan ik nooit heb nagedacht om ze te bewaren, waren mijn drie G-Shocks: de omvangrijke, volledig zwarte analoog-digitale Mudmaster die ik draag als ik iets buitenshuis doe; de oranje collab die Casio deed met NASA; en mijn vertrouwde ‘weekendhorloge’, de DW5600E-1V die ik voor altijd geleden voor 75 greenback kocht.

Er bestaat iets over de G-shock. Het is niet het originele digitale horloge (dat onderscheid hoort bij de Hamilton Pulsar, die dit jaar 50 wordt). Als je op Reddit gaat, worden de bijna 37.000 leden die behoren tot de G-Shock-gemeenschap zijn schamele vergeleken met de 704.000 Apple Watch-obsessieven. Maar de G-Shock heeft een manier om merkloyaliteit te overstijgen. Veel luxe horlogemensen respecteren de Casio nog steeds. In het boek Een man en zijn horloge, de kunstenaar Tom Sachs, die zijn eigen kijk op de G-Shock creëerde “a la Hermés dubbele tour horloges”, citeert de slogan van Patek Philippe over hoe je dat specifieke soort horloge nooit echt bezit, “Je zorgt er alleen voor voor de volgende generatie.” Sachs twijfelt er niet aan dat het zeer dure horloge een betekenis zal hebben voor wie het ook wordt overgedragen, “maar ik hou van het idee van iets dat $ 40 kost dat jij bezit, versus iets dat $ 4.000 kost dat jou bezit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.