MILWAUKEE — andere senatoren besteden ontelbare uren het promoten van hun politieke berichten en persoonlijke merken Aan kabel nieuws en sociale media.

Senator Ron Johnson van Wisconsin belt gewoon een… receptieve discuss radiopresentator – en Dan een andereen Dan een andere.

Sinds het start van dit jaar heeft de heer Johnson minstens 325 optredens in talkshows op de radio gemaakt, waaronder 186 hits in Wisconsin. In de Senaat, heeft hij ongeveer vier en een half uur gesproken in commissies en toespraken op de grond. Op de radio zou het meer dan vier volle dagen duren om naar al zijn optredens te luisteren.

Het is een duizelingwekkende tijdsinvestering van een senator van de Verenigde Staten. En het werpt zijn vruchten af.

Lang werd gedacht dat hij de meest bedreigde Republikein van dit jaar in de kamer was vanwege zijn lage goedkeuringsclassificaties, maar de heer Johnson heeft zich opengesteld voor een voorsprong in de peilingen over zijn Democratische uitdager, Luitenant-gouverneur Mandela Barnes. Democraten zouden dolgraag willen dat de heer Barnes wint, zowel omdat de controle van de Senaat aan de race zou kunnen blijven hangen als omdat de heer Johnson, een van de naties leidend leveranciers van verkeerde informatie, is al twaalf jaar de vloek van het bestaan ​​van de liberalen in Wisconsin.

Maar ze ontdekken dat het niet zo gemakkelijk is om meneer Johnson te verdrijven, een analoog wezen in de moderne digitale wereld, wiens politieke veerkracht voor een groot deel voortkomt uit een alomtegenwoordigheid op de radiogolven die hem bijna web zo’n vaste waarde in Wisconsin heeft gemaakt als kaaskwark, bier en de Inexperienced Bay Packers.

De heer Johnson, 67, heeft een ouderwets draaiboek verfijnd om te communiceren met Republikeinse kiezers die wekelijks naar conservatieve talkradio luisteren, een functie van de unieke macht van het medium in de mediaomgeving van Wisconsin en van zijn eigen politieke opvoeding als een figuur. onderschreven en gepromoot door de leidende rechtse praters van de staat.

De tijd op de radio dient als een directe lijn naar de politieke foundation van de heer Johnson. Gastheren die zijn wereldbeeld delen, dagen hem zelden uit op conservatieve discussiepunten over verkiezingen, volksgezondheid of zijn uitspraken uit het verleden. Luisteren aan de andere kant is een groot, toegewijd publiek dat weinig vertrouwen heeft in de krimpende kranten en televisiestations van de staat.

“Talkradio is cruciaal voor de conservatieve beweging, omdat we de reguliere media niet aan onze kant hebben”Mr. Johnson zei in een latest interview. “Zonder talkradio, denk ik niet dat conservatisme een kans zou hebben. We zouden overweldigd worden door de liberale media.”

Die radio-gefokte realiteit verspreidt zich hier snel door de Republikeinse politiek. Republikeinse gekozen functionarissen aan de ontvangende kant van woede op talkradio zullen het snel horen – en zullen snel een weg terug vinden naar de goede gratie van de gastheren.

“Je kunt elk onderwerp kiezen dat je wilt, maar wat het sizzling matter op talkradio ook is, je zult het horen opkomen”, zei burgemeester Rohn Bishop van Waupun, Wisconsin, die tot vorig jaar voorzitter was van de Republikeinse Partij in Fond du Lac County.

Luisteren naar Mr. Johnson op de radiogolven van Wisconsin kan dienen als een rondleiding door een universum waarin de Democraten van de staat fixed plannen om verkiezingen te stelen; de FBI is erop uit om de senator te pakken te krijgen; en Mr. Barnes, zijn Democratische tegenstander, is een anti-Amerikaanse fanaticus die “denkt dat onze nationale parken racistisch zijn” – een beschuldiging die de heer Johnson alleen al in september meer dan een dozijn keer heeft geuit.

Andere complottheorieën en verkeerde informatie zijn er in overvloed. Sinds start september is hij heeft beweerd de FBI probeerde de verkiezingen van 2016 voor Hillary Clinton te manipuleren, toen “niet alleen beschadigd de verkiezingen van 2020, ze corrumperen de verkiezingen van 2022.” Hij heeft gepromoot hydroxychloroquine als behandeling voor Covid en heeft suggereerde dat de Democraten plande de rellen van het Capitool.

In het interview zei de heer Johnson dat hij zich niet verontschuldigde voor zijn uitspraken die van de waarheid afwijken.

“Alles wat ik heb gezegd is bewezen waar te zijn,” zei hij. “Er is niet één ding dat ik over Covid heb gezegd dat niet waar was, inclusief gorgelen.”

De senator verwees naar een opmerking die hij maakte op een gemeentehuisvergadering in december, wat suggereert dat bewezen is dat een “standaard gorgelen, mondwater, het coronavirus doodt”. Daarna verdedigde hij zijn standpunt tijdens een rondleiding langs lokale radioprogramma’s. In het recente interview met The New York Occasions bood dhr. Johnson aan om te bewijzen dat hij gelijk had. Tot nu toe heeft hij dat niet gedaan.


Hoe Occasions-verslaggevers verslag doen van politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Occasions-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

De Democraten van Wisconsin hebben lang geleden besloten om de valse beweringen van de heer Johnson niet centraal te stellen in hun campagne om hem ten val te brengen. Voor een deel is dat omdat hij ze al zo lang maakt dat ze deel zijn gaan uitmaken van het firmament van de staatspolitiek.

“In een landelijke staat luisteren mensen hiernaar”, zei vertegenwoordiger Mark Pocan, een democraat uit Madison die jarenlang heeft sparren met de heer Johnson. “Dat worden geen gezichtspunten meer. Het worden feiten en het worden herhaalde feiten en ze maken deel uit van zogenaamd wat hier de realiteit is.”

De exhibits hebben een legioen trouwe luisteraars aangetrokken in heel Wisconsin, hoewel de publieke beoordelingen van Nielsen-radiostations rapporteer niet hoeveel mensen er op bepaalde tijden zijn afgestemd. Mr. Johnson verschijnt op exhibits in de hele staat, van het 50.000 watt station in Milwaukee’s 1,5 miljoen luisteraarsmarkt naar stations met kleine signalen in Wausau en programma’s gesyndiceerd op openbare radiostations dwars door Wisconsin.

Ryan Seaman, 31, die in de bouw werkt, zei dat hij vaak belde naar conservatieve talkshows in Milwaukee, waar hij woont.

“Ze proberen aan beide kanten perspectief te bieden zonder echt al te veel van hun inbreng te geven”, zei de heer Seaman. ‘Het is niet alsof ze je iets proberen op te dringen. Zo zou het nieuws moeten zijn, vind ik. Het moet eerlijk zijn, maar nauwkeurig over wat er aan de hand is.”

Shawn Kelly, een Republikeinse gepensioneerde van Fond du Lac die… in 2013 werd aangesteld als register van akten van zijn provincie door Gov. Scott Walker, zei dat wat hij op de lokale talkradio hoorde vaak “precies het tegenovergestelde” was van wat hij op televisie zag of in de kranten las.

“Ik denk niet dat er hier een midden-of-the-road nieuwsorganisatie is,” zei Dhr. Kelly.

De relatie van de heer Johnson met de conservatieve talkradiopresentatoren van Wisconsin dateert van het start van zijn politieke carrière.

Start 2010, toen hij een kunststofmanager was die onbekend was in de politiek van Wisconsin, hield hij een toespraak tijdens een Tea Celebration-bijeenkomst. Een deelnemer hielp hem al snel kennis te maken met Charlie Sykes, toen de machtigste conservatieve talkradiopresentator in de staat.

“Ik zei: ‘Nou, hoe zou je jezelf omschrijven?'” zei meneer Sykes. ‘Die dag of de volgende dag stuurde hij me een foto van zijn nachtkastje, dat vol stond met Wall Avenue Journals. Zijn punt was: ‘Ik ben een conservatieve redactionele pagina van de Wall Avenue Journal.’”

De heer Sykes werd de grootste promotor van de campagne van de heer Johnson in 2010 voor de Senaat. Hij las delen van de toespraak van de heer Johnson voor tijdens zijn present de volgende week, en de heer Johnson stuurde een opname waarin de heer Sykes hem prees naar de voorzitters van de Republikeinse Partij in elk van de 72 provincies van de staat.

Niet lang daarna gained de heer Johnson de goedkeuring van de Republikeinse Partij van Wisconsin op haar jaarlijkse conventie – een staatsgreep voor iemand met slechts een paar weken politieke ervaring.

De heer Sykes is nooit gestopt met het promoten van de kandidatuur van de heer Johnson, en de Republikeinse kiezers volgden. Nadat de heer Johnson had gewonnen en aantrad, hadden de twee een staande off-air-call van 40 minuten per week waarin de senator suggestions vroeg over hoe het met hem ging en de stemming van zijn politieke foundation.

In een interview uit 2011 met Peggy Noonan van The Wall Avenue Journal zei de heer Johnson dat de promotie van de heer Sykes “de reden was dat ik een Amerikaanse senator ben”.

Conservatieve talkradio-hosts in Wisconsin verplaatsen zich vaak als een blok, en de heer Johnson is met hen meegegaan. In de presidentiële voorverkiezingen van 2016, alle grote radiopresentatoren van de staat – en alles behalve een van de Republikeinen in de staatswetgevende macht — verzette zich tegen de kandidatuur van Donald J. Trump.

Maar toen Mr. Trump de genomineerde was, schaarde de Republikeinse foundation zich snel achter hem, en dat deed meneer Johnson ook. De presentatoren van de radioshow die dat niet deden, zouden snel de gevolgen leren. Meneer Sykes, die ooit… doceerde meneer Trump in de uitzending over beleefdheidkondigde aan voordat Mr. Trump de algemene verkiezingen gained dat hij zijn present zou verlaten.

In Inexperienced Bay sprak Jerry Bader een paar keer per maand met de heer Johnson tijdens een radioprogramma dat hij 14 jaar lang presenteerde en dat, zei hij, “over alles ging vanuit een conservatief wereldbeeld”.

In een latest interview zei dhr. Bader dat hij zich niet kon herinneren dat hij het ooit oneens was met dhr. Johnson in de uitzending – hoewel dhr. Bader als MC diende tijdens een bijeenkomst voor senator Ted Cruz tijdens de voorverkiezing van 2016 en zich standvastig tegen dhr. Trump verzette. ook na de algemene verkiezingen.

De heer Bader zei dat zijn beoordelingen daalden nadat de heer Trump aantrad. Bellers naar de present waren “zeer fel” in hun woede op hem. Toen hij uiteindelijk in 2018 werd ontslagen, zei hij, vertelde het administration van het station hem dat het was omdat hij de heer Trump niet zou steunen. Een aantal Republikeinse functionarissen die regelmatig in zijn present waren geweest, belden om hun medeleven te betuigen, maar de heer Bader zei dat hij nooit meer iets van de heer Johnson had gehoord.

“Ik was niet voorbereid op wat er met het conservatieve landschap gebeurde”, zei dhr. Bader, die nu… de predikant van een kerk in Inexperienced Bay dat de armen en daklozen van de stad bedient. Tegenwoordig negeert hij de politiek liever.

Het tijdslot van meneer Bader ging al snel naar Joe Gigaanti, een pro-Trump-presentator. Mr. Johnson is een vaste gast en verschijnt dit jaar 18 keer in de present. In een interview zei dhr. Gigaanti dat hij het niet alleen nooit oneens was geweest met dhr. Johnson in de uitzending, maar dat hij hij deelde ook zijn scepsis over zaken als Covid-vaccins, het gedrag van de FBI en het stemsysteem van Wisconsin.

De present van dhr. Gigaanti is een succes geweest, mede dankzij dhr. Johnson, die volgens de presentator helpt om de kijkcijfers te verhogen. Hij is nu gesyndiceerd op twee andere markten in Wisconsin en nog vijf in het hele land – allemaal plaatsen waar hij de valse theorieën van de heer Johnson verkondigt.

“Er zijn,” zei de heer Gigaanti, “veel onbeantwoorde vragen van de verkiezingen van 2020.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.