Ook al heeft de heer Trump een oorlogskas van meer dan $ 130 miljoen, zijn advertentiecampagne werd bepaald door zijn pogingen om dure advertentietarieven te vermijden terwijl hij andere Republikeinse groepen de ether liet domineren. Advertentietarieven worden bepaald door vraag en aanbod, en die kosten schieten doorgaans omhoog aan het einde van een verkiezingsseizoen, wanneer campagnes en politieke groeperingen de ether proberen te overspoelen.

Sommige Republikeinen zeiden dat de voormalige president meer zou moeten doen. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar haalde de heer Trump bijna $ 25 miljoen on-line op – of ongeveer 15 procent van elke greenback die werd gegeven op WinRed, de toonaangevende on-line donatieverwerkingssite voor Republikeinen. Maar het televisiebudget van de heer Trump is slechts iets meer dan de helft van wat hij heeft uitgegeven aan reclame om meer donateurs te werven voor zijn politieke operatie.

In Arizona, waar Blake Masters, de Republikeinse kandidaat voor de Senaat, op televisie meer dan 10 tegen 1 is uitgegeven door Senator Mark Kelly, de Democratische zittende, hebben Republikeinen gewacht tot Mr. Trump middelen in de staat zou inzetten, zei Barrett Marson, een Republikeinse strateeg daar.

“Het lijdt geen twijfel dat de race in de richting van de Republikeinen eindigt, maar ik weet niet of de hulp van Trump te weinig of te laat is”, zei dhr. Marson.


Hoe Occasions-verslaggevers verslag doen van politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Occasions-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

Toch prezen zelfs Republikeinen die kritisch waren over de totale uitgaven van Trump de inhoud van zijn reclamecampagne. Republikeinse consultants en campagneadviseurs van de Senaat zeiden dat de spots waren afgestemd op de berichten van kandidaten, gericht waren op de juiste markten en zouden moeten helpen Trump-supporters naar de stembus te drijven.

“De advertenties waren tactisch effectief en de berichten waren erg goed”, zegt Scott Jennings, een Republikeinse strateeg. “Ik had graag gezien dat Trump zijn hele PAC uitlaadde, maar het is goed dat ze erin zijn gesprongen.”

De advertenties variëren in toon en probleem van staat tot staat. De groep heeft zich gericht op vijf Senaatsraces en heeft deze week een nieuwe plek toegevoegd ter ondersteuning van Tudor Dixon, de Republikeinse kandidaat voor gouverneur in Michigan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.