WASHINGTON — Het ministerie van Financiën zei vrijdag dat de plaatsvervangend commissaris van de Inside Income Service, Douglas O’Donnell, volgende maand waarnemend commissaris zou worden wanneer de termijn van Charles P. Rettig afloopt, waardoor een leegte aan de prime van het belastinginningsbureau wordt opgevuld als het begint aan een revisie van $ 80 miljard.

De benoeming komt op een cruciaal second van overgang voor de IRS, die wordt geconfronteerd met intense politieke controle terwijl het zich voorbereidt om zijn handhavingscapaciteit te versterken door duizenden nieuwe agenten aan te nemen. De vertraging bij het benoemen van een vervanger voor de heer Rettig had geleid tot bezorgdheid onder voormalige IRS-functionarissen dat de transformatie van het bureau in gevaar zou kunnen komen.

“Adjunct-commissaris O’Donnell heeft zijn carrière gewijd aan het dienen van Amerikaanse belastingbetalers op elk niveau van het agentschap”, zei minister van Financiën Janet L. Yellen in een verklaring. “Zijn inzet om de ervaring van de Amerikaanse belastingbetaler te verbeteren, zal het werk van hem en het agentschap leiden terwijl ze hun inspanningen voortzetten om de IRS voort te stuwen tijdens een kritieke periode van modernisering.”

Mevrouw Yellen prees ook de heer Rettig voor zijn leiderschap van het bureau tijdens de pandemie, toen het dunne personeel zich moest inspannen om noodhulpgeld te leveren aan Amerikanen in het hele land. De vertrekkende commissaris werd over het algemeen geprezen door de regering-Biden voor zijn bijdrage aan het argument dat het bureau meer geld nodig heeft.

De heer O’Donnell werkt sinds 1986 bij de IRS en begon als belastingagent.

De $ 80 miljard die aan de IRS werd toegewezen, werd een centraal onderdeel van de Inflation Discount Act die het congres eerder dit jaar heeft aangenomen. Verwacht wordt dat het in een decennium meer dan 120 miljard greenback aan nieuwe belastinginkomsten zal opleveren door exhausting op te treden tegen grote bedrijven en rijke belastingbetalers die belasting ontwijken. Het geld is ook bedoeld om de klantenservice te verbeteren en de verouderde technologie van het bureau te upgraden.

Het geld is ook naar voren gekomen als een politiek vlampunt, waarbij de Republikeinen waarschuwden dat de 87.000 nieuwe werknemers die de IRS van plan is aan te nemen, een ‘schaduwleger’ voor president Biden zullen worden. Republikeinen hebben gezegd dat als ze de controle over het Congres heroveren, ze zullen proberen de nieuwe pot met geld van het bureau terug te vorderen.

Als de Republikeinen de controle over de Senaat winnen, kan het voor de Democraten moeilijk zijn om een ​​voltijdse vervanger te bevestigen voor de heer Rettig, een aangestelde van voormalig president Donald J. Trump wiens ambtstermijn afloopt op 12 november.

Eerder deze maand heeft een groep van vier voormalige IRS-commissarissen een openbare verklaring uitgegeven waarin ze er bij het Witte Huis op aandringen om het proces van de benoeming van een nieuwe commissaris te versnellen.

“Een snelle benoeming van de volgende commissaris is essentieel”, Zij schreven. “Totdat die positie is ingevuld, lopen essentiële verbeteringen aan de IRS een ernstig risico op vertraging, zo niet mislukken.”

Het Witte Huis weigerde commentaar te geven op het benoemingsproces.

In haar verklaring op vrijdag sprak mevrouw Yellen het vertrouwen uit dat er meer veranderingen aan de gang zijn bij de IRS

“Meer dan ooit heeft de IRS het momentum om te transformeren met verbeteringen in service, technologie en personeel, waardoor het een bureau van wereldklasse wordt dat aan de behoeften van het Amerikaanse volk kan voldoen”, zei ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.