Een leiderschaps-PAC gesponsord door vertegenwoordiger Liz Cheney, Republikein van Wyoming, kondigde vrijdag een media-aankoop van $ 500.000 aan in Arizona, waar het een televisiespot zal uitzenden waarin de kiezers worden opgeroepen om Kari Lake, de Republikein die zich kandidaat stelt voor gouverneur, en Mark Finchem, de kandidaat van de partij, af te wijzen voor staatssecretaris.

“Ik weet niet of ik ooit op een democraat heb gestemd, maar als ik in Arizona zou wonen, zou ik dat absoluut doen,” Mevrouw Cheney zegt in de advertentie. “Als je geeft om het voortbestaan ​​van onze republiek, kun je mensen geen macht geven die de verkiezingen niet eren.”

Mevrouw Lake en meneer Finchem hebben allebei campagnes gevoerd om de valse bewering van voormalig president Donald J. Trump dat de verkiezingen van 2020 waren gestolen, te versterken.

Mevr. Cheney, vicevoorzitter van het panel dat de betrokkenheid van de heer Trump bij de aanslag op het Capitool van 6 januari onderzoekt, verloor haar voorverkiezing in augustus in een aardverschuiving aan Harriet Hageman, een door Trump gesteunde uitdager. Terwijl haar toekomstige politieke plannen blijf vaagvoor nu heeft ze gezegd dat ze van plan is haar inspanningen te richten op het verhinderen van de terugkeer van de heer Trump aan de macht.

Mevr. Cheney heeft eerder mevr. Lake uitgekozen als verkiezingsontkenner tegen wie ze campagne wilde voeren. “Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kari Lake niet wordt gekozen”, zei mevrouw Cheney vorige maand op het Texas Tribune Competition.

De stap is in lijn met de inspanningen van mevrouw Cheney om verkiezingsontkenners buiten hun ambt te houden.

Ze steunde ook vertegenwoordiger Elissa Slotkin, democraat van Michigan, in een competitieve race tegen Tom Barrett, een Republikeinse senator en verkiezingsontkenner van 2020, die weigerde te zeggen of hij de resultaten van de tussentijdse verkiezingen van 2022 zou respecteren.

Mevrouw Cheney, die aantoonbaar de meest uitgesproken criticus van de heer Trump in de Republikeinse partij is, heeft tientallen goedkeuringsverzoeken van Democratische kandidaten ingediend, maar de knipoog naar mevrouw Slotkin is haar eerste van de tussentijdse cyclus. De race in het zevende district van Michigan wordt beschouwd als een tossup en is een van de belangrijkste doelen van de Republikeinse Partij, aangezien het de meerderheid in het Huis wil terugwinnen.

“Ik ben er trots op om Elissa Slotkin te steunen”, zei mevrouw Cheney, die samen met mevrouw Slotkin in de strijdkrachtencommissie zat, donderdag in een verklaring. Mevr. Slotkin diende ook in de regering-Bush toen mevr. Cheney op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkte.

“Hoewel Elissa en ik onze politieke meningsverschillen hebben, hebben we in een tijd waarin onze natie wordt geconfronteerd met bedreigingen in binnen- en buitenland, serieuze, verantwoordelijke, substantiële leden zoals Elissa in het Congres nodig”, zei mevrouw Cheney, terwijl ze ook Republikeinen en onafhankelijken aanmoedigde als democraten, om haar te steunen.

Mevrouw Cheney zal op 1 november campagne voeren met mevrouw Slotkin in Michigan tijdens een evenement dat wordt aangekondigd als een ‘avond voor patriottisme en tweeledigheid’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.