Waarschuwing: SPOILERS voor AXE: Dag des Oordeels #6


Marvel’s Dag des oordeels crossover-evenement is eindelijk voorbij en de Celestials hebben hun ware vormen onthuld aan de Avengersde X-Males en de Eeuwigen – een fantheorie bevestigen en bewijzen dat deze enorme machinegoden niet zijn wat ze lijken te zijn. Als de Goden van de Eeuwigen, Hemelse wezens zijn enkele van de machtigste wezens in het Marvel-universum, en slechts één kan een heel leger tegenhouden, of het desnoods met één enkele gedachte vernietigen. Maar BIJL: Dag des Oordeels #6 onthult dat de Celestials helemaal geen goden zijn – ze zijn iets dat veel bekender is voor menselijke ogen.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Wat begon als een simpele oorlog tussen de X-Males en de Eternals explodeerde in een wereldwijd battle tegen de almachtige Progenitor Celestial, een enorm gebouwde God en voormalige thuisbasis van de Avengers. Seconden na het ontwaken besluit de Progenitor de mensheid te beoordelen (samen met mutanten en Eternals) om te zien of ze hun thuisplaneet waardig zijn. De stamvader beslist nee een is de aarde waardig en begint aan het vernietigen van de wereld, waarbij een crew van X-Males, Eternals en Avengers gedwongen wordt om in de machine te reizen in de hoop deze van binnenuit af te sluiten.

Verwant: Judgment Day is officieel Marvel’s meest R-rated evenement ooit

In BIJL: Dag des Oordeels #6geschreven door Keiron Gillen met kunst van Valerio Schiti, staat de Progenitor op het punt zijn belofte waar te maken, maar de Avengers, X-Males en Eternals slagen erin hun weg naar de kern van het wezen te vinden – waar ze de WAAR Hemel. Hoewel het nog steeds aanzienlijk groter is dan mensen, is het niet het kilometershoge mechanische gedrocht dat over de planeet opdoemt. De echte Celestial is wit en ziet er veel organischer uit. Toch is het niet kwetsbaar – het is gemakkelijk weert een aanval van Jean Grey af. Het kan echter de voortgang van de rede niet belemmeren; de Avenges, Eternals en X-Males overtuigen de Celestial met succes dat zijn oordeel gebrekkig is – en het is ook niet zonder zonde.


De hemelingen zijn meer buitenaards dan iedereen dacht

Het hele evenement, tot nu toe, stelde zich Celestials voor als een onstuitbare kracht die gelijk staat aan Goden in hun macht en aanwezigheid. Maar de ware vorm van de Celestial suggereert dat hun ware kracht voortkomt uit hun beheersing van technologie. Ze kunnen het weefsel van de werkelijkheid vormen, maar kunnen nog steeds door anderen worden beïnvloed. “Verdomme, als iemand die internet zo’n puinhoop is als ik een held kan zijn, ondanks al mijn %#@#, dan kan jij dat ook zijn” Iron Man zegt tegen de Progenitor:. Dit geeft het de motivatie om alle vernietiging die het heeft veroorzaakt ongedaan te maken… ten koste van zijn eigen leven.

Het is heel goed mogelijk dat de Progenitor Celestial de… enkel en alleen Celestial met dit lichaam, en anderen zijn eigenlijk zo groot als ze lijken. Aanvullend, geen andere Celestials hebben interactie gehad met de Progenitor tijdens dit evenement; misschien wordt de stamvader niet gerespecteerd door anderen van zijn soort. Desalniettemin hebben de gecombineerde inspanningen van de X-Malesde Eeuwigen en de Avengers slaag erin om de Celestial te verslaan – die veel vreemder is dan wie dan ook dacht.

Volgende: X-Males’s Resurrection is officieel verbroken

Leave a Reply

Your email address will not be published.