Senator Lisa Murkowski, een gematigde Republikein die vecht voor herverkiezing in Alaska, verdedigde haar staat van dienst tegen aanvallen van haar door Trump gesteunde uitdager, Kelly Tshibaka, in een debat op donderdag.

mevrouw Murkowski ging naar de algemene verkiezingen in november met een voorsprong van bijna zeven punten op mevrouw Tshibaka, en beide presteerden veel beter dan hun democratische tegenstander, Patricia Chesbro.

Maar de senator heeft meedogenloos campagne moeten voeren voor politieke overleving sinds ze stemde om Donald J. Trump te veroordelen in zijn afzettingsproces na de aanval op het Capitool van 6 januari 2021. Mevrouw Murkowski is nog steeds een doelwit van de heer Trump, die de staat in juli bezocht voor een bijeenkomst met mevrouw Tshibaka en deze week mevrouw Murkowski tijdens een tele-rally bekritiseerde als “een van de slechtste senatoren die je je kunt voorstellen”.

De debat, gehost door Alaska Public Media, Alaska’s Information Supply en KTOO, een lokaal station, behandelden een reeks problemen, waaronder de reactie van de staat op de coronaviruspandemie, wapengeweld op scholen, het beheer van de visserij in de staat en de reactie op klimaatverandering. Mevrouw Murkowski benadrukte haar tweeledige werk op het gebied van infrastructuur, energie en wapenwetgeving.

Mevr. Tshibaka probeerde zichzelf op te werpen als de kandidaat die verandering zou brengen, door herhaaldelijk te swipen naar mevrouw Murkowski vanwege haar stemmen voor genomineerden en wetgeving ondersteund door president Biden. Ze bekritiseerde ook een wapenmaatregel die werd gesteund door mevrouw Murkowski, die haar gebruikte om haar te binden aan senator Mitch McConnell, de leider van de minderheid.

“Ik zou niet hebben gestemd voor de excessive wapenbeheersing van Biden waaraan onze zittende senator McConnell heeft gewerkt”, zei mevrouw Tshibaka.

Het tweeledige wetsvoorstel, dat werd ondertekend in de moist door president Biden in juni na de schietpartij op een faculty in Uvalde, Texas, bedoeld was om gevaarlijke mensen te weerhouden van toegang tot vuurwapens, en tegelijkertijd de investeringen in de geestelijke gezondheidszorg van het land te verhogen. De passage doorbrak de jarenlange patstelling in het Congres over de kwestie.

Maar de heer McConnell is een bijzonder pijnlijk onderwerp geworden voor Trump-republikeinen in Alaska. Het tremendous PAC Senate Management Fund, dat is afgestemd op de heer McConnell, heeft meer dan $ 5 miljoen uitgegeven aan advertenties die mevrouw Tshibaka aanvallen. En in een beweging bedoeld om conservatieven te verzamelen, de Alaska Republikeinse Partij, die mevrouw Tshibaka ondersteunt, deze week gestemd voor afkeuring Mr. McConnell voor het vergroten van de herverkiezingskansen van mevrouw Murkowski.

Mevrouw Murkowski, die de zetel sinds eind 2002 bekleedt en het oudste lid is van de congresdelegatie van Alaska, heeft haar tegenstanders enorm overtroffen en heeft haar weg naar de overwinning gericht op de coalitie van gematigde Republikeinen, Democraten en onafhankelijken die haar steun heeft verleend. haar al jaren. Ze verdedigde haar werk aan de wapenwet en zei dat de wetgeving werd geleid door senator John Cornyn uit Texas, “een zeer conservatieve Republikein”.

Ze wees ook op haar werk aan een energiewet voor 2020 en een tweeledig infrastructuurpakket, dat volgens haar miljoenen {dollars} aan financiering opleverde om steden in staat te stellen breedband en connectiviteit uit te breiden.

“Alaskanen willen resultaten”, zei mevrouw Murkowski. “Ze willen geen partijdige politieke retoriek.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.