Agenten die een zwarte man doodschoten Spoedeisende hulp in Ohio vorig jaar zal niet strafrechtelijk vervolgd worden, maakte een officier van justitie vrijdag bekend.

Columbus-politieagenten en veiligheidsagenten met Mount Carmel St. Ann’s Hospital openden het vuur op Miles Jackson op 12 april 2021, na een worsteling die begon toen Columbus officieren ontdekte dat Jackson een pistool in zijn trainingsbroek had verstopt.

Er ontstond een patstelling nadat het pistool afging, waarbij de politie uiteindelijk het vuur opende toen Jackson rechtop leek te gaan zitten en agenten schreeuwden: “Hij schoot opnieuw!” en “Hij heeft een pistool!”, volgens bodycambeelden.

WISCONSIN DOJ ONDERZOEKT POLITIE SCHIETEN DIE 1 DOOD ACHTER BLIJVEN BUITEN EEN WINDSOR HOTEL

Volgens het rapport van een lijkschouwer is Jackson 20 keer geraakt, waaronder wonden aan zijn linkeroor, kin, borst, buik, billen en dijen.

Het besluit van de grand jury om Columbus-officieren of Mount Carmel-beveiligingsofficieren niet aan te klagen, werd zonder commentaar aangekondigd door Gary Tyack, de gekozen officier van justitie voor Franklin County in het centrum van Ohio, de thuisbasis van de staatshoofdstad Columbus.

Politieagenten uit Ohio die betrokken zijn bij de schietpartij van Miles Jackson in 2021 zullen niet worden aangeklaagd.

Tyacks persbericht suggereerde dat Jackson drie keer had geschoten. “Laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat het wapen dat Jackson bezat, overeenkwam met drie van de gebruikte omhulsels die ter plaatse werden gevonden”, aldus het persbericht.

Het kantoor van de procureur-generaal heeft zijn onderzoek naar de schietpartij in augustus 2021 afgerond en het doorgestuurd naar de aanklager van Franklin County.

Jackson was eerder op de dag dat hij stierf naar hetzelfde ziekenhuis gebracht, Mount Carmel St. Ann’s Hospital in Westerville, maar was weggelopen. De politie van Westerville werd toen gebeld nadat hij bewusteloos was gevonden op een nabijgelegen parkeerplaats.

Politieagente in Ohio die tiener MA’KHIA BRYANT vermoordde, wordt niet aangeklaagd

Na een pat-down, waarbij een officier die eerder had gewaarschuwd voor het haasten van zijn taken Jackson’s pistool miste, volgden die officieren de medici terug naar het ziekenhuis, waar Jackson werd opgewacht door de politie van Columbus vanwege stadsbevelen voor zijn arrestatie. Die officier en de Columbus-officieren die Jackson doodschoten waren clean.

Zowel Columbus als St. Ann’s officieren vuurden hun wapens af.

Het personeel van de eerste hulp probeerde Jackson te reanimeren, maar hij werd dood verklaard in het ziekenhuis, zeiden de autoriteiten. Geen agenten, ziekenhuispersoneel of artsen raakten gewond.

Protesten volgden op de schietpartij, een van de vele in de afgelopen jaren in Columbus die leidden tot een afrekening in de stad wegens raciale onrechtvaardigheid en beschuldigingen van politiegeweld. Die incidenten omvatten de dodelijke schietpartij van een 16-jarige Ma’Khia Bryant minder dan een week na de dood van Jackson toen ze een mes naar een jonge vrouw zwaaide.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De officier die Bryant neerschoot, werd eerder dit jaar vrijgesproken van criminele overtredingen door een grand jury.

Leave a Reply

Your email address will not be published.