Goedemorgen iedereen. We hebben zojuist een ronde van Home-peilingen in vier districten afgesloten met een aantal behoorlijk interessante resultaten:

Opiniepeiling New York Occasions/Siena School

  • PA-08 (Trump+3 in 2020) — Cartwright* (D) 50, Bognet (R) 44

  • KS-03 (Biden+4) — Davids* (D) 55, Adkins (R) 41

  • NM-02 (Biden+6) — Vasquez (D) 48, Herrell* (R) 47

  • NV-01 (Biden+8) — Titus (D) 47*, Robertson (R) 47

*zittend

Als u deze bevindingen niet kunt begrijpen, weet dan dat u niet de enige bent. Het is een hele uitdaging om het huis te begrijpen. Er zijn tientallen eigenaardige wijken en kandidaten om te volgen.

Het is waarschijnlijk een veilige gok dat de meesten van jullie niet eens weten wie die acht kandidaten zijn. En je weet waarschijnlijk ook niet waar die wijken zijn. Voor degenen die het wel weten, laat de noodzaak van de laatste twee alinea’s je eraan herinneren waarom er niet meer Home-peilingen zijn door nationale media-organisaties.

Hoe dan ook, ik heb beloofd dat ze interessant waren. Dus hier zijn een paar afhaalrestaurants van het hoofdverhaal:

Dit zijn geen verschrikkelijke resultaten voor de Democraten. Nee, ik kan je niet vertellen hoe het Huis zal gaan op foundation van slechts vier districten. En dus kunnen deze resultaten mijn kijk op de race voor het Huis in het algemeen niet echt veranderen. Maar per saldo zijn dit behoorlijke resultaten voor de Democraten.

Ik zou zeggen dat twee van de districten – Pennsylvania’s Eighth en Kansas’ Third – als geweldige resultaten voor de Democraten gelden. New Mexico’s Second is iets van een wasbeurt, en Nevada’s First geldt als een redelijk goed resultaat voor de Republikeinen.

Ik verwachtte een beetje beter voor de Republikeinen nadat onze laatste nationale peiling hen met drie procentpunten op de generieke stemming liet zien (onze nationale en districtspeilingmethodologie is trouwens in wezen identiek).

Etniciteit en klasse zijn belangrijk. Een eenvoudige manier om deze resultaten te interpreteren: Democraten doen het goed in voornamelijk blanke districten in Kansas en Pennsylvania, maar Republikeinen doen het relatief goed in de meer Latijns-Amerikaanse districten in het zuidwesten. Democratische kracht is vooral opmerkelijk in Kansas’ Third, een van de hoogst opgeleide districten.

Dit alles komt in grote lijnen overeen met de patronen die we tot dusver deze cyclus in nationale peilingen hebben gezien. Democraten hebben de neiging om zwakte te tonen onder economisch kwetsbare kiezers uit de arbeidersklasse, terwijl Republikeinen het moeilijk hebben onder de hoogopgeleide kiezers die ontvankelijk zijn voor liberale opvattingen over abortus, wapens en democratie.

Incumbency is nog steeds van belang. Een thema dat ik zowel van Republikeinen als Democraten heb gehoord, is dat de gevestigde exploitanten het goed doen: de Republikeinse gevestigde exploitanten in Biden Nation doen het behoorlijk goed; Democratische gevestigde exploitanten in kwetsbare districten storten niet in, zelfs niet terwijl Democraten worstelen in open districten.

Ik vond dit patroon een beetje moeilijk te geloven – of tenminste, ik vond het moeilijk te geloven dat dit verhaal zo dicht bij de verkiezingsdag stand zou houden – aangezien de gevestigde exploitanten in 2020 moeite hadden om de prime van het ticket te ontlopen. Maar hier zijn we dan twee weken voor de verkiezingen en deze gevestigde exploitanten lijken hun mannetje te staan.

Matt Cartwright van de Achtste van Pennsylvania wordt beschouwd als het archetypische voorbeeld van een veerkrachtige democratische zittende en inderdaad, hij leidt met zes punten in een district dat voormalig president Donald J. Trump droeg.

De enige uitzondering: Dina Titus van Nevada’s First. Maar haar district werd drastisch hertekend door de Democraten.

Zou Davids echt 14 punten kunnen stijgen? Als je genoeg van een politieke junkie bent om een ​​mening te hebben over deze peilingen, dan denk ik dat de voorsprong van 14 punten voor de democraat Sharice Davids in Kansas echt van je scherm is gesprongen. Het is een solide 10 punten beter voor haar dan ik had geraden, waardoor het een van de grootste uitschieters is die we hebben gepubliceerd.

Ik zou een argument kunnen opbouwen over waarom de Democraten hier zo sterk zijn. Dit hoogopgeleide district was de nul in de nasleep van het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade ten val te brengen, waarna Kansas een referendum hield over abortusrechten in de staat. De Democratische gouverneur, Laura Kelly, is ook herkiesbaar en ze zal naar verwachting de derde plaats van Kansas winnen met zo’n 15 punten of meer. Misschien kan mevrouw Davids het ook doen?

En oude lezers herinneren zich misschien dat een Occasions/Siena-enquête van Kansas’ Third in 2018 een… uitbijterwordt alleen maar bevestigd door de resultaten.

Maar het is ook goed mogelijk dat het grootste deel van de kracht van mevrouw Davids voortkomt uit wat statistische ruis die gepaard gaat met een kleine steekproef – er zijn slechts 400 respondenten in deze Home-peilingen – en misschien een uitbundige Democratische foundation in een hoogopgeleide wijk die jeukt om de telefoon op te nemen direct.

Als u denkt dat ik het mis heb, duurt het niet lang voordat u de resultaten te weten komt en mij uw “Ik zei het u toch”-e-mail stuurt.


Leave a Reply

Your email address will not be published.