Ryan Murphyde maker en regisseur van de populaire Netflix-show “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, onthulde dat hij en zijn workforce 20 households en vrienden van de seriemoordenaarsslachtoffers hebben bereikt gedurende de tijd die nodig was om onderzoek te doen en zich voor te bereiden op de collection.

“Het is iets waar we heel lang onderzoek naar hebben gedaan”, zei Murphy donderdag tijdens een evenement voor de present in het DGA Theatre in Los Angeles. “En wij, in de loop van de drie, drie en een half jaar dat we het echt aan het schrijven waren en eraan werkten, bereikten we 20, ongeveer 20 households en vrienden van de slachtoffers die probeerden enter te krijgen, probeerden te praten aan mensen en geen enkele persoon reageerde op ons in dat proces. Dus we vertrouwden heel, heel erg op onze ongelooflijke groep onderzoekers. Maar het was web als een dag en nacht inspanning voor ons om de waarheid van deze mensen te ontdekken.”

De hit Netflix-serie heeft kritiek gekregen, met beweringen dat de present “sympathiek” was voor seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, en dat bepaalde gebeurtenissen niet nauwkeurig werden afgebeeld. De present toont het leven van de seriemoordenaar, die tussen 1978 en 1991 moorden pleegde.

“Iets waar we veel over hebben gepraat tijdens het maken ervan, is dat we er niet zo veel in geïnteresseerd waren Jeffrey Dahmer, de persoon, maar wat maakte hem tot het monster dat hij werd,” vervolgde Murphy. “We hebben daar veel over gepraat… en we hadden het er de hele tijd over. Het gaat echt over white privilege. Het gaat over systemisch racisme. Het gaat over homofobie.”

MOEDER VAN JEFFREY DAHMER SLACHTOFFER SPREEKT OVER NETFLIX’S ‘MONSTER’: ‘IK ZIE NIET HOE ZE DAT KUNNEN DOEN’

Eerder deze maand herhaalde mede-maker van de present Ian Brennan de gevoelens van Murphy.

Ryan Murphy is de maker en regisseur van de populaire Netflix-show ‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’.
(2014 Getty-afbeeldingen)

“Ik denk dat we een mens laten zien”, zei hij tegen Web page Six. “Hij is monsterlijk mens, en hij is monsterlijk monsterlijk en dat is wat we wilden uitpakken. We hebben geprobeerd een zo objectief mogelijk portret te laten zien. We hebben ons huiswerk gedaan.”

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE ENTERTAINMENT NIEUWSBRIEF

Een deel van de kritiek op de present kwam ook van degenen die vonden dat nog een Hollywood-afbeelding van de seriemoordenaar onnodig en triggerend was.

Dahmer.  Monster: Het Jeffrey Dahmer-verhaal.  (L naar R) Shaun J. Brown als Tracy Edwards, Evan Peters als Jeffrey Dahmer in aflevering 101 van "Dahmer.  Monster: Het Jeffrey Dahmer-verhaal."

Dahmer. Monster: Het Jeffrey Dahmer-verhaal. (L naar R) Shaun J. Brown als Tracy Edwards, Evan Peters als Jeffrey Dahmer in aflevering 101 van “Dahmer. Monster: The Jeffrey Dahmer Story.”
(Met dank aan Netflix © 2022)

“Ik vertel niemand waar ze naar moeten kijken, ik weet dat de echte misdaadmedia enorm is, maar als je echt nieuwsgierig bent naar de slachtoffers, mijn familie (de Isbell’s) is boos over deze present,” Eric Perry, de neef van Dahmers slachtoffer Errol Lindsey, gepost op Twitter. “Het hertraumatiseert keer op keer, en waarvoor? Hoeveel movies/reveals/documentaires hebben we nodig?”

Seriemoordenaar Jeffrey Dahmer afgebeeld in een politiefoto van zijn arrestatie in 1982 op de Wisconsin State Fair wegens onfatsoenlijke blootstelling.

Seriemoordenaar Jeffrey Dahmer afgebeeld in een politiefoto van zijn arrestatie in 1982 op de Wisconsin State Honest wegens onfatsoenlijke blootstelling.
(Foto door Ralf-Finn Hestoft/Corbis by way of Getty Pictures)

De moeder van Anthony Hughes, een van de andere slachtoffers van Dahmer, beweerde ook dat de manier waarop de dood van haar zoon werd afgebeeld in de present ‘niet is gebeurd’.

“Ik zie niet in hoe ze dat kunnen doen”, vertelde Shirley Hughes aan The Guardian. ‘Ik zie niet in hoe ze onze namen kunnen gebruiken en zulke dingen naar buiten kunnen brengen.’

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN


Leave a Reply

Your email address will not be published.