Vermont Sen. Bernie Sanders begon donderdag een tour door meerdere staten in Oregon door te praten over abortus, maar verdiepte zich in een onderwerp dat sommige Democratische kandidaten grotendeels hebben vermeden op het campagnepad: de economie.

De tour is een poging om jonge kiezers energie te geven en de steun voor kwetsbare Democratische kandidaten te versterken in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen. Andere geplande stops voor Sanders zijn Californië, Texas, Michigan en de slagvelden Nevada, Pennsylvania en Wisconsin.

“Dit zijn de belangrijkste tussentijdse verkiezingen in de moderne geschiedenis van ons land”, zei Sanders tegen de menigte van honderden mensen die zich verzamelden in het Roseland Theatre in het centrum van Portland.

OREGON ZIET BELANGRIJKE VERKIEZINGSDAG MET STRIKTE KANONBESCHRIJVING OP STEMMING ALS GOP GROND VERKRIJGT IN GOV RACE

Hij bekritiseerde de Beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof dat het recht op abortus omverwierp en zich vervolgens richtte op de gespreksonderwerpen die hij de Democratische kandidaten maandenlang aanspoort, inclusief de ongelijkheid in rijkdom van het land; vreest dat een door de Republikeinen gecontroleerd congres de sociale zekerheid, Medicaid of Medicare kan schrappen; en de manier waarop hoge bedrijfswinsten in de olie-, voedsel- en receptgeneesmiddelenindustrie de inflatie kunnen aanwakkeren.

“Als je het beu bent om vier, vijf of zelfs zes greenback per gallon te betalen voor een gallon gasoline, begrijp dan dat de grootste vijf oliemaatschappijen in Amerika in het tweede kwartaal van dit jaar alleen al $ 59 miljard winst hebben gemaakt,” Sanders zei, de inflatie vastpinnend op de verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de coronaviruspandemie, de Russische oorlog in Oekraïne en “bedrijfshebzucht”.

De bijeenkomsten in Portland en Eugene, Oregon, omvatten optredens met de Democratische gouverneurskandidaat Tina Kotek en de Democratische kandidaat van Oregon voor de congreszetel van het 4e district, Val Hoyle. Hoyle neemt het op tegen de Republikein Alek Skarlatos voor de zetel die open is gelaten door de pensionering van de oude Democratische Amerikaanse vertegenwoordiger Peter DeFazio.

Onafhankelijke Sen. Bernie Sanders uit Vermont voert campagne voor de Democratische gouverneur-kandidaat van Oregon, Tina Kotek.
(AP Foto/Claire Rush)

Oregon, typisch een bastion van het liberalisme aan de westkust, is de onwaarschijnlijke locatie geworden van een van de meest competitieve gouverneurswedstrijden in het land. De drievoudige race wordt door analisten beschouwd als een gooi naar boven, met Kotek, de Republikeinse Christine Drazan en de niet-gelieerde kandidaat Betsy Johnson.

Democraten zijn bezorgd dat Johnson als een spoiler kan optreden door stemmen van Kotek over te hevelen en mogelijk op zijn beurt de GOP een increase te geven.

“Een stem voor Betsy Johnson is op dit second een stem voor Christine Drazan”, zei Kotek tijdens de bijeenkomst in Portland.

PORTLAND POLITIE UNION BAAS SLAMT OREGON GOV KANDIDAAT’S CLAIM OVER DEFUTERING POLITIE STANDPUNT: ‘GEWOON NIET WAAR’

Enrique Ruiz, een 24-jarige inwoner van Portland en arbeidsorganisator die aanwezig was, zei dat hij al van plan was op Kotek te stemmen, maar verheugd was dat Sanders naar de stad kwam.

“Het feit dat Bernie hier naar buiten komt, is een zeer krachtige boodschap. Als iemand als Bernie erkent dat dit belangrijk is, dan zal ik hier zijn”, zei Ruiz.

Sanders is de nieuwste spraakmakende progressief voor Kotek nadat senator Elizabeth Warren afgelopen weekend Portland bezocht. President Joe Biden voerde ook campagne met Kotek tijdens een recente reis naar Oregonen voormalig president Barack Obama heeft er bij de kiezers op aangedrongen haar te steunen in een onlangs uitgebrachte digitale advertentie, aangezien nationale democraten veel aandacht besteden aan de race.

Democraten hopen dat de bijeenkomsten hun foundation zullen stimuleren en potentiële Johnson-kiezers zullen overtuigen om in plaats daarvan hun kandidaat te steunen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Alle drie de kandidaten zullen niet-gelieerde kiezers voor zich moeten winnen, die in de staat groter zijn dan zowel geregistreerde democraten als republikeinen, hoewel ze de democraten met een veel kleinere marge overtreffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.