De locatie voor dit seizoen van “The White Lotus” is het prachtige landschap van Sicilië met zijn glooiende heuvels en prachtige stranden. En natuurlijk een niet-geïdentificeerd lijk om het seizoen te openen, waardoor het geheel een mysterieus component krijgt dat op de achtergrond hangt.

Opnieuw maken we kennis met de supervisor van het etablissement, de hardwerkende Valentin (Sabrina Impacciatore), maar White wijkt slim een ​​beetje af van de klassieke “Upstairs, Downstairs”-dynamiek van het afgelopen seizoen, en laat zien hoe machtsdynamiek kan zijn bij speel op locaties als deze, zelfs als er geen hotelmedewerkers bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld Portia (de uitstekende Haley Lu Richardson) is gedwongen door haar baas Tanya (Jennifer Coolidgedie haar Emmy-winnende rol herneemt) om haar op reis te vergezellen, ook al moet ze zich verstoppen voor Tanya’s man Greg (Jon Griesde enige andere terugkeerder van vorig jaar).

Verteld om weg te gaan, maar niet ver genoeg weg dat Tanya haar niet kan krijgen als ze haar nodig heeft, Portia ontmoet een lieve Amerikaan genaamd Albie (Adam DiMarco), die met zijn vader Dominic (Michael Imperioli) en grootvader Bert (F. Murray Abraham). De vrouw van Dominic zou ook mee op reis gaan, maar hij werd onlangs betrapt op vreemdgaan (opnieuw) en heeft ervoor gekozen om zich weer over te geven aan die karakterfout met de beeldschone Lucia (Simona Tabasco), die de rijkere klantenkring van het resort bedient met haar vriendin Mia ( Beatrice Grannò), die ernaar verlangt het achter zich te laten en een professionele zangeres te worden.

Ten slotte is er een kwartet waardoor ik denk dat White wil dat we de meeste thema’s van het seizoen bekijken. Een succesvol alfamannetje genaamd Cameron (Theo James) heeft zijn kamergenoot Ethan (Will Sharpe) op de reis, en beide heren hebben hun companions meegenomen. Aan de veroordelende Harper (Aubrey Plaza), Cameron en zijn vrouw Daphne (Meghann Fahy) lijken gewoon vreselijke mensen, maar ze is bijna gefascineerd door wat lijkt op emotionele stabiliteit en echt geluk. We denken graag dat rijke en machtige mensen van binnen ellendig moeten zijn, maar wat als ze zich niet genoeg bewust zijn van hun verschrikkelijkheid om eeuwig gelukkig te zijn? “We vermaken elkaar allemaal terwijl de wereld brandt”, zegt Harper, maar White lijkt uit te pakken hoe er bepaalde mensen in deze wereld zijn die de rook niet eens kunnen ruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.