Alabama-coach Nick Saban zei afgelopen zaterdag dat “als je het hele verhaal kende, je de man misschien ook niet zou schorsen.”

Wat meer van het videoverhaal dook donderdagavond op, met betrekking tot: Alabama brede ontvanger Jermaine Burton het hoofd van een vrouwelijke Tennessee-fan van achteren slaan na het verlies van de Crimson Tide in Tennessee op 15 oktober.

Alabama Crimson Tide broad receiver Jermaine Burton (3) hire met de bal in de wedstrijd tussen de Arkansas Razorbacks en de Alabama Crimson Tide op 01 oktober 2022 in het Donald W. Reynolds Razorback Stadium in Fayetteville, AR
(John Bunch/Icon Sportswire by way of Getty Photographs)

Saban heeft besloten Burton niet te schorsen voor Alabama’s volgende wedstrijd, die afgelopen zaterdag was tegen Mississippi State. Burton begon het spel en ving twee passes voor 40 yards in een 30-6 overwinning, en Saban is ronduit bekritiseerd omdat hij hem speelde.

ALABAMA’S NICK SABAN PROBEERT UIT TE LEZEN DAT JERMAINE BURTON NIET OPGESCHORT WORDT NA OPVALLENDE VROUWELIJKE TENNESSEE-FAN

Maar de laatste video toonde vier mannelijke in Tennessee geklede followers kwam recht op Burton af en duwde hem blijkbaar terwijl hij van het veld liep. Toen duwde een andere mannelijke fan van Tennessee Burton duidelijk van de zijkant. Daarna wordt Burton gezien om meerdere andere Tennessee-fans te duwen en blijkbaar followers in de weg te staan. Dan, ten slotte, duwt hij de achterkant van het hoofd van de vrouwelijke Tennessee-fan nadat ze hem al was gepasseerd en hem niet heeft aangeraakt terwijl hij van het veld bleef lopen.

Dat laatste deel van de video, het enige deel dat op dat second beschikbaar was, leidde op 18 oktober tot het originele verhaal van OutKick over Burton.

De nieuwste en langste video met de nieuwe invalshoek is vrijdagochtend echter om copyrightredenen door YouTube verwijderd. Het toonde de Tennessee-fans tegenover Burton, een junior switch uit Georgia die nog nooit eerder in een veldstorm was geweest. Tijdens het spelen in Georgia in de seizoenen 2020 en ’21 haastten followers zich nooit het veld op na een van de thuis-, uit- of neutrale wedstrijden van Georgië.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTDEKKING OP FOXNEWS.COM

Josh Maxson, directeur sportinformatie in Alabama, vertelde vrijdagochtend aan OutKick dat hij de nieuwste video naar Saban zou sturen, die de stad uit was omdat Alabama zaterdag een open date heeft. Maar dat was toen de video nog beschikbaar was. De atletische directeur van Alabama, Greg Byrne, was vrijdag ook niet op kantoor.

Alabama wide receiver Jermaine Burton (3) maakt een vangst terwijl hij wordt verdedigd door Tennessee verdedigende verdediger Christian Charles (14) tijdens de tweede helft van een NCAA college football-wedstrijd zaterdag 15 oktober 2022 in Knoxville, Tennessee.

Alabama broad receiver Jermaine Burton (3) maakt een vangst terwijl hij wordt verdedigd door Tennessee verdedigende verdediger Christian Charles (14) tijdens de tweede helft van een NCAA faculty football-wedstrijd zaterdag 15 oktober 2022 in Knoxville, Tennessee.
(AP Foto/Wade Payne)

“Er is momenteel niemand beschikbaar voor commentaar”, zei Maxson.

OutKick sprak vrijdag met SEC affiliate commissaris Herb Vincent, maar hij had geen commentaar. Historisch gezien geeft de SEC er de voorkeur aan haar individuele aangesloten scholen incidenten na wedstrijden te laten afhandelen en geeft ze geen commentaar op dergelijke kwesties, behalve het beboeten van scholen omdat ze followers het veld laten betreden na een wedstrijd.

Tennessee kreeg een boete van $ 100.000 voor het toestaan ​​van het bestormen van het veld na de wedstrijd in Alabama, wat de tweede overtreding was tegen het veldbeleid van de SEC. LSU kreeg een boete van $ 250.000 na zijn overwinning op Ole Miss afgelopen zaterdag voor slechts een gedeeltelijke veldstorm, omdat dat zijn derde overtreding was.

JAYLEN MCCOLLOUGH VAN TENNESSEE KREEG OM TE SPELEN NADAT NIEUW BEWIJS LICHT werpt op een VERMEEND AANVAL-INCIDENT

Saban hoeft de video misschien niet te zien, als Burton nauwkeurig aan Saban doorgaf wat er met hem gebeurde voordat hij de achterkant van het hoofd van de vrouw sloeg, die niet viel of stopte met lopen of verwondingen opliep. Ze heeft ook geen aanklacht ingediend.

Maxson bevestigde dat Saban na de wedstrijd in Tennessee met Burton heeft gesproken over het incident.

College Football: hoofdcoach Nick Saban van Alabama kijkt toe tegen Tennessee tijdens een wedstrijd in het Neyland Stadium.  Knoxville, TN 15/10/2022

School Soccer: hoofdcoach Nick Saban van Alabama kijkt toe tegen Tennessee tijdens een wedstrijd in het Neyland Stadium. Knoxville, TN 15/10/2022
(Carlos M. Saavedra/Sports activities Illustrated by way of Getty Photographs))

“Ik heb met de man (Burton) gesproken”, zei Saban zaterdag na de State-wedstrijd, maar hij had nog steeds kritiek op Burton.

“Het gaat om het hebben van het juiste respect voor andere mensen”, zei hij.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Ongeacht wat er gebeurde en wanneer met Burton op het veld, hij respecteerde anderen niet toen hij van het veld liep, en sommigen respecteerden hem duidelijk niet. De video – nu verwijderd – illustreerde beter hoe chaotisch de scène was na de wedstrijd, en dat Burton ook werd geraakt.

Maar het zou begrijpelijker zijn geweest als Burton de achterkant van het hoofd had geraakt van een van de mannelijke followers die hem sloeg en niet een vrouw die dat niet deed. Om die reden had hij toch één wedstrijd geschorst moeten worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.