Een vastgoedinvesteerder die zichzelf de “Wolf van Airbnb” noemt, is aangeklaagd wegens oplichting Verhuurders in New York Metropolis terwijl het nalaten om huur te betalen, kondigden de federale openbare aanklagers donderdag aan.

Konrad Bicher, 31, wordt beschuldigd van twee tellingen van overboekingsfraude en één telling van verergerde identiteitsdiefstal. De inwoner van Hialeah, Florida wordt ook beschuldigd van het frauduleus verkrijgen van meer dan $ 565.000 aan Paycheck Safety Program (PPP)-leningen, die werden bedoeld om kleine bedrijven te helpen tijdens de COVID-19 pandemie.

Ambtenaren van het US Lawyer’s Workplace in het zuidelijke district van New York beweren dat Bicher “brutaal” minstens 18 appartementen heeft gehuurd zonder de bedoeling om huur te betalen, waarbij hij de eigendommen exploiteerde als “minihotels”.

“Toen verhuurders huurbetalingen van Bicher probeerden terug te vorderen, loog hij en beweerde hij dat hij geen betalingen kon doen gedurende de periode van de COVID-19-pandemie”, Dat heeft de Amerikaanse procureur Damian Williams in een verklaring gezegd. “Tegelijkertijd verkreeg Bicher honderdduizenden {dollars} aan PPP-geld op foundation van meerdere frauduleuze aanvragen.”

MAN IN WISCONSIN BELADEN VOOR VERKIEZINGSFRAUDE, IDENTITEITSDIENST

Mensen lopen in 2021 langs het gebouw van de Legal Courts en het kantoor van de officier van justitie in Manhattan.

Bicher en zijn medewerkers weigerden tussen juli 2019 en april 2022 meer dan $ 1 miljoen aan openstaande marktkosten te betalen. De belegger bleef de eigendommen verhuren nadat zijn huurcontracten afliepen, en verdiende ten minste $ 1,17 miljoen aan inkomsten door de huur op Airbnb te vermelden.

“Bicher heeft misbruik gemaakt van overheidsprogramma’s en de bescherming van huurders die bedoeld zijn om New Yorkers in disaster te helpen, en hij zal zich moeten verantwoorden voor zijn gedrag”, zei de Amerikaanse advocaat Damian Williams.

“Zoals beweerd, voerde de beklaagde met trots meerdere plannen uit om zowel particuliere entiteiten als de regering van de Verenigde Staten te bedriegen voor zijn eigen persoonlijk voordeel”, zei adjunct-directeur van de FBI, Michael J. Driscoll.

FBI HEEFT VLAG OP OUDERLIJKE FRAUDE NADAT DUIZENDEN GEPENSIONEERDEN ZIJN OPGEZET VAN $ 1,7 MILJARD

Damian Williams, de Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York, spreekt tijdens een persconferentie in New York, VS, op woensdag 27 april 2022.

Damian Williams, de Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York, spreekt tijdens een persconferentie in New York, VS, op woensdag 27 april 2022.
(Mark Kauzlarich/Bloomberg through Getty Photos)

Bichers web site noemt hem een ​​’vastgoedmagnaat’ en een ‘in New York gevestigde miljonair’. Tijdens de regeling noemde Bicher zichzelf de ‘Wolf van Airbnb’ in de media en legde uit dat hij ‘hongerig en meedogenloos genoeg was om bovenaan de financiële ladder te komen’.

“Konrad Bicher formuleerde Nomad Enterprise in 2013 en waagde zich op de Airbnb-verhuurmarkt met de visie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de industrie”, zegt zijn web site, samen met een bewering dat hij “meer dan $ 12 miljoen heeft veiliggesteld through Airbnb-eigendommen.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een tweeledige groep van Democratische en Republikeinse leden van het Congres die een voorstel aankondigen voor een Covid-19-hulpwet op Capitol Hill op 01 december 2020 in Washington, DC.

Een tweeledige groep van Democratische en Republikeinse leden van het Congres die een voorstel aankondigen voor een Covid-19-hulpwet op Capitol Hill op 01 december 2020 in Washington, DC.
(Getty-afbeeldingen)

Indien veroordeeld, riskeert Bicher een most van 20 jaar gevangenisstraf voor elk van zijn aanklachten voor overboeking, met een further straf van twee jaar voor zijn verergerde aanklacht wegens identiteitsdiefstal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.