De Houston Astros nam vroeg in Recreation 1 een 5-0 voorsprong met de favoriet om de AL Cy Younger Award op de heuvel te winnen – het leek erop dat ze de relaxation van de nacht zouden uitlopen.

Maar ze heten niet de Vecht tegen Phils zonder reden.

De Philadelphia Phillies scoorden zes onbeantwoorde punten om de comeback te voltooien en te winnen Recreation 1 van de World Sequence6-5.

Nadat Jose Altuve als tweede stal als een knaller van een spel dat je ooit zult zien, bloopde Jeremy Pena er een in het ondiepe rechtermidden, maar Nick Castellanos ging op pad om de vangst te maken om het spel te redden en naar further’s te sturen. JT Realmuto maakte meteen gebruik van de kans – de catcher lanceerde een homerun in het tegenoverliggende veld om de Phillies een 6-5 voorsprong te geven.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTDEKKING OP FOXNEWS.COM

JT Realmuto #10 van de Philadelphia Phillies slaat een homerun in de 10e inning tegen de Houston Astros in Recreation One van de 2022 World Sequence in Minute Maid Park op 28 oktober 2022 in Houston, Texas.
(Sean M. Haffey/Getty Photographs)

Maar de bullpen van de Phillies moest nog drie outs krijgen tegen het hart van de line-up van de Astros, en het was zeker geen gemakkelijke taak.

Nadat David Robertson Yordan Alvarez met drie slag had uitgeschakeld, verdubbelde Alex Bregman de Crawford Containers en bracht Kyle Tucker naar voren, die die avond al twee homeruns had. De veteraan kreeg hem swingend, maar gooide vier wijd op Yuli Gurriel.

Met het winnende punt op de honken knijpte Aledmys Diaz voor Trey Mancini, maar een wilde worp schoof de runners-up op. Diaz werd geraakt door een 2-0 worp, maar hij leunde erin en liet hem in het strafschopgebied achter. Diaz zwaaide en miste op een brekende bal van 3-0, waarna hij een grounder sloeg naar het derde honk om de wedstrijd te beëindigen.

De bullpen van de Phillies waren samen 5,2 puntloze innings. Wie wist dat hun bullpen en verdediging de redenen voor de overwinning zouden zijn?

Bryce Harper #3 en JT Realmuto #10 van de Philadelphia Phillies vieren feest nadat Realmuto een homerun sloeg in de 10e inning tegen de Houston Astros in Game One van de 2022 World Series in Minute Maid Park op 28 oktober 2022 in Houston, Texas.

Bryce Harper #3 en JT Realmuto #10 van de Philadelphia Phillies vieren feest nadat Realmuto een homerun sloeg in de 10e inning tegen de Houston Astros in Recreation One van de 2022 World Sequence in Minute Maid Park op 28 oktober 2022 in Houston, Texas.
(Carmen Mandato/Getty Photographs)

WORLD SERIES 2022: ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE HERFSTKLASSIEKER TUSSEN DE PHILLIES EN ASTROS

Aaron Nola en Justin Verlander gingen de nacht in als de azen van hun respectievelijke statistieken, maar ze leken allesbehalve, gecombineerd voor 10 verdiende punten op 12 hits en vier vrije lopen in 9,1 innings.

Het eerste punt van de wedstrijd kwam in de tweede inning through een solo homerun van Tucker. Kort daarna hadden de Astros lopers op de hoeken met één uit, en Martin Maldonado bezorgde Houston een 2-0 voorsprong met een RBI single op een good uitgevoerde hit-and-run. Ze stonden een inning later op dezelfde plek, maar meer kleine bal hadden ze niet nodig. In plaats daarvan ging Tucker voor de tweede keer diep, waardoor het een 5-0 voorsprong voor de Stros werd.

Verlander schakelde de eerste 10 mensen die hij tegenkwam uit, en de Astros-aanval gaf hem veel ruimte voor fouten, maar zijn nacht verslechterde heel snel. In de vierde inning stond hij drie runs toe op back-to-back two-out hits van Castellanos en Alec Bohm (die twee binnen sloeg met een tweehonkslag). In de vijfde zetten de Phillies hun eerste twee slagmensen op de honken en Realmuto sloeg ze beiden binnen met een tweehonkslag om de wedstrijd in evenwicht te brengen. Verlander heeft nu een ERA van 6.07 in acht World Sequence-starts, die teruggaat tot 2006.

De Phillies rijden op een vliegend tapijt en zijn niet van plan om er snel vandoor te gaan.

JT Realmuto #10 van de Philadelphia Phillies rond de honken na het slaan van een homerun in de 10e inning tegen de Houston Astros in Game One van de 2022 World Series in Minute Maid Park op 28 oktober 2022 in Houston, Texas.

JT Realmuto #10 van de Philadelphia Phillies rond de honken na het slaan van een homerun in de 10e inning tegen de Houston Astros in Recreation One van de 2022 World Sequence in Minute Maid Park op 28 oktober 2022 in Houston, Texas.
(Rob Carr/Getty Photographs)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De eerste pitch van Recreation 2 is zaterdagavond om 20:03 uur ET op FOX. Zack Wheeler zal de bal nemen voor de Phillies, en het zal Framber Valdez zijn voor Houston.

Leave a Reply

Your email address will not be published.