Ondanks dat het luchtige movies zijn, is de dood vanaf het start een integraal onderdeel geweest van de MCU en heeft hij zowel helden als schurken gevormd. Agent Coulson’s (Clark Gregg) de dood dreef The Avengers om een ​​onbreekbaar staff te worden, terwijl de dood van Zemo (Daniel Bruhl)’s familie leidde Zemo ertoe om een ​​intern battle aan te wakkeren waardoor ze uit elkaar gingen.


Verwant: De 10 meest trieste MCU-sterfgevallen, volgens Reddit

Terugkijkend op meer dan 10 jaar van de MCU, zijn er onderweg enkele onverwachte hartverscheurende verliezen geweest. Aan de andere kant werden sommigen verwacht en werden ze een integraal onderdeel van de overkoepelende verhaallijn waar kijkers van zijn gaan houden.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

Verwacht: Thanos

Thanos (Josh Brolin) werd geïntroduceerd als een gekke Titan op zoek naar de Infinity Stones, die hun krachten willen gebruiken om zijn doel te bereiken: de helft van alle levende wezens in het universum doden. Thanos werd uiteindelijk weggerukt toen Iron Man de Stones gebruikte om hem te verslaan.

Verwant: 7 MCU-schurken die solofilms verdienen

Hoewel traditioneel schurken worden vermoord om het battle te beëindigen, had Thanos de meest catastrofale acties, veroorzaakte rampspoed op universeel niveau en zou voor niets stoppen om het te bereiken. Hem verslaan zou geen verschil hebben gemaakt. Vanaf het start was het duidelijk dat hij zou moeten gaan.

Onverwacht: Quicksilver

Pietro Maximoff (Aaron Taylor Johnson) werd voor het eerst gezien bij Hydra, en daarna Ultron totdat hij en Wanda de ware aard van Ultron zagen. Samenwerkend om The Avengers te redden, waren Pietro en Wanda een groot deel van de reden waarom ze erin slaagden Sokovia te redden.

Hoe hartverscheurend zijn overlijden ook was, het was nog verrassender om zo’n geweldig personage te zien verdwijnen. Quicksilver had een groot potentieel als held tijdens het werken met The Avengers. Het was voor de meeste kijkers teleurstellend om te zien dat hij zo snel werd vermoord. Followers vragen zich af hoe hij had kunnen helpen in de strijd tegen Thanos.

Verwacht: mei Parker

Kunnen (Marisa Tomei) was van Peter Parker (Tom Holland) tante en wettelijke voogd. Ondanks dat je nog maar een form bent, Peter heeft meer dan zijn deel van de trauma’s gehad. Hij verloor zijn ouders en worstelde later met het verdriet om Tony te verliezen.

Hoewel Peter de immense verantwoordelijkheden onder ogen zag om een ​​held te zijn nadat hij door de spin was gebeten, gaf de dood van tante Might de Hollandse Peter het klassieke Uncle Ben-moment dat de sleutel was tot het vormgeven van de drie generaties Spider-Males. Toen ze de beroemde regel zei: “met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid”, werd haar lot op een hartverscheurend second bezegeld.

Onverwacht: Illuminati

Voorafgaand aan de launch waren followers enthousiast om te kijken Dr. Unusual: Multiversum of Insanity mede door de geruchten over gastoptredens van de Illuminati, waarvan de leden bestonden uit Captain Marvel (Lashana Lynch), Kapitein Carter (Hayley Atwell), Zwarte bout (Anson Mount), Riet Richards (John Krasinski) en professor X (Patrick Stewart).

Verrassend genoeg doodt Wanda ze bijna onmiddellijk. Hoewel hun moorden Wanda afschilderden als een echte schurk – geen wanhopige moeder – en de omvang van haar kracht herhaalden, was het onverwacht. De sterfgevallen zorgen er ook voor dat followers nadenken over hun toekomst in de MCU.

Verwacht: Ho Yinsen

Ho Yinsen (Shaun Toub) werd voor het eerst geïntroduceerd in Ijzeren man, waar hij Tony’s leven redde door de meeste granaatscherven te verwijderen. Ondanks zijn beperkte schermtijd had hij een diepgaand impact op Tony toen hij Iron Man werd en is dus een integraal onderdeel van de MCU. Tony heeft misschien het harnas gemaakt, maar Ho Yinsen heeft de man gemaakt die de titel van Iron Man waardig zou zijn.

Toen Ho Yinsen vertelde dat hij zijn familie wilde zien, en bereidwillig zijn leven op het spel zette om Tony meer tijd te geven, was het duidelijk dat hij de grot niet zou redden. Als een onbezongen held was Ho Yinsen het epitheton van alles waar Tony uiteindelijk voor vocht toen hij de grot uitkwam.

Onverwacht: Black Widow

Zwarte weduwe (Scarlett Johansson) was een van de originele Avengers en een onmisbaar onderdeel van het staff, wat haar plotselinge vertrek uit de MCU nog verrassender maakte. Black Widow offerde zichzelf op in ruil voor de Soul Stone. Even daarvoor hadden zij en Hawkeye wanhopig gevochten, omdat ze wilden dat de ander het zou redden.

Verwant: De 10 beste MCU-verhalen over vrouwelijke personages

De dood van Natasha was vooral schokkend, gezien de verwachte launch van haar solofilm, Zwarte weduwe. De movie vond echter plaats voor haar dood, waarbij ze haar individuele verhaallijn verkende en uiteindelijk het gefragmenteerde einde van haar personage overbrugde.

Verwacht: Tony Stark

De MCU begon met Ijzeren mantoen Tony Stark (Robert Downey Jr.) wordt ontvoerd door een terroristische groepering. Gedwongen om het heft in eigen handen te nemen, maakt hij een harnas om te helpen bij zijn ontsnapping, en neemt hij uiteindelijk de superheld persona van Iron Man aan.

De opmerking van Captain America dat Tony niet de man zou zijn die het offerspel zou brengen, weegt veel zwaarder na zijn overlijden. Sinds zijn eerste optreden op het scherm, Tony was fixed zijn verhaal aan het herschrijven totdat hij een onbaatzuchtige held werd die niet aarzelde om zichzelf op te offeren. Hij wist dat de dreiging eraan zat te komen en terwijl hij zich er zijn hele leven op voorbereidde, bereidden de kijkers zich voor op zijn naderende dood.

Onverwacht: Loki

Loki (Tom Hiddleston) is vanaf het start een belangrijk onderdeel van Thor’s leven geweest, beginnend als een schurk en eindigend als een held. Omdat Thor zoveel had meegemaakt en de dood van Heimdall aantoonbaar onnodig was, leek Loki’s dood ook een stomp in de maag die te wreed zou zijn.

Loki’s ongecoördineerde poging om Thanos te ontwapenen weerspiegelde nauwelijks de onvoorspelbaarheid en slimme aard van het personage, waardoor het nog onvoorziener werd. Hij nam de leiding over de heerschappij in Odin’s afwezigheid en had het potentieel om een ​​geweldige leider en een koploper te zijn om New Asgard te helpen bloeien.

Verwacht: Visie

Visie (Paul Bettany) werd voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van Ultrons plan om een ​​lichaam te bezitten, hoewel hij een sterke held bleek te zijn. Hoewel het onvoorzien was dat Thanos de Stones in bezit zou krijgen en Imaginative and prescient uiteindelijk zou doden, was het vanaf het start duidelijk dat het houden van de Thoughts Stone met Imaginative and prescient alleen maar problemen zou opleveren voor de toekomst.

Door de stenen bloot te leggen, zijn ze vatbaar voor aanvallen in de toekomst, en het was noodzakelijk om ze allemaal te beschermen om een ​​aanval van deze omvang te voorkomen. Followers voorspelden dat Imaginative and prescient zichzelf zou opofferen om te voorkomen dat Thanos de helft van het universum weg zou knippen. Maar zijn leven ging verloren, alleen om de kwaadaardige bedoelingen van Thanos te helpen.

Onverwacht: Jane Foster

Jane Foster (Natalie Portman) werd voor het eerst gezien toen Thor in de 2011 naar de aarde werd verbannen Thor. Daar vormden ze een romantische relatie, totdat ze op een gegeven second uit elkaar gingen Thor: Ragnarokeen onderwerp dat snel werd verdoezeld.

Verwant: ‘Thor: Love and Thunder’: waarom nep-sterfgevallen de MCU schaden

Voorafgaand aan haar overlijden delen Jane en Thor een second waarop ze hun liefde voor elkaar verklaren. Haar plotselinge verschijning en vertrek uit de MCU zorgde ervoor dat Jane’s verhaal gefragmenteerd was in zijn verhalen en liet kijkers twijfelen aan het punt van haar terugkeer om mee te beginnen, behalve om Thor te vestigen als de meest gemartelde held.

Volgende: De meest herkenbare schurken in de MCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.