Minstens 59 mensen werden gedood en 150 anderen raakten gewond nadat ze werden verpletterd door een grote menigte die naar voren duwde in een smal straatje tijdens Halloween-festiviteiten in de hoofdstad Seoul, Zuid-Koreaanse functionarissen gezegd.

Choi Seong-beom, hoofd van de brandweer van Seoel Yongsan, zei dat het dodental zou kunnen oplopen omdat hulpverleners de gewonden blijven vervoeren naar ziekenhuizen in heel Seoul na de stormloop in het recreatiegebied van Itaewon zaterdagavond.

OVERLIJDEN KIND DOOR ACUUT NIERLETSEL STIJGT TOT 133 IN INDONESI

Reddingswerkers en brandweerlieden werken op de plaats van een verpletterend ongeval in Seoel, Zuid-Korea, zaterdag 29 oktober 2022. Zuid-Koreaanse functionarissen zeggen dat tientallen mensen een hartstilstand hadden nadat ze waren verpletterd door een grote menigte die naar voren duwde in een smalle straat tijdens Halloween-festiviteiten in de hoofdstad Seoul. (Lee Ji-eun/Yonhap by way of AP)

Choi zei dat 13 van de doden naar ziekenhuizen zijn gestuurd, terwijl de lichamen van de overige 46 nog op straat liggen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Ambtenaren zeggen dat males dacht dat mensen werden verpletterd nadat een grote menigte naar voren begon te komen in een smal steegje in de buurt van Hamilton Lodge, een groot feestterrein in Seoul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.