Verschijnt op MSNBC vrijdagavond, Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y.beweerden dat Amerikanen “echt geconfronteerd worden met een omgeving van fascisme” en de dreiging van een terugkeer naar “een zeer unieke vorm van Amerikaanse apartheid” vanwege blanke nationalisten.

De congresvrouw van de Bronx maakte haar opmerkingen samen met vertegenwoordiger Jamie Raskin, D-Md., terwijl ze werd geïnterviewd door MSNBC-host Chris Hayes.

Hayes bracht de twee wetgevers naar de vrijdagaflevering van zijn present, “All In With Chris Hayes”, om de toename van politiek geweld in de VS te bespreken, inclusief de recente aanval op Paul Pelosi, de echtgenoot van Home Speaker Nancy Pelosi, D- Californië

AOC BLAAST OP TWITTER VOOR DANSEN OP HECKLERS: ‘ZE SCHEPT HAAR KINDEREN’

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y., vertelde Chris Hayes van MSNBC dat blanke nationalisten dreigen Amerika in fascisme en apartheid te storten.
(Screenshot/MSNBC)

Tijdens het gesprek noemde Hayes de aanval op Pelosi en de rellen op 6 januari, maar hij erkende ook de aanvallen van 2017 op Rep. Steve Scalise, R-La., tijdens een Republikeinse honkbaltraining, en de moordpoging op rechter Kavanaugh, om te laten zien dat er geen “een ideologisch monopolie hierop is”.

Toch drong hij erop aan dat meer van de “tolerantie” van geweld afkomstig is van conservatieven en aanhangers van voormalig president Donald Trump. Hij zei: “En toch, maar het voelt ook alsof het verschil is dat, aan die kant, vooral vanwege Donald Trump, er meer tolerantie is voor, excuses voor, verontschuldigingen, aansporingen tot bedreiging en dreiging.”

Hayes bracht ook het feit naar voren dat sommige opiniepeilers in Arizona de afgelopen dagen tactische uitrusting hebben aangetrokken, wat het panel als “intimidatie van de kiezers” beschouwde, als meer bewijs van degenen aan de rechterkant die “dreiging” aanmoedigden.

Ocasio-Cortez liep met alle premissen van de gastheer mee en was het ermee eens dat, hoewel er aan beide kanten geweld kan zijn, het meestal afkomstig is van blanke nationalisten.

Ze opende haar monoloog en zei: “Ja. Ik denk, weet je, ik denk dat het belangrijk is om het punt te erkennen dat je zei, dat politiek geweld uit alle verschillende delen van het politieke spectrum kan komen.”

AOC KLAAGT GOP MOMENTUM VOOR TUSSENTIJDS: WIJ ZIJN IN DIT LAND OP DE AFSTEMMING VAN HET FASCISME

Een nu virale clip van Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y.  beeldde haar dansend uit terwijl hecklers uitbraken in een gemeentehuis in Queens.

Een nu virale clip van Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y. beeldde haar dansend uit terwijl hecklers uitbraken in een gemeentehuis in Queens.
(FNTV)

Het congreslid voegde eraan toe: “Jamie en ik zitten, en hij is de voorzitter en ik ben de vice-voorzitter van de subcommissie Burgerrechten en burgerlijke vrijheden van het Huis van Afgevaardigden. En we hebben hierover hoorzittingen gehouden, en er is absoluut geen twijfel dat uit de gegevens blijkt dat de overgrote meerderheid van de incidenten van binnenlandse terreur afkomstig is van Clean nationalisme.”

Ze beschreef de ernstige dreiging van deze mensen en verklaarde: “We worden echt, echt geconfronteerd met een omgeving van fascisme en – in de Verenigde Staten van Amerika. Dit soort intimidatie bij de peilingen brengt ons bij Jim Crowhet brengt ons terug en grijpt terug naar een zeer unieke vorm van Amerikaanse apartheid die nog niet zo lang geleden is.”

AOC concludeerde: “En daar zijn we nooit helemaal van genezen. En die wonden dreigden weer open te scheuren als we de democratie in de Verenigde Staten van Amerika niet krachtig verdedigen.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y., spreekt terwijl ze zich aansluit bij activisten voor abortusrechten die demonstreren na het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade in Washington, vrijdag 24 juni 2022, ten val te brengen. Het Hooggerechtshof heeft de grondwettelijke bescherming beëindigd voor abortus die al bijna 50 jaar bestaat, een beslissing van de conservatieve meerderheid om de baanbrekende abortuszaken van de rechtbank ongedaan te maken.

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y., spreekt terwijl ze zich aansluit bij activisten voor abortusrechten die demonstreren na het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade in Washington, vrijdag 24 juni 2022, ten val te brengen. Het Hooggerechtshof heeft de grondwettelijke bescherming beëindigd voor abortus die al bijna 50 jaar bestaat, een beslissing van de conservatieve meerderheid om de baanbrekende abortuszaken van de rechtbank ongedaan te maken.
((AP Foto/Jacquelyn Martin))

Leave a Reply

Your email address will not be published.