COLLEGE PARK, GA – Voormalig president Barack Obama mikte herhaaldelijk op Herschel Walker, de kandidaat voor de Republikeinse Senaat in Georgië die de Democratische senator Raphael Warnock uitdaagt in een cruciale confrontatie met de Senaat.

De voormalige president, die namens mede-democraten terugkeert op het campagnepad met nog maar anderhalve week te gaan tot de verkiezingsdag, bekritiseerde Walkerde voormalige universiteits- en professionele voetbalster en voor het eerst kandidaat, als “een beroemdheid die politicus wil worden.”

Obama, die bijna zes jaar na zijn vertrek uit het Witte Huis de populairste persoon in de Democratische Partij blijft, probeert op het laatste second wat politieke magie uit te voeren terwijl de Democraten wanhopig proberen hun flinterdunne congresmeerderheden huge te houden bij de tussentijdse verkiezingen. De voormalige president is de headliner van bijeenkomsten in vijf staten waar belangrijke senaats- en gouverneursraces worden gehouden.

“Ik ben hier om u te vragen om te stemmen”, zei de voormalige president tegen ongeveer 7.000 mensen die in een area zaten op een steenworp afstand van Hartsfield-Jackson Atlanta Worldwide Airport.

DEMOCRATEN KIJKEN NAAR OBAMA ALS HUN PARTIJ DICHTER VOOR MIDDELPUNT

Voormalig president Barack Obama, in het midden, staat met de Georgische gouverneurskandidaat Stacey Abrams en kandidaat voor de Amerikaanse senaat, senator Raphael Warnock D-Ga., tijdens een campagnebijeenkomst op vrijdag 28 oktober 2022 in Faculty Park, Georgia (AP Photograph /John Bazemore)
(AP)

En wijzend op de bijna 15.000 mensen die al hebben gestemd tijdens de vroege stemming – een tussentijds document in Georgië – Obama benadrukte “je hoeft niet te wachten tot 8 november om je stem uit te brengen. Je kunt nu stemmen.”

De voormalige president werd op het podium voorafgegaan door de Democratische gouverneur-kandidaat Stacey Abrams, de stemrechtkampioen die GOP-regering Brian Kemp uitdaagt in een rematch van hun confrontatie van 2018. Opiniepeilingen wijzen op de conservatieve gouverneur met een voorsprong van één cijfer op Abrams.

En Obama werd op het podium voorgesteld door Warnock, de predikant van de Ebenezer Baptist Church in Atlanta, waar Martin Luther King Jr. ooit predikte. De laatste onderzoeken suggereren dat het een foutmargerace is tussen Warnock en Walker.

WALKER, GEZIEN NIEUWE BESCHULDIGINGEN, VERTELT FOX NEWS ‘ZE HOUDEN MIJ NIET TEGEN’

De voormalige president merkte op dat “Herschel Walker een geweldige voetballer was… een van de beste operating backs aller tijden.”

‘Maakt dat hem tot de beste persoon om u in de Senaat van de Verenigde Staten te vertegenwoordigen?’ Obama vroeg de menigte, die resoluut “nee” antwoordde.

Republikeinse senaatskandidaat Herschel Walker uit Georgia houdt een campagnebijeenkomst op 27 oktober 2022 in Cumming, Georgia.

Republikeinse senaatskandidaat Herschel Walker uit Georgia houdt een campagnebijeenkomst op 27 oktober 2022 in Cumming, Georgia.
(Fox nieuws)

De voormalige president beschuldigde dat “in het geval van de tegenstander van ds. Warnock, er heel weinig bewijs is dat hij enige interesse heeft getoond, de moeite heeft genomen om iets te leren over, of enige vorm van informatie te tonen voor openbare dienstverlening, of vrijwilligerswerk, of het helpen van mensen in hoe dan ook. We weten er in ieder geval niets van. En dat maakt je verdacht.’

En wijzend naar zowel Walker als zijn goede vriend voormalig president Donald Trump – die vooral bekend was als een reality-tv-beroemdheid en onroerendgoedmagnaat voordat hij zich tot de politiek wendde en Obama opvolgde in het Witte Huis, betoogde Obama “lijkt mij dat hij een beroemdheid is voor wie politicus wil worden, en we hebben gezien hoe dat gaat.”

SLEEPER SENATE RACES DIE DE MEERDERHEID VAN DE KAMER KUNNEN BEPALEN

Obama, die de afgelopen maanden de herhaalde aanvallen van de GOP-campagne tegenhield en beschuldigde dat de Democraten zacht zijn tegen misdaad, vroeg het publiek “wie zal vechten om jou en je gezin veilig te houden?”

Hij prees dat Warnock iemand was “die samenwerkte met president Biden om de eerste grote wapenveiligheidswetgeving in bijna 30 jaar door te voeren”, en noemde Walker “iemand die een neppenning bij zich heeft en zegt dat hij bij de wetshandhaving werkt”.

Walker is bekritiseerd omdat hij zijn wetshandhavingsreferenties te hoog had opgevoerd en werd twee weken geleden tijdens zijn unieke debat met Warnock geroepen voor het flitsen van een ere-politiebadge toen de debatregels alle rekwisieten verbood.

Home voordat Obama in Georgia verscheen, prikte Walker naar de voormalige president.

Tijdens een campagnebijeenkomst eerder op vrijdag wees Walker naar Warnock en zei: “hij haalt Obama naar beneden. Obama woont hier niet eens. Dus waarom haalt hij hem hierheen om iets voor hem te doen. Obama betaalt hier geen belastingen .”

“Haal Obama hier weg, tenzij hij hier wil komen en hij ook voor de Senaat kan gaan. Ik zou hem ook verslaan”, pochte Walker.

Voormalig president Barack Obama, rechts, wordt begroet door de Amerikaanse senator Raphael Warnock, kandidaat voor de Amerikaanse senaat, terwijl hij het podium betreedt om te spreken tijdens een campagnebijeenkomst op vrijdag 28 oktober 2022 in College Park, Georgia (AP Photo /John Bazemore)

Voormalig president Barack Obama, rechts, wordt begroet door de Amerikaanse senator Raphael Warnock, kandidaat voor de Amerikaanse senaat, terwijl hij het podium betreedt om te spreken tijdens een campagnebijeenkomst op vrijdag 28 oktober 2022 in Faculty Park, Georgia (AP Photograph /John Bazemore)
(AP)

Na zijn cease in Georgia voert Obama zaterdag campagne in de Midwesten van Michigan en Wisconsin. De voormalige president van twee termijnen gaat dinsdag naar de paarse staat Nevada en op 5 november naar het cruciale noordoostelijke slagveld van Pennsylvania. Vier van de staten houden Senaatsverkiezingen met hoge inzetten die waarschijnlijk zullen bepalen welke partij de meerderheid van de kamer zal controleren. naar voren, en vier houden spraakmakende gouverneurswedstrijden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Nu de Democraten historische tegenwind ondervinden – krijgt de partij die het Witte Huis wint traditioneel grote tegenslagen te verduren in de daaropvolgende tussentijdse verkiezingen – en een ruw politiek klimaat, aangewakkerd door recordinflatie, stijgende misdaad en een grenscrisis en geaccentueerd door de herstellende maar nog steeds onder water staande goedkeuringsclassificaties van president Biden, is het de missie van Obama om te proberen de foundation van de partij nieuw leven in te blazen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.