President Biden heeft gereageerd over de aanval op Paul Pelosi, die tijdens een toespraak op vrijdagavond zei dat het “verachtelijk” is.

Biden maakte de opmerkingen in Philadelphia, Pennsylvania, nadat de echtgenoot van Home Speaker Nancy Pelosi op vrijdagochtend vroeg in de woning van het paar was aangevallen. San Francisco residentie.

De Amerikaanse president Joe Biden geeft opmerkingen over de standing van Covid-19 in de Verenigde Staten vanuit het South Courtroom Auditorium op de campus van het Witte Huis op 25 oktober 2022 in Washington, DC.
(Foto door Anna Moneymaker/Getty Pictures)

“Dit is verachtelijk. Er is geen plaats in Amerika. Er is te veel geweld, politiek geweld, te veel haat, te veel vitriool”, zei Biden. “En waarom denken we dat één partij kan praten over gestolen verkiezingen? COVID is een hoax? Het zijn allemaal leugens.”

De politiechef van San Francisco, William Scott, zei dat David DePape, 42, wordt beschuldigd van poging tot doodslag, geweldpleging met een dodelijk wapen, ouderenmishandeling, inbraak en andere misdrijven in verband met de aanval.

NANCY PELOSI’S ECHTGENOOT PAUL PELOSI AANGEVALLEN DOOR VERDACHTE DAVID DEPAPE, DIE SCHREEUWDE ‘WAAR IS NANCY?’: BRON

Scott zei tijdens een persconferentie op vrijdagavond dat toen agenten bij de woning aankwamen, ze zowel Paul Pelosi als DePape zagen worstelen met een hamer. Toen de politie het bevel gaf om de hamer te laten vallen, begon DePape Pelosi aan te vallen en sloeg hem volgens Scott minstens één keer.

“Dit was geen willekeurige handeling. Dit was opzettelijk. En het is verkeerd”, zei Scott. “Iedereen zou moeten walgen van wat er vanmorgen is gebeurd.”

Voordat Biden zijn toespraak op vrijdag begon, nam hij een “korte pauze om onze liefde naar Nancy Paul Pelosi te sturen”, en zei dat hij met haar had gesproken.

Biden gaf ook commentaar op wat DePape tijdens de aanval zou hebben gezegd: “Waar is Nancy, waar is Nancy?”, waarin staat dat de 6 jan. Capitol relschoppers dezelfde taal gebruikt.

AANVAL VAN PAUL PELOSI SAN FRANCISCO: WAT U MOET WETEN OVER GEWELDIGE HUISINVASIE

(Links) Paul Pelosi en Nancy Pelosi wonen het Pre-GRAMMY Gala bij.  (Rechts) David DePape

(Hyperlinks) Paul Pelosi en Nancy Pelosi wonen het Pre-GRAMMY Gala bij. (Rechts) David DePape
(Michael Quick/ San Francisco Chronicle)

“Weet je, het zijn berichten dat hetzelfde gezang werd gebruikt door deze man die ze in hechtenis hebben, dat werd gebruikt op 6 januari bij de aanvallen op het Amerikaanse Capitool. Ik verzin dit niet. Dit is gemeld. Ik kan het niet garanderen. We kunnen je vertellen wat er wordt gerapporteerd. Het gezang was: ‘Waar is Nancy? Waar is Nancy? Waar is Nancy?'” Biden zei.

“Waarom denken we dat het het politieke klimaat niet zal aantasten? Genoeg is genoeg. Iedereen met een goed geweten moet duidelijk en ondubbelzinnig opkomen tegen het geweld in onze politiek. Ongeacht wat uw politiek is”, voegde hij eraan toe.

Sinds vrijdagavond ligt DePape in een ziekenhuis in San Francisco.

Paul Pelosi, de echtgenoot van House Speaker Nancy Pelosi, werd zwaar geslagen door een aanvaller die in de vroege ochtenduren van vrijdag 28 oktober 2022 in hun huis in San Francisco inbrak. Paul Pelosi, 82, werd naar het ziekenhuis gebracht en wordt door artsen behandeld worden voor verwondingen nadat hij met een hamer was geslagen

Paul Pelosi, de echtgenoot van Home Speaker Nancy Pelosi, werd zwaar geslagen door een aanvaller die in de vroege ochtenduren van vrijdag 28 oktober 2022 in hun huis in San Francisco inbrak. Paul Pelosi, 82, werd naar het ziekenhuis gebracht en wordt door artsen behandeld worden voor verwondingen nadat hij met een hamer was geslagen
(Fox nieuws)

De politie van het Amerikaanse Capitool is na de aanval begonnen met een herziening van de beveiliging voor wetgevers, aldus Punchbowl Information.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Drew Hammill, woordvoerder van Spreker Nancy Pelosi, zei in een verklaring dat Paul Pelosi naar verwachting volledig zal herstellen na een operatie om een ​​schedelbreuk en andere verwondingen te herstellen.

Het huis in San Francisco van House Speaker Nancy Pelosi en Paul Pelosi wordt gezien nadat de politie zegt dat David Depape Paul Pelosi vroeg op vrijdag 28 oktober 2022 gewelddadig heeft aangevallen.

Het huis in San Francisco van Home Speaker Nancy Pelosi en Paul Pelosi wordt gezien nadat de politie zegt dat David Depape Paul Pelosi vroeg op vrijdag 28 oktober 2022 gewelddadig heeft aangevallen.
(KGO-TV)

“Eerder vanmorgen werd Paul Pelosi thuis aangevallen door… een aanvaller die met geweld handelde en zijn leven bedreigde terwijl hij eiste de Spreker te spreken,’ zei Hammill. Pelosi werd opgenomen in het Zuckerberg San Francisco Common Hospital, waar hij een succesvolle operatie onderging om een ​​schedelbreuk en ernstige verwondingen aan zijn rechterarm en handen te herstellen. Zijn artsen verwachten een volledig herstel’, zei Hammill.

Greg Norman van Fox Information heeft bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.