Na een decennium van verkiezingen waarbij gezondheidszorg bovenaan de kiezersprioriteiten stond, staan ​​de grote federale gezondheidsprogramma’s minder centraal in deze verkiezingen. Republikeinen zijn niet gericht op het intrekken van de Reasonably priced Care Act, ook wel Obamacare genoemd, of het op korte termijn doorvoeren van grote veranderingen in Medicare en Medicaid. Als de Republikeinen de meerderheid heroveren, plannen ze echter een uitgebreid toezicht op de reactie van de heer Biden op de Covid-19-pandemie en op veel van de uitgaven die daarmee gepaard gaan. Ze hopen ook kleinere initiatieven te overwegen, zoals het uitbreiden van de toegang tot telegeneeskunde in Medicare en het verbeteren van de prijstransparantie in de gezondheidszorg, voortbouwend op initiatieven van de Trump-regering die ook veel democraten omarmen. Zonder een president die hun meer conservatief neigende wetsvoorstellen kan ondertekenen of die groot genoeg is om een ​​veto te overwinnen, zullen de Republikeinen zich waarschijnlijk concentreren op wetgevende inspanningen die in ieder geval enkele Democraten kunnen steunen.

Als de Democraten de controle behouden, zullen ze waarschijnlijk een vergelijkbare reeks minder gepolariseerde problemen nastreven. De heer Biden heeft al geprobeerd en is er niet in geslaagd om grote structurele veranderingen door te voeren in Medicare en Medicaid als onderdeel van de Inflation Discount Act, de nieuwe moist gedeeltelijk bedoeld om de prijzen van voorgeschreven medicijnen te verlagen.

— Margot Sanger-Katz

Na een recordbrekende begin bij het invullen van vacatures op de federale financial institution, zou de agressieve druk van de regering-Biden om de rechtbanken opnieuw in te richten aanzienlijk worden vertraagd – zo niet helemaal gestopt – door een Republikeinse overname van de Senaat.


Hoe Occasions-verslaggevers verslag doen van politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Occasions-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

Senator Mitch McConnell van Kentucky, de huidige en waarschijnlijk toekomstige Republikeinse leider, heeft zijn vaardigheid getoond in het dwarsbomen van gerechtelijke benoemingen. “Als het zou gebeuren, heeft senator McConnell vrij duidelijk gemaakt dat hij niet erg enthousiast zou zijn om de genomineerden van president Biden te bevestigen en er alles aan zou doen om het vullen van zetels uit te stellen totdat hij een andere president zou kunnen krijgen”, zei Russ Feingold, een voormalig Democratische senator uit Wisconsin en hoofd van de American Structure Society. “Hij volgt die verklaringen en dreigementen meestal op.”

Tot op heden heeft de Senaat 84 rechters bevestigd die door de heer Biden zijn voorgedragen, waaronder een rechter van het Hooggerechtshof, 25 rechters van het hof van beroep en 58 rechters van de districtsrechtbanken – het meest in decennia in de eerste twee jaar van de ambtstermijn van een president. Het Witte Huis heeft een numerous reeks kandidaten naar voren geschoven, waarbij de nadruk ligt op ondervertegenwoordigde etniciteiten en op mensen met een minder typische professionele achtergrond, zoals openbare verdedigers en burgerrechtenadvocaten.

Zelfs als Republikeinen pakketdeals sluiten om gerechtelijke genomineerden vooruit te helpen, zoals in het verleden is gedaan, zouden genomineerden die als progressiever worden beschouwd, excessive moeilijkheden ondervinden in een door de Republikeinen gecontroleerde Senaat. De organisatie van dhr. Feingold zet zich schrap voor een vertraging en dringt er bij de Democraten van de Senaat op aan om nog minstens 30 rechters te bevestigen voordat het nieuw gekozen congres aantreedt.

— Carl Hulse

De heer Biden heeft beloofd de nationale abortusbeschermingen die werden ingetrokken toen het Hooggerechtshof Roe v. Wade ten val bracht, in de moist te verankeren als kiezers de democratische marge in de Senaat vergroten. “De enige manier waarop het zal gebeuren is als het Amerikaanse volk het laat gebeuren”, zei hij in zijn oproepen aan het publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.