Het is meer dan 40 dagen geleden dat de 22-jarige Mahsa Amini werd doodgeslagen in hechtenis van de meedogenloze zedenpolitie van Iran voor het niet dragen van de verplichte moslimhoofddoek.

Volgens Javaid Rehman, een VN-vertegenwoordiger voor de mensenrechten in Iran, zijn bij de onrust sinds de dood van Amini minstens 250 mensen omgekomen, onder wie 27 kinderen.

De Verenigde Staten hebben sancties aangekondigd tegen 14 personen en meerdere entiteiten, waaronder zes regeringsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor het geweld tegen Iraanse activisten. Maar Iraanse activisten zoals journalist Masih Alinejad, die in de VS is en wordt bedreigd met haar leven, zeggen dat de regering-Biden veel meer kan doen.

“De hele wereld negeerde dat acht jaar lang. Ze zeiden: ‘Weet je, dit maakt deel uit van jouw cultuur. We willen het niet aanraken.’ Voor mij is het triest. Het is meer dan triest dat het niet nodig was dat Mahsa Amini vermoord werd voor de hele wereld om te begrijpen dat dit belangrijk is”, vertelde Alinejad aan Fox Information.

PANIEK IRAANSE OFFICIALS ZOEKEN BRITSE PASPOORT OM GEZINNEN IN HET BUITENLAND TE HUREN TEGENOVER PROTESTEN: RAPPORT

Op deze foto, genomen door een persoon die niet in dienst is van de Related Press en verkregen door de AP buiten Iran, zijn studenten van de Sharif College of Know-how te zien die een protest bijwonen op 7 oktober 2022, aangewakkerd door de dood in september van de 22-jarige Mahsa Amini terwijl in hechtenis van de zedenpolitie van het land.
(AP-foto)

“Dit zijn de Rosa-parken van Iran. Dit zijn web de vrouwelijke suffragisten. … Dit is nog maar het start. Iraanse vrouwen zijn woedend en door hun hoofddoek te verbranden, door in grote aantallen de straat op te gaan in heel Iran, sturen ze een boodschap aan de relaxation van de wereld dat dit een revolutie is, niet alleen tegen de verplichte hijab, maar ook tegen het genderapartheidsregime.”

Een tweeledige groep Amerikaanse wetgevers stuurde een temporary aan techbedrijven vrijdag, waaronder Google, Fb en Apple, en dringen er bij hen op aan om de communicatiediensten in Iran uit te breiden. Activisits zeggen dat de Biden-administratie kan helpen, met technologie zoals Starlink, zodat demonstranten kunnen communiceren.

Op video’s uit steden in het zuidoosten van Iran is te zien hoe Iraanse veiligheidstroepen vrijdag demonstranten neerschoten terwijl ze “Dood aan Khamenei”, de hoogste leider van Iran, riepen. Minstens twee werden gedood.

Alinejad, die 8 miljoen volgers op sociale media heeft en 24 uur per dag beveiliging heeft in de VS vanwege dreigementen van het Iraanse regime, zegt dat dit anders is dan de Groene Revolutie in 2009 die werd neergeslagen.

“Dit is anders omdat dit de eerste keer in de geschiedenis is dat vrouwen in heel Iran hun hoofddoek verbranden. Het betekent dat we genoeg hadden. We willen een einde maken aan dit barbaarse regime”, zei ze. “Daarom heb ik altijd gezegd dat een verplichte hijab is als de Berlijnse muur. Als we succes hebben, kunnen we deze muur afbreken. De Islamitische Republiek zal niet bestaan.”

Vrouwelijke studenten aan de Isfahan College of Medical Sciences zwaaiden met hun hoofddoek in de lucht en scandeerden “vrijheid, vrijheid, vrijheid” ter gelegenheid van de 40e dag van rouw nadat Amini naar verluidt werd vermoord door de brutale zedenpolitie van Iran omdat ze haar haar had laten zien.

Iraanse activist Masih Alinejad

Iraanse activist Masih Alinejad
(Fox nieuws)

In de geboorteplaats van Amini negeerden tienduizenden mensen deze week dreigementen en wegversperringen van de overheid en kwamen opdagen om te rouwen.

IRAN’S ELITE TECHNISCHE UNIVERSITEIT KOMT NAAR HUIS VAN PROTESTEN

Het Iraanse Diaspora Collectief, een onpartijdige multireligieuze groep, kocht een billboard op Instances Sq. met een afbeelding van Mahsa Amini en drie gesilhouetteerde vrouwen die hun hoofddoek omhoog houden en de woorden ‘Girl Life Freedom’, een boodschap die ze op billboards in steden in de VS willen laten zien wat volgens hen de revolutie is die in Iran plaatsvindt. Ze hebben meer dan $ 420.000 opgehaald by way of een Go Fund Me-campagne om meer billboards te betalen.

Alinejad begon in 2014 met het plaatsen van video’s van vrouwen die hun sluiers afzetten in een Fb-feed genaamd “Mijn stiekeme vrijheidZe zegt dat ze zich voor het eerst realiseerde hoe onderdrukkend het Iraanse regime was toen ze 7 jaar oud was toen haar ouders haar klaarmaakten voor faculty en probeerden haar krullende haar te temmen. Toen realiseerde ze zich dat haar haar werd gecontroleerd door de overheid.

Demonstranten verzamelen zich buiten het Witte Huis om te protesteren tegen het Iraanse regime in Washington op 22 oktober 2022.

Demonstranten verzamelen zich buiten het Witte Huis om te protesteren tegen het Iraanse regime in Washington op 22 oktober 2022.
(AP Foto/Jose Luis Magana)

“Ik herinner me dat toen ik naar faculty moest, ik deze moest bedekken – zoals groot haar, massief haar. Het was niet gemakkelijk. Mijn moeder hield me huge, en mijn vader was gewoon, je weet wel, knippen tussen, zoals, krijgen een deel van het haar eruit om het gemakkelijk te bedekken”, herinnert Alinejad zich terwijl ze een foto van zichzelf op 7-jarige leeftijd liet zien.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Nu worden twee Iraanse vrouwelijke journalisten – Niloofar Hamedi, die voor het eerst berichtte over de dood van Amini door toedoen van de zedenpolitie, en Elaheh Mohammadi, die verslag deed van Amini’s begrafenis – beschuldigd van spionage. Hamedi zit al meer dan een maand huge. Journalistenwaakhonden zeggen dat deze twee vrouwelijke journalisten‘levens zijn nu ernstig in gevaar.

De Iraanse Revolutionaire Garde en het Iraanse Ministerie van Inlichtingen zijn: proberen de CIA de schuld te gevenMossad, MI6 en de Saoedische regering voor het starten van de protesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.