Voor het grootste deel van de 20e eeuw werden superhelden beschouwd als leisure exclusief voor kinderen. Binnen een paar jaar na hun introductie in strips waren ze overal – in het start van de jaren veertig kon je superhelden vinden op de radio en op filmschermen, en niet lang daarna volgde de televisie – maar bijna uitsluitend in smakeloos, low-budget materiaal bedoeld voor een jeugdig publiek. Dit waren geen grote kunstwerken; meer wegwerptroep.

Toen het publiek voor strips en superhelden in de jaren zestig en zeventig ouder begon te worden en de technologie voor speciale effecten begon te verbeteren, groeiden de budgetten en ambities van superheldenfilms. Tegenwoordig kan een geweldige superheldenfilm niet worden vergeleken met elke andere Hollywood-productie met een groot funds. Natuurlijk zijn de slechte superheldenfilms nog steeds web zo waardeloos – of misschien erger – dan die voorlopige vroege inspanningen.

Hieronder hebben we het hele geschiedenis-superheldengenre onder de loep genomen, van de hoogste toppen tot de dieptepunten die zo laag zijn dat Mole Man zou blozen. Deze lijsten bevatten movies gebaseerd op: Surprise en gelijkstroom personages, evenals helden van onafhankelijken zoals Darkish Horse en Picture – en zelfs een paar personages die strips volledig hebben omzeild en speciaal voor het grote scherm zijn gemaakt. Ze laten zien hoe ver superheldenfilms in 80 jaar zijn gekomen – en hoe ver ze nog moeten gaan.

De beste superheldenfilms ooit gemaakt

We hebben de 25 beste superheldenfilms ooit gerangschikt. Heeft je favoriet het gehaald?

De slechtste superheldenfilms ooit gemaakt

We houden van superheldenfilms hier bij ScreenCrush, maar het style is niet zonder flops. Hier rangschikken we het slechtste van het slechtste.


Leave a Reply

Your email address will not be published.