Lifeless Kennedys-drummer DH Peligro is gisteren, 28 oktober, in zijn huis in Los Angeles overleden uitspraak gepost op de sociale media-pagina’s van de punkband, stierf Peligro “van een trauma aan het hoofd veroorzaakt door een accidentele val.” Hij was 63.

Peligro, geboren als Darren Henley in 1959, trad in februari 1981 toe tot de Lifeless Kennedys en verving de oorspronkelijke drummer van de groep, Ted (Bruce Slesinger). Hij maakte zijn debuut met de band op de EP uit 1981 In God We Belief, Inc. en speelde op de studio-albums Plastische Chirurgie Rampen, Frankenchristusen Bedtijd voor democratieevenals de collectie rariteiten Geef me gemak of geef me de dood. Hij bleef optreden met de band totdat ze uit elkaar gingen in 1986, maar voegde zich bij hen toen ze in 2001 herenigd werden zonder voormalig frontman Jello Biafra. Start 2008 nam hij een korte pauze van de Lifeless Kennedys voordat hij een jaar later terugkeerde.

Peligo had een korte periode als drummer van Purple Scorching Chili Peppers, ter vervanging van drummer Jack Irons in 1988. Hij hielp bij het schrijven van enkele nummers op de vierde LP van de band, Moedermelk, hoewel hij niet op het album presteerde. Peligro werd uiteindelijk ontslagen uit de band vanwege zijn worsteling met medication en alcohol. Naast frontman van de bands Reverend Jones en het Cool Help Choir, evenals Al Sharpton’s Hair en de Hellions, trad hij op met The Hellations, Jungle Studs, Nailbomb, The Feederz, Lock-Up, The Two Free Stooges en SSI.

Met zijn eigen challenge Peligro bracht de drummer drie albums uit: Peligro, Welkom in Amerikaen Som van onze omgeving – tussen 1995 en 2001. Sum of Our Environment received “Rock Album Of The Yr” bij de American Impartial Music Awards 2004, terwijl een cowl van Jimi Hendrix’ ‘Purple Haze’, uitgebracht als single van hun vierde album, werd genomineerd voor een Grammy Award.

“De afspraken zijn in behandeling en zullen in de komende dagen worden aangekondigd”, luidde de verklaring van Lifeless Kennedys. “We vragen u om de privateness van de familie te respecteren in deze moeilijke tijd. Bedankt voor je gedachten en woorden van troost.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.