Het afronden van de episodische launch in 2015, Verhalen uit de grenslanden was een echte triomf voor Telltale Video games omdat het een uitstekende combine was van de filmische stijl van de ontwikkelaar met de humor die zijn eerdere point-and-click-avonturen deed schitteren. Terwijl het nog had grensgebieden‘ kenmerkende belachelijkheid – zoals memey-humor en overdreven geweld – het werd verankerd door een sterk script en stellaire personages die het verhaal verheven boven het vaak banale bronmateriaal. Zeven jaar later is Telltale gestorven en herrezen en… grensgebieden gaat nog steeds sterk met een aanstaande movie en een beetje spin-offswaarvan er één een vervolg is op het avonturenspel uit 2015 met de duidelijke titel Nieuwe verhalen uit de grenslanden. Dit vervolg voldoet helaas niet aan de hoge lat van zijn voorganger.

Nieuwe verhalen struikelt op twee manieren de poort uit: het formaat en de eerste “aflevering”. De “afleveringen” zijn meer hoofdstukken die de actie abrupt stoppen en zijn overblijfselen van het verleden sinds deze recreation in één keer werd uitgebracht en niet over een periode van maanden. Ongeacht de classificatie begint het debuuthoofdstuk zwak en doet het je weinig om de hoofdcast te interesseren. Geadopteerde broers en zussen Anu en Octavio vallen in standaard archetypen – Anu is een gespannen wetenschapper terwijl haar broer een en al straatwijsheid is en geobsedeerd is om beroemd te worden – en ze worden vergezeld door Fran, een irritant gewelddadige eigenaar van een bevroren yoghurtwinkel die terminaal geil lijkt voor iedereen die ze voldoet aan.

Er zijn enkele pogingen gedaan om het trauma uit het verleden van elk personage te onderzoeken, maar het schrijven is niet bedreven genoeg om iets zinvols te doen met de thema’s eigenwaarde en verbinding waar het verhaal omheen draait. Door een gebrek aan charme en persoonlijkheden die nooit volledig worden uitgewerkt, staan ​​deze holle karakters ver af van het charmante trio Rhys, Fiona en Vaughn van het origineel. Het enige gedenkwaardige personage is L0U13, ingesproken door Temapare Hodson, een robotmoordenaar die uiteindelijk een bewustzijnscrisis heeft en de enige effectieve lichtzinnigheid biedt in een script vol gemiste grappen. Het bruikbare verhaal zelf is ook nogal tam, vooral omdat het wordt voortgetrokken door een ondiepe bemanning.

Gezien de experience van Gearbox op het gebied van hectische shooters, was er een kans voor het vervolg om een ​​​​beetje los te komen van de formule van Telltale, die muf begon te worden toen de studio in 2018 instortte. In plaats daarvan volgt Gearbox die gevestigde blauwdruk, zonder de moeite te nemen om te proberen te innoveren of het opfrissen – in plaats daarvan hopen dat dat specifieke soort genre-vermoeidheid in de afgelopen vier jaar is verdwenen. Van de druk op de knop die de dialoog bepaalt tot de snelle gebeurtenissen waaruit de actie bestaat, dit voelt heel erg als een middelmatige Telltale-game die werd opgegraven en op de markt werd gebracht als iets nieuws.

De enige veranderingen aan deze platgetreden formule zijn negatieve. Er is een duidelijk gebrek aan “Ze zullen dat onthouden”-prompts na belangrijke keuzes, waardoor het moeilijk te begrijpen is hoe karakterbanden worden ontwikkeld. Er zijn ook vervelende snelle gebeurtenishints die je waarschuwen wanneer ze op het punt staan ​​te gebeuren, wat alle verrassingen wegneemt en het scherm alleen maar rommeliger maakt. En hoewel deze gelukkig kunnen worden uitgeschakeld, worden ze nog gekker gemaakt door het feit dat het missen van veel QTE’s er niet eens toe doet, omdat dezelfde resultaten nog steeds op het scherm lijken te spelen.

New Tales from the Borderlands Review: een platte en onnodige reis

Er zijn ook een paar minigames aan de combine toegevoegd, zoals Octavio die zijn gejailbreakte telefoon gebruikt om verschillende machines te hacken en Anu die haar aangepaste pistool slaat om het te laten werken (zoals The Fonz deed in Gelukkige dagen maar beslist minder cool). Dit zijn echter meestal alleen maar tijdverspillers, need er is niets voor hen – het hacken voelt vooral als een overblijfsel uit het Xbox 360- en PlayStation 3-tijdperk – en het smakken is in ieder geval grappig de eerste keer dat je het doet. Daarnaast zijn er kleine gevechten tussen miniatuurfiguren die in de weinige open omgevingen als verzamelobjecten te vinden zijn. Ze klinken goed, maar deze zijn veel te eenvoudig, omdat je gewoon de aanvalsknop indrukt en vervolgens in de richting veegt om aanvallen te ontwijken in behoorlijk vergevingsgezinde QTE’s, dus deze worden pijnlijk saai in plaats van een nette toevoeging.

GERELATEERD: The Quarry Overview: Huge in de Uncanny Quarry

Hoewel de tekortkomingen duidelijk zijn, profiteert de recreation van het feit dat een groot deel van de vermoeidheid die Telltale’s latere inspanningen op de proef stelde, in de jaren daarna is verdampt. Er zijn nog steeds een paar van dit soort video games, zoals de horror-thema’s van Supermassive Video games, maar het was echt aangenaam om er een te spelen met meer kleurrijke personages en niet draaide om het fixed vermoorden van leden van de forged. Het is nog steeds waardevol om door een omgeving te lopen, met andere personages te praten en kleine puzzels op te lossen. Dat is een goed teken voor de komende De Wolf onder ons vervolg, als Nieuwe verhalen uit de grenslanden‘ grootste problemen zijn het saaie schrijven en onopvallend verhaal in plaats van het kader.

Nieuwe verhalen uit de grenslanden zou gemakkelijker te slikken zijn als het niet probeerde een van de beste filmische avonturengames ooit gemaakt op te volgen. In plaats daarvan krijgen we een gedwongen episodische structuur voor een recreation die niet episodisch is, een forged van personages die op papier interessanter is dan in uitvoering, en een verhaal dat uiteindelijk geen inzet heeft omdat er geen persoonlijke investering is in wat er met drie gebeurt. slechte mensen die niet zo aardig zijn. Dit is Gearbox die zijn beste imitatie van Telltale’s formule doet en weinig tot geen ideeën heeft over hoe de formule zeven jaar later kan worden gemoderniseerd.

SCORE: 5.5/10

Binnenkort beschikbaar beoordelingsbeleid legt uit, een rating van 5 komt overeen met ‘Matig’. De positieven en negatieven eindigen elkaar teniet, waardoor het een wasbeurt wordt.


Openbaarmaking: de uitgever heeft een PlayStation 5-exemplaar geleverd voor onze Nieuwe verhalen uit de grenslanden opnieuw bekijken. Beoordeeld op versie 1.001.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.