Autoriteiten die de aanval op Paul Pelosi onderzoeken, onderzoeken of de verdachte in de aanval dezelfde persoon is die verantwoordelijk is voor blogposts waarin antisemitisme en andere hatelijke opmerkingen werden omarmd, aldus Brooke Jenkins, de officier van justitie van San Francisco.

Op de vraag of er verbanden waren tussen de verdachte, David DePape, 42, en de blogposts, zei mevrouw Jenkins in een interview met The New York Occasions dat het een onderdeel was van het lopende onderzoek, maar dat er nog niets was vastgesteld.

Twee blogs geschreven door een gebruiker die zichzelf “daviddepape” noemde, bevatten een reeks boze en paranoïde berichten, waaronder antisemitische sentimenten en zorgen over pedofilie, anti-blanke racisme en “elite” controle over web.

Credit score…Michael Quick/San Francisco Chronicle, by way of Related Press

Wetshandhavingsinstanties hebben niet gezegd of de blogs – of een Fb-pagina met dezelfde naam – zijn geschreven door de heer DePape die in San Francisco in hechtenis zit en wordt beschuldigd van het aanvallen van de heer Pelosi met een hamer.

Gedurende haar lange politieke carrière is mevrouw Pelosi vaak het doelwit geweest van woede van rechts. Maar de vitriool tegen haar bereikte een nieuw niveau tijdens de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, toen verschillende pro-Trump-relschoppers door de zalen van het Congres zwierven om haar op te sporen en haar naam te roepen.

De autoriteiten zeiden vrijdag dat toen meneer DePape meneer Pelosi confronteerde, hij riep: “Waar is Nancy, waar is Nancy?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.