Bayonetta legt haar vinger op haar bril terwijl ze naar Taylors laatste tweets kijkt.

Afbeelding: Platina-spellen / Nintendo

De voormalige stem van Bayonetta is gegaan van roepen op slecht loon voor expertise uit de game-industrie om de controversiële anti-abortusgroep Billboards 4Life te stoppen. Dit begon allemaal met haar boycot van Bayonetta 3, na het misleiden van followers over haar verwijdering uit het mission. Ze dringt er nu bij hen op aan om het geld dat ze zouden hebben uitgegeven aan de launch van de Change-game te nemen en het in plaats daarvan aan goede doelen te geven, waaronder de in Kentucky gevestigde non-profitorganisatie wiens enige missie het is om “steden en dorpen te dekken” met gigantische borden gericht op schuldgevoelens en het beschamen van potentiële ouders.

“Mijn berichten hebben een gevoelige snaar geraakt bij mensen”, zegt ze getweet. “Lage lonen resoneren niet alleen in de game-industrie, maar ook in de relaxation van de wereld, over de hele wereld. Om je boycotgeld te doneren, zijn er veel kleine lokale goede doelen die jouw hulp nodig hebben.” Terwijl Taylor traditionele liefdadigheidsdoelen voorstelde, zoals het geven aan voedselbanken en organisaties die daklozen helpen, promootte ze ook 14 organisaties waar ze in het verleden rechtstreeks aan had bijgedragen.

Deze omvatten het studentenpizzafonds voor de London Academy of Music & Dramatic Artwork en verschillende dierenwelzijnsgroepen, maar ook Billboards 4Life, wiens propaganda langs de weg artistieke recreaties bevat van biddende foetussen en citaten als “Ik kon dromen voordat ik werd geboren!” Taylor werd immediate gerantsoeneerd.

“Je posts raken een gevoelige snaar bij mensen omdat je de hele situatie opzettelijk verkeerd hebt voorgesteld”, reageerde een persoon. “Dat en een van die goede doelen is anti-abortus”, reageerde een ander. “Ik had dit jaar geen ‘Bayonetta’s originele VO is een soort drol’ op mijn bingoblad, maar hier zijn we dan.”

A screenshot from Billboards 4Life's Twitter page shows a sample anti-abortion billboard.

The former Bayonetta voice actress became a mini-internetheld eerder deze maand toen ze onthulde dat ze niet langer aan de serie werkte vanwege de “beledigende” beloning die ze kreeg aangeboden om de titulaire ster te blijven spelen. In verschillende video’s die viraal gingen, riep ze followers op om ontwikkelaar Platinum Video games te boycotten omdat ze haar slechts een huge tarief van $ 4.000 bood. Gevangen in het kruisvuur was Jennifer Haledie vervolgens werd lastiggevallen over het vervangen van Taylor.

Maar Bloomberg later gemeld dat Taylor eigenlijk dichter bij $ 4.000 per sessie werd aangeboden, terwijl de totale beloning voor het mission dichter bij $ 15.000 lag. De onderhandelingen met Platinum zijn naar verluidt alleen afgebroken nadat ze weigerde toe te geven aan hogere lonen en restanten van toekomstige verkopen. Hoewel Taylor ontkende ooit een bedrag van zes cijfers voor het mission te hebben geëist, bevestigde ze uiteindelijk dat het nummer van $ 4.000 waarnaar in de originele video’s wordt verwezen voor een korte cameo was nadat ze al was vervangen door Hale, in plaats van voor het uiten van het hele mission terwijl ze had followers oorspronkelijk doen geloven.

Zelfs voorafgaand aan de promotie van Billboards 4Life van vandaag, werd Taylor onder de loep genomen door enkele followers over wie ze volgde op Twitter en welke tweets ze leuk vond. Ongeacht Taylor’s overtuigingen en gedrag, het is juist dat het verhaal van lage lonen in video games en daarbuiten resoneert met mensen. Niet alleen stemtalent, maar ook ontwikkelaars in de hele branche hebben vaak te maken met ongelijke beloning en uitbuitende arbeidsomstandigheden. Het boycotten van een bepaald spel misplaced dat waarschijnlijk niet op. vakbonden misschien.


Leave a Reply

Your email address will not be published.