Of je het nu eens bent met de praktijk of niet, sequelitis is een veel voorkomende ziekte in Hollywood-films. Vanwege het succes van high-budget tv-programma’s is het een fenomeen dat ook zijn weg heeft gevonden naar streamingnetwerken zoals Netflix, Disney+ en HBO. Niet zozeer in de vorm van een vervolg op het verhaal, zoals een echt vervolg is, maar als een parade van verwante spin-offs, one-shots en miniseries.

Stambomen

Een goed voorbeeld is de Star Wars-franchise, die momenteel aan zijn 22e film- of tv-showrelease is, inclusief de tweede seizoenen van zowel The Mandalorian als Star Wars: Resistance. Ook Marvel take a look at de grenzen van onze voorliefde voor supermensen door sinds 2011 38 producten uit te brengen. Dat zijn ongeveer 3,4 movies of andere eigendommen per jaar, een releaseschema dat belachelijk zou lijken in een andere andere creatieve industrie.

By way of The Strolling Useless en zijn zes spin-offs komen we bij de Sport of Thrones (GoT)-franchise, die in 2019 zijn eerste present rampzalig afsloot. We zijn al getrakteerd op de eerste prequel-serie, Home of de draak, die het verhaal vertelt van de Targaryan-clan, enkele honderden jaren voor het start van GoT. Een eerdere serie, die zich 10.000 jaar voor GoT afspeelde, werd geannuleerd.

Een spin-off op de households Targaryan, Stark of Lannister was misschien onvermijdelijk. George RR Martin zorgde daarvoor door stambomen te maken die verschillende generaties teruggaan van onze favoriete en minst favoriete huizen. Een infographic met particulars over de Targaryan-clan is onlangs samengesteld door ExpressVPN, met een afbeelding van tot 15 generaties van de raadselachtige familie.

Dunk en ei

Terwijl de laatste afbeelding de Targaryan-clan al in Jaehaerys I beschrijft, is Home of the Dragon gericht op een botsing die twee generaties later plaatsvindt, in de schaduw van de dood van koning Viserys I. De serie behaalde niet de geweldige beoordelingen die HBO had kunnen verwachten, ondanks het feit dat het de sterkste begin in de geschiedenis van het netwerk was en de op één na laatste stond voor beoordelingen in de franchise, na GoT-serie 8.

Het slechte nieuws is dat een vlot van GoT-spin-offs zijn mogelijk al geannuleerd. De Wiki of Thrones-website beweert dat productiebedrijf Startling zijn plannen voor GoT mogelijk met de helft heeft teruggebracht, van vier exhibits naar slechts twee, waaronder Home of the Dragon. Hierdoor zou Dunk and Egg de enige live-actieshow zijn die nog op de releasekalender van HBO staat. Gebaseerd op een reeks novellen, Dunk and Egg vertelt het verhaal van een andere TargaryenAegon V en ser Duncan de Lange.

Dit is allemaal speculatie (behalve het feit dat Dunk and Egg al in productie is), maar een eerdere schatting van tien verschillende GoT-spin-offs lijkt de voor de hand liggende conclusie te hebben opgeleverd, namelijk dat iemand te enthousiast is geworden over de franchise en dat HBO moet nu zijn plannen terugschroeven. Een present – Harrenhal – en een cartoon genaamd Ice Dragon worden echter nog steeds gemaakt.

Wat dit betekent voor de mogelijk gedropte spin-offs, zoals 9 Voyages of the Sea Snake en Ten Thousand Ships, valt nog te bezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.