CLEVELAND — Wanneer Tim Ryan de Democratische menigte toespreekt in de laatste dagen van de race in de Senaat van Ohio, gaat zijn grootste applausregel over het andere staff.

Een Republikeinse functionaris in een ‘dieprood graafschap’, vertelt hij, zijn stem fluisterend op het podium, vertelde hem: ‘Je hebt geen idee hoeveel Republikeinen stilletjes op je zullen stemmen.’

Het gejoel en geschreeuw dat losbarst, vertegenwoordigen de hoge verwachtingen van een partij die veel van haar aantrekkingskracht op arbeiderskiezers heeft verloren en die in Mr. Ryan ziet – een congreslid uit de Mahoning Valley met een anti-China, pro-manufacturing boodschap en wiens eigen vader een Republikein is – een kans om de geloofwaardigheid van de arbeiders terug te winnen.

Uit peilingen blijkt dat Mr. Ryan binnen de foutenmarge concurreert met zijn Republikeinse tegenstander, JD Vance. De heer Ryan scoort hoger in de peilingen dan president Bidens waardering voor de baan in de enquêtes in Ohio, en hij presteert beter dan de Democratische kandidaat voor gouverneur, Nan Whaley. Dat suggereert een potentieel omvangrijke pool van kiezers die van plan zijn hun tickets te verdelen tussen een Republikein voor gouverneur en een Democraat voor de Senaat.

“Dit wordt de overlast van de nacht”, zei de heer Ryan in een interview op zijn campagnebus op donderdag, terwijl hij de pro-democratische kustlijn van Lake Erie van Toledo naar Cleveland bevoer.

“Er zijn veel Republikeinen die nooit een opiniepeiler zouden vertellen dat ze op mij stemmen”, zei hij. ‘Ze willen geen werfbordje plaatsen. Ze willen geen ruzie krijgen met de buurman die de vlag ‘Let’s Go Brandon’ heeft.”

Hij zei dat uit zijn interne peilingen bleek dat 12 procent of meer van de Republikeinen onze kant opkwamen.

Maar er is ook de koude realiteit van een klimaat op de middellange termijn dat bijna overal tegen de Democraten kantelt, waarbij inflatie de grootste zorg van de kiezers is. Opiniepeilingen in Ohio bij recente verkiezingen hebben de steun voor Republikeinse kandidaten onderschat. En er is het afgelopen decennium een ​​politieke herschikking van de kiezers in Ohio geweest, waardoor de staat grotendeels van de slagveldkaart is verdwenen.

Blanke Ohioanen zonder universitaire diploma’s zijn bij de stemming op en neer naar Republikeinen verschoven, terwijl hoger opgeleide kiezers in de voorsteden zijn overgestapt naar de Democraten, zij het minder consequent.

“Ohio is een veel Republikeinse staat dan Texas”, zegt Mike Hartley, een Republikeinse strateeg met 25 jaar ervaring in Ohio. “Democraten praten over dingen die voor veel Ohioanen in strijd zijn met hun kernprincipes en gevoeligheden, en ze lopen weg van de portemonnee-kwesties.”

Voormalig president Donald J. Trump gained Ohio tweemaal met gemak door een beroep te doen op de economische en culturele zorgen van blanke arbeiderskiezers. In 2020 kreeg hij meer steun in het industriële noordoosten van de staat – de foundation van Mr. Ryan – en werd hij de eerste Republikeinse presidentskandidaat in 50 jaar die Mahoning County, de thuisbasis van Youngstown, gained.

Bob Paduchik, voorzitter van de Republikeinse Partij van Ohio, veegde het idee van stille Republikeinse steun voor Mr. Ryan van tafel. Hij zei dat afwezige stemgegevens op provinciaal niveau en een analyse met behulp van modellering van het Republikeinse Nationale Comité een schone overwinning van Vance voorspelden.

‘Ik weet niet waar hij denkt dat hij naar kijkt’, zei hij over meneer Ryans bewering van verborgen steun. “Maar ik neem onze gegevens, die zijn gebaseerd op de RNC-modellering, waarin honderden miljoenen {dollars} zijn geïnvesteerd.”

Ondanks het succes van de heer Trump in Ohio, wijzen de Democraten op het voorbeeld van senator Sherrod Brown, een Democraat en een norse voorvechter van georganiseerde arbeid die in 2018 herverkiezing gained door een beroep te doen op kiezers uit de arbeidersklasse die zijn progressieve sociale prioriteiten, maar geloofde dat hij zou vechten voor hun baan.

Mr. Ryan, die zichzelf gedeeltelijk in de bruine mal giet, is de kleinzoon van een staalarbeider en een lange tegenstander van handelsovereenkomsten die Amerikaanse fabrieken schaden. Hij heeft gezegd dat president Biden zich niet herkiesbaar moet stellen en verzette zich tegen Nancy Pelosi als voorzitter van het Huis. Als voormalig quarterback van de universiteit verschijnt hij in zijn advertenties met darts in een bar of voetballen op tv-toestellen. “Wil je cultuuroorlogen? Ik ben niet jouw man,’ zegt hij.

Mr. Ryan presenteert zichzelf voor kiezers die moe zijn van de verdeeldheid en woede die in Amerika heerst. “Ik heb dit gesprek de hele tijd met mijn vader”, zei hij in het interview, eraan toevoegend dat zijn vader “waarschijnlijk” twee keer op meneer Trump heeft gestemd.

“Mensen zijn de waanzin beu”, vertelde de heer Ryan donderdag op een bijeenkomst van democratische activisten aan de oever van Lake Erie in Sandusky. ‘Wij zijn Ohio. Ohio doet niet gek.”

Het was een zijwaartse veeg naar de heer Vance, die campagne heeft gevoerd met de extreemrechtse vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene uit Georgia, heeft geflirt met de complottheorie dat Democraten bestaande kiezers willen “vervangen” door immigranten en Alex Jones heeft verdedigd als “meer gerenommeerde ” dan een MSNBC-host.

Op vrijdag, in een toespraak tot supporters op het hoofdkwartier van de republikeinse provincie in Canton, schilderde de heer Vance zijn tegenstander af als oneerlijk door te beweren een nieuw mannequin Democraat te zijn. De heer Vance grapte dat “misschien hadden we Tim Ryan moeten uitnodigen” vanwege de pogingen van de democraat om afstand te nemen van zijn eigen partij.

“Deze man is niet de gematigde die hij pretendeert te zijn,” vervolgde meneer Vance. “Hij is een man die de knie buigt voor Nancy Pelosi en doet wat hem wordt opgedragen.”

Een teken dat de heer Ryan een kanshebber blijft, is het gebrek aan tv-reclame van groepen die grote uitgaven doen en verbonden zijn aan de leiding van de Democratische Senaat, die tientallen miljoenen {dollars} in races elders hebben gestort.

Mr. Ryan heeft dit gecompenseerd door in zijn eentje maar liefst $ 39 miljoen op te halen. Het geld stroomde van kleine donoren in het hele land, waarvan velen geïrriteerd waren door de politieke evolutie van de heer Vance, van de auteur van “Hillbilly Elegy” die de heer Trump in 2016 aan de kaak stelde als “culturele heroïne” tot een trouwe aanhanger van Trump. Tijdens een bijeenkomst in Ohio vorige maand grapte de voormalige president dat de heer Vance “mijn kont kust” om zijn steun te winnen.

De heer Trump is gepland om de dag voor de verkiezingen terug te keren naar de staat voor een bijeenkomst met de heer Vance in Dayton. Gevraagd op een korte persconferentie op vrijdag of hij een increase van de voormalige president nodig had, zei dhr. Vance: “Ik magazine de president. Ik dacht dat zijn beleid de staat Ohio welvaart bracht, en hij wil naar Ohio komen, en we zouden hem graag in Ohio hebben. Het is echt zo simpel.”

In tegenstelling tot de heer Ryan, die campagnes met nationale Democratische figuren heeft gemeden, heeft de heer Vance de nationale GOP-leiders omarmd, die in Canton verschenen met de voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, Ronna McDaniel, en senator Rick Scott uit Florida, de voorzitter van de campagne van de Republikeinse Senaat arm.

De heer Vance heeft grotendeels vertrouwd op de Republikeinse cavalerie van buiten de staat, vooral voor $ 28 miljoen aan tv-advertenties van een tremendous PAC die is afgestemd op senator Mitch McConnell, de minderheidsleider van de Senaat.

De heer Vance heeft in zijn eentje $ 10,5 miljoen opgehaald, nadat zijn campagne bijna uitsluitend werd ondersteund door een tremendous PAC die werd gefinancierd door $ 15 miljoen van de miljardair Peter Thiel uit Silicon Valley, die ooit de heer Vance in dienst had. Nadat meneer Vance zijn voorverkiezing had gewonnen, ging meneer Thiel door naar andere races.

Op vrijdag herinnerde mevrouw McDaniel de verslaggevers eraan dat de peilingen in Ohio historisch gezien de steun voor de Republikeinen grotendeels hebben gemist.

“JD peilt eigenlijk hoger dan president Trump op weg was naar de verkiezingen in 2020”, zei ze. De heer Trump gained de staat vervolgens met acht procentpunten.

“Wat mensen zagen in de peilingen is niet nieuw in deze staat”, vertelde Vance aan verslaggevers. “Het overdrijft altijd dingen in het voordeel van de Democraten.”

Met iets meer dan een week voor de verkiezingen op 8 november deed Mr. Ryan een beroep op eenheid in deze gebroken tijden.

“Ik weet dat je er internet zo over denkt als ik”, zei hij donderdagavond tegen activisten in een vakbondshal voor autoarbeiders in Cleveland. ‘Ik wil geen haat meer. Ik wil geen woede meer.” Hij voegde eraan toe: “Ik wil mensen die om elkaar geven. Ik wil wat vergeving. Ik wil wat genade.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.