Joanna Yoder heeft goede hoop dat een nieuwe Lifetime-film de aandacht zal vestigen op een zaak die ze al jaren onder de aandacht probeert te brengen.

Op zaterdag is het netwerk een gescript drama uitzenden getiteld “An Amish Sin”, een movie waarin ze als adviseur diende. De movie, geïnspireerd op waargebeurde verhalen, vertelt het verhaal van een Amish-tiener die weigert te trouwen met de man die haar als sort misbruikte. Ze gaat om te ontsnappen aan haar insulaire gemeenschap en maakt haar weg naar een naburige stad. De filmsterren Dylan Ratzlaff, Kellie Martin en Rukiya Bernard.

“Ik ben opgegroeid met een doopsgezindheid, wat erg lijkt op de Amish,” legde Yoder uit aan Fox Information Digital. “… Ik was 48 jaar oud toen ik eindelijk de moed had om naar de politie te gaan en aangifte te doen van de misdaden die me waren overkomen toen ik een sort was. Het kostte me jaren om op een plaats te komen waar ik het gevoel had dat ik in staat was om doe dat. Ik was gewoon niet klaar of in staat [to do it before]. Het kostte me een tijdje om te genezen van mijn trauma en de dingen die waren gebeurd. Maar nu heb ik het gevoel dat ik een stem heb. Dus ik wilde mijn verhaal delen in de hoop het bewustzijn te vergroten.”

Lifetime’s “An Amish Sin” is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Joanna Yoder, die eerder over haar verleden sprak, diende als adviseur voor de movie.
(Levenslang)

Yoder’s verhaal maakte deel uit van een Pulitzer Prize-winnende 2019-serie in de Pittsburgh Submit-Gazette die een ongekend onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen binnen de Amish- en mennonitische gemeenschappen aan het licht bracht. Yoder, die opgroeide in een separatistische doopsgezinde gemeenschap, beweerde dat drie familieleden haar misbruikten toen ze nog een sort was.

LIFETIME’S GABBY PETITO-FILM VULT LEZEN MET DRAMATISATIES, MAAR HEEFT DEZE AUTHENTIEKE OPMERKINGEN

“Het maakte me boos”, herinnert ze zich in tranen. ‘Ik had een hekel aan ze. Meestal rende ik weg of verstopte ik me en vond ik manieren om ze te ontwijken. Toen ik ouder werd, leerde ik ze te ontwijken, of probeerde ik dat tenminste.’

Yoder zei dat ze haar familie verliet in 1992 toen ze 21 jaar oud was, hoewel ze de doopsgezinde gemeenschap pas in 2000 verliet.

“[Looking back],,Ik had willen vertrekken”, deelde de 51-jarige mee, “maar ik zat onder een dak en realiseerde me niet dat ik op 18-jarige leeftijd had kunnen vertrekken. Ik wist niet dat ik op die leeftijd meerderjarig was van 18. Ik dacht dat ik een legale volwassene was op 21. Ik was bang dat als ik zou proberen te vertrekken, ik gedwongen zou worden om terug te komen…. Ik wist niet hoe, maar ik wist dat ik wegging. Ik maakte afspraken met mijn broer die naar Pennsylvania zou gaan. Hij was ouder dan ik… Dus ik nam een ​​elevate met hem en verhuisde naar Pennsylvania. Ik had geen baan of auto. Ik had minder dan $ 100 op zak met slechts een achtste klas opleiding … Ik moest mijn leven opnieuw beginnen omdat de doopsgezinde gemeenschap alles is wat ik kende. Ik dacht dat als ik wegging, God me zou neerslaan… dat geloofde ik echt.”

Dylan Ratzlaff schittert als Rachel in het scriptdrama "Een Amish-zonde."

Dylan Ratzlaff speelt Rachel in het scriptdrama ‘An Amish Sin’.
(Levenslang)

“Ik ben niet midden in de nacht vertrokken”, vervolgde ze. “Ik zei [my parents], ‘Ik ga ervandoor.’ Ze wisten dat ze me als volwassene niet konden dwingen om legaal te blijven.”

ANNE HECHE’S LIFETIME FILM NOG STEEDS IN DE LUCHT NA HAAR DOOD

Yoder zei dat ze na het verlaten van het huis met therapie begon om haar verleden aan te pakken. Het zou pas in april 2019 duren voordat de toen 48-jarige naar het zuiden reisde om de politie te ontmoeten.

De Submit-Gazette meldde dat Yoder maakte: formele aangiften bij de politie in Tennessee en Kentucky, haar thuislanden, waar ze jarenlang misbruik beschreef. Ze hoopte het bewustzijn van het probleem van seksueel misbruik in meer geïsoleerde gemeenschappen, zoals de hare, te vergroten.

“Ik moest eerst leren dat alle dingen die me overkwamen niet normaal waren, en het was niet mijn schuld”, vertelde ze. “Maar het was niet van de ene op de andere dag.”

Joanna Yoder zei helpen maken "Een Amish Sin" is therapeutisch voor haar geweest.

Joanna Yoder zei dat het helpen om “An Amish Sin” te maken therapeutisch voor haar was.
(Levenslang)

Yoder zei dat tegen de tijd dat ze de misdaden in Tennessee meldde, er niets kon worden gedaan vanwege het statuut van beperkingen. terwijl er geen zijn verjaringstermijn in Kentucky, beweerde ze dat haar zaak onlangs was gesloten. Commonwealth-advocaat Jesse Stockton reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Fox Information Digital om commentaar.

ELIZABETH SMART GESTRUCTUREERD OM NIEUWE LIFETIME FILM OVER HAAR ONTVOERING TE FILMEREN

Pilgrim Ministry reageerde ook niet onmiddellijk op het verzoek van Fox Information Digital om commentaar. Mennonite Church USA, de grootste doopsgezinde denominatie in de VS, heeft een diepgaand rapport gepubliceerd over de reactie op en preventie van seksueel misbruik, waarin wordt beschreven hoe zij beschuldigingen van misbruik aanpakt. De erkende leiders van de kerk zijn ook verplicht om deel te nemen aan seksuele ethiektraining. Het is ook een samenwerking aangegaan met Dove’s Nest, een non-profitorganisatie die tot doel heeft “geloofsgemeenschappen te versterken en toe te rusten om kinderen en jongeren veilig te houden in hun huizen, kerken en gemeenschappen.”

Een kerkbrede verklaring over seksueel misbruik van Mennonite Church USA luidde gedeeltelijk: “We besluiten de waarheid over seksueel misbruik te vertellen; stellen misbruikers verantwoordelijk; erkennen de ernst van hun zonde; luisteren met zorg naar degenen die gewond zijn geraakt; beschermen kwetsbare personen van letsel; werk herstellend voor gerechtigheid; en houd hoop dat wonden zullen worden genezen, vergeving wordt aangeboden en relaties op gezonde manieren tot stand worden gebracht of hersteld.”

Levenslang "Een Amish Sin" is een samenstelling van vele verhalen.

Lifetime’s “An Amish Sin” is een samenstelling van vele verhalen.
(Levenslang)

In juli 2019 meldde de Submit-Gazette dat de gouverneur van Tennessee, Invoice Lee, een wetsvoorstel ondertekende dat de verjaringstermijn voor vervolging van seksuele misdrijven tegen kinderen. De outlet meldde dat Yoder naast andere slachtoffers in het Capitool van de staat in Nashville stond voor de ondertekening.

‘THE GABBY PETITO STORY’-ACTEURS SPELEN SCNE UIT IN AANKOMENDE LIFETIME FILM

“Mijn doel voor de staat Tennessee is om geen verjaringstermijn te zien voor verkrachting als type of minderjarige”, zei Yoder. “Om dat volledig te laten verwijderen zou geweldig zijn, maar het werd veranderd en dat was enorm voor mij. Het was erg empowerment.”

Yoder zei dat de Lifetime-film deel uitmaakte van haar voortdurende genezing – en ze bleef hoopvol.

“Misschien is gerechtigheid voor mij doorgaan met het delen van mijn winkel en het vergroten van het bewustzijn door middel van een movie als deze”, zei ze. “Hoop is het belangrijkste in mijn hele leven geweest… ik hoop dat kijkers weten dat er altijd hoop is en dat ze daaraan vasthouden.”

Als u of iemand die u kent aan misbruik lijdt, neem dan contact op met de Nationwide Sexual Assault Hotline op 1-800-656-4673.

Leave a Reply

Your email address will not be published.