EEN Los Angeles, Californiëis de man die een levenslange gevangenisstraf uitzat vrijgelaten uit de gevangenis nadat lang niet-getest DNA-bewijs aantoonde dat de moord in 1983 waarvoor hij werd veroordeeld het werk was van een andere persoon.

Maurice Hastings, 69, zat meer dan 38 jaar achter de tralies voordat officier van justitie George Gascón zijn veroordeling opzegde tijdens een rechtszitting op 20 oktober.

“Ik heb vele jaren gebeden dat deze dag zou komen”, zei Hastings vrijdag op een persconferentie. “Ik wijs niet met de vinger; ik sta hier niet als een verbitterde man, maar ik wil gewoon van mijn leven genieten nu ik het heb.”

Het slachtoffer van de moord in kwestie, Roberta Wydermyer, werd seksueel misbruikt en gedood door een schot in het hoofd. Haar lichaam werd gevonden in de kofferbak van haar auto in Inglewood.

BEGRAFENIS SCHIETEN BUITEN PITTSBURGH TEN MINSTE 6 VERWONDEN, POLITIE HOUDT TWEE BELANGRIJKE PERSONEN AAN

Een man uit Los Angeles, Californië, die een levenslange gevangenisstraf uitzat, is vrijgelaten uit de gevangenis nadat lang niet-getest DNA-bewijs aantoonde dat de moord in 1983 waarvoor hij werd veroordeeld het werk was van een andere persoon.

De lijkschouwer had een onderzoek naar aanranding gedaan, waarbij verschillende lichaamsdelen werden afgenomen, waaronder een uitstrijkje dat sperma detecteerde.

Hastings werd beschuldigd van een bijzondere omstandigheid van moord en het kantoor van de officier van justitie wilde de doodstraf. De eerste jury in de zaak liep huge, maar de tweede jury veroordeelde Hastings en hij werd in 1988 tot levenslang veroordeeld zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

Sinds zijn arrestatie houdt hij zijn onschuld vol.

In 2000 vroeg Hastings DNA om zijn onschuld te bewijzen. Maar het kantoor van de verschillende advocaten wees zijn verzoek af.

En vorig jaar diende Hastings een declare van onschuld in bij de Conviction Integrity Unit van de officier van justitie. DNA-onderzoek in juni wees uit dat het sperma van het monduitstrijkje van iemand anders was.

Maurice Hastings, 69, zat meer dan 38 jaar achter de tralies voordat officier van justitie George Gascón zijn veroordeling opzegde tijdens een rechtszitting op 20 oktober.

Maurice Hastings, 69, zat meer dan 38 jaar achter de tralies voordat officier van justitie George Gascón zijn veroordeling opzegde tijdens een rechtszitting op 20 oktober.

PAUL PELOSI ‘GEWELDIG AANGEVALLEN’ IN HUISINVASION

“Wat er met meneer Hastings is gebeurd, is een verschrikkelijk onrecht”, zei officier van justitie Gascón in een verklaring. “Het rechtssysteem is niet excellent, en wanneer we nieuwe bewijzen ontdekken waardoor we het vertrouwen in een veroordeling verliezen, is het onze plicht om snel te handelen.”

Het DNA-profiel van de plaats delict werd deze maand geüpload naar een staatsdatabase die overeenkwam met een persoon die was veroordeeld voor een gewapende ontvoering, waarbij een vrouwelijk slachtoffer in de kofferbak van een voertuig werd geplaatst, evenals de ontvoering, verkrachting en gedwongen orale copulatie van een vrouw.

Vorig jaar diende Hastings een claim van onschuld in bij de Conviction Integrity Unit van de officier van justitie.  DNA-onderzoek in juni wees uit dat het sperma van het monduitstrijkje van iemand anders was.

Vorig jaar diende Hastings een declare van onschuld in bij de Conviction Integrity Unit van de officier van justitie. DNA-onderzoek in juni wees uit dat het sperma van het monduitstrijkje van iemand anders was.

KLIK HIER VOOR DE FOX NEWS-APP

De verdachte, die was veroordeeld tot 56 jaar hechtenis, stierf in 2020 in de gevangenis. Zijn identiteit is niet vrijgegeven.

Het kantoor van de officier van justitie zei dat het samenwerkt met de Politie van Inglewood om de betrokkenheid van de overleden verdachte nader te onderzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.