David DePape, een 42-jarige met een zorgwekkende on-line aanwezigheid en banden met een radicale nudistenactivist, wordt beschuldigd van inbraak in het huis van San Francisco van Home Speaker Nancy Pelosi vrijdagochtend en viel haar man aan met een hamer, volgens de stadspolitie.

Agenten arresteerden de Berkeley-man nadat ze rond 2.30 uur op een oproep hadden gereageerd en hem en de 82-jarige echtgenoot van het congreslid, Paul Pelosi, tegenkwamen, worstelend met een hamer.

“De verdachte trok de hamer weg van meneer Pelosi en viel hem er gewelddadig mee aan”, zei politiechef William Scott van San Francisco tijdens een persconferentie later die ochtend. “Onze agenten pakten de verdachte onmiddellijk aan, ontwapenden hem, namen hem in hechtenis, vroegen om noodhulp en verleenden medische hulp.”

Zowel Pelosi als DePape zijn na het incident naar het ziekenhuis gebracht.

NANCY PELOSI’S ECHTGENOOT PAUL PELOSI AANGEVALLEN DOOR VERDACHTE DIE SCHREEUWDE ‘WAAR IS NANCY?’: BRON

David DePape
(Michael Quick/San Francisco Chronicle)

De aanval zorgde ervoor dat Pelosi in het ziekenhuis belandde, maar hij zal naar verwachting volledig herstellen na een succesvolle operatie aan een gebroken schedel, aldus Drew Hammill. De woordvoerder van Nancy Pelosi. Hij liep ook ernstige verwondingen op aan zijn linkerarm en beide handen.

Hammill zei dat DePape het leven van Paul Pelosi bedreigde terwijl hij eiste om zijn vrouw te zien.

Paul Pelosi, de echtgenoot van House Speaker Nancy Pelosi, werd zwaar mishandeld door een aanvaller die in de vroege ochtend van vrijdag 28 oktober 2022 in hun huis in San Francisco inbrak. Paul Pelosi, 82, werd naar het ziekenhuis gebracht en wordt behandeld door artsen voor verwondingen nadat hij met een hamer was geslagen

Paul Pelosi, de echtgenoot van Home Speaker Nancy Pelosi, werd zwaar mishandeld door een aanvaller die in de vroege ochtend van vrijdag 28 oktober 2022 in hun huis in San Francisco inbrak. Paul Pelosi, 82, werd naar het ziekenhuis gebracht en wordt behandeld door artsen voor verwondingen nadat hij met een hamer was geslagen
(Fox nieuws)

De verdachte heeft naar verluidt ingebroken in het huis en begon te schreeuwen: “Waar is Nancy?” bronnen vertelden Fox Information eerder op de dag

“Meneer DePape zal worden aangehouden in de gevangenis van San Francisco County voor de volgende beschuldigingen van poging tot doodslag, geweldpleging met een dodelijk wapen, ouderenmishandeling, inbraak en verschillende andere misdrijven”, zei de chef.

Het motief bleef in onderzoek, voegde hij eraan toe. De FBI en de politie van het Capitool hielpen mee.

Paul Pelosi (L) en Nancy Pelosi wonen de Bloomberg &  Vanity Fair-cocktailreceptie na het WHCA-diner 2015 in de residentie van de Franse ambassadeur op 25 april 2015 in Washington, DC.  Dimitrios Kambouris/VF15/WireImage

Paul Pelosi (L) en Nancy Pelosi wonen de Bloomberg & Self-importance Truthful-cocktailreceptie na het WHCA-diner 2015 in de residentie van de Franse ambassadeur op 25 april 2015 in Washington, DC. Dimitrios Kambouris/VF15/WireImage
(Dimitrios Kambouris/VF15/WireImage)

AANVAL VAN PAUL PELOSI SAN FRANCISCO: WAT U MOET WETEN OVER GEWELDIGE HUISINVASIE

DePape is op Twitter afwisselend beschreven als een extreemrechtse extremist en een nudist die handgemaakte sieraden verkocht.

Hij had ook banden met een Berkeley nudistenactivist genaamd Gypsy Taub, volgens de California State Sen. Scott Wiener, D-San Francisco.

“Ze was de leider en ze was extreem agressief en griezelig”, vertelde Wiener aan Fox Information Digital Friday. “En ik denk dat hij een van de mensen was in haar werk.”

Het waren ook geen “gewone” naaktactivisten, zei hij. Ze waren agressief en ze omarmde de ontkenningen van 9/11 en heeft een crimineel verleden.

Volgens een persbericht van het Alameda County District Legal professional’s Workplace van afgelopen zomer, werd een vrouw genaamd Oxane Taub, die het adres deelde, veroordeeld voor meer dan 20 aanklachten na het stalken van een 14-jarige jongen op wie ze “gefixeerd” was geraakt en probeerde te ontvoeren .

Nudist Gypsy Taub spreekt met verslaggevers na het verwijderen van haar kleding in het Amerikaanse gerechtsgebouw in San Francisco, Californië, 17 januari 2013. Nudisten verzamelden zich voorafgaand aan een hoorzitting over een rechtszaak die de implementatie van San Francisco's verbod op openbare naaktheid moest blokkeren.

Nudist Gypsy Taub spreekt met verslaggevers na het verwijderen van haar kleding in het Amerikaanse gerechtsgebouw in San Francisco, Californië, 17 januari 2013. Nudisten verzamelden zich voorafgaand aan een hoorzitting over een rechtszaak die de implementatie van San Francisco’s verbod op openbare naaktheid moest blokkeren.
(REUTERS/Robert Galbraith)

“In de loop van 14 maanden stuurde ze hem talloze obsessieve e-mails, maakte blogs die aan hem waren gericht, gebruikte zijn vrienden om hem berichten te sturen en probeerde hem uiteindelijk een paar blokken van zijn faculty in Berkeley te ontvoeren”, zegt officier van justitie Nancy O’Malley. kantoor zei destijds. “Terwijl de zaak aanhangig was, probeerde Taub ook het slachtoffer ervan te weerhouden te getuigen.”

Afzonderlijke gerechtelijke dossiers tonen aan dat een rechtszaak uit 2017 over de anti-naaktheidsverordening van Wiener werd aangespannen door een eiser genaamd Oxane “Gypsy” Taub.

De FBI arriveerde vrijdagmiddag op het adres van Taub en vroeg daar een jonge man naar DePape. Hij vertelde hen dat DePape er al jaren niet was geweest.

Het huis in San Francisco van House Speaker Nancy Pelosi en Paul Pelosi wordt gezien nadat de politie zegt dat David Depape Paul Pelosi vroeg op vrijdag 28 oktober 2022 gewelddadig heeft aangevallen.

Het huis in San Francisco van Home Speaker Nancy Pelosi en Paul Pelosi wordt gezien nadat de politie zegt dat David Depape Paul Pelosi vroeg op vrijdag 28 oktober 2022 gewelddadig heeft aangevallen.
(KGO-TV)

Fb heeft start vrijdag het profiel van DePape uitgeschakeld en weigerde vragen te beantwoorden. Minimaal twee on-line blogs onder de naam van DePape zijn gevuld met berichten uit de jaren 2007 en 2022 die spreken over ‘censuur’, ‘Large Brother’ en pedofielen. Een bevatte roept op tot geweld en antisemitische inhoud. Het was niet meteen duidelijk dat hij verantwoordelijk was voor de berichten en de politie van San Francisco reageerde niet onmiddellijk op vragen over DePape’s on-line aanwezigheid.

Teresa DePape, de vrouw van de adoptievader van de verdachte, Gene, vertelde de San Francisco Chronicle dat hij Canada verliet na de middelbare faculty, ongeveer twintig jaar geleden, en de familie het contact verloor.

“Ik heb David nooit als een gewelddadig persoon beschouwd”, vertelde ze aan de krant. “Ik zie dat David zichzelf verdedigt – waarom hij in het huis van iemand anders is op zoek naar iemand, ik weet het niet.”

CONGRESSIELE RECHTSMAAKERS VERSLAGEN NA AANVAL VAN PELOSI’S ECHTGENOOT TIJDENS INBREUKEN

Het herenhuis van Pelosi met een waarde van 8,4 miljoen greenback bevindt zich in een luxe gebied dat wordt gepatrouilleerd door het Northern Station van de politie van San Francisco, waar de totale misdaad in de regio sinds 23 oktober met 4,3% is gestegen, zo blijkt uit de politiegegevens. Geweldsmisdrijven voor het Noordstation waren in dezelfde periode 5,2% hoger dan in het voorgaande jaar.

Fox Information’ Adam Sabes, Stephanie Pagones en David Spunt hebben bijgedragen aan dit rapport.


Leave a Reply

Your email address will not be published.