Henry Cavill staart naar de camera terwijl hij een grijs gestreept pak draagt.

Henry Cavill
Foto: Theo Wargo (Getty Pictures)

Dat heeft Netflix vandaag aangekondigd: The Witcher zal terugkomen voor een vierde seizoen. Het was echter niet allemaal goed nieuws, need de streamer bevestigde dat ook Henry Cavill zal niet terugkeren voor seizoen 4. In plaats daarvan zal Liam Hemsworth de nieuwe monsterdoder zijn, Geralt van Rivia.

Netflix’s live-action adaptatie van de populaire Witcher boeken werden voor het eerst uitgezonden in 2019 en explodeerden snel in populariteit, waarbij velen Henry Cavill’s stoïcijnse maar charmante kijk op de witharige hekser zelf, Geralt, prezen. Sinds dat eerste seizoen The Witcher is een bonafide franchise voor Netflix geworden, wat heeft geleid tot meer seizoenen, anime-prequels, movies en zelfs een kindvriendelijke spin-off. Maar de ster van de originele serie zal niet blijven hangen naarmate de fantasiefranchise groeit.

In een tweet die eerder vandaag is gepost, heeft Netflix bevestigd dat Cavill de rol zal verlaten na seizoen drie van de uitzendingen van Witcher… ergens in de toekomst. Vanaf seizoen vier, Liam Hemsworth zal deelnemen aan de “Witcher familie” en zal de witte pruik dragen en de koele zwaarden dragen terwijl Geralt vooruit gaat.

“Mijn reis als Geralt of Rivia is gevuld met zowel monsters als avonturen, en helaas, ik zal mijn medaillon en mijn zwaarden neerleggen voor seizoen 4”, zei Cavill in een verklaring gedeeld door Netflix.

“As with the greatest of literary characters, I pass the torch with reverence for the time spent embodying Geralt and enthusiasm to see Liam’s take on this most fascinating and nuanced of men,” continued Cavill, “Liam, good sir, this character has such a wonderful depth to him, enjoy diving in and seeing what you can find.”

Hemsworth, a Witcher fan himself, also shared a statement about the surprising news, saying that he’s been a fan of Cavill’s take on the character for years and that he was “inspired” by his performance and what he brought to the character.

“I may have some big boots to fill, but I’m truly excited to be stepping into The Witcher world,” said Hemsworth.

The initial reaction online has been…not great! Many fans are confused and upset to see Cavill leave the role. And while it’s likely he’s hanging up the swords and the medallion to replace it with a red cape and tights as he returns to the DCEU-filmfranchise als Supermanik neem aan dat veel Witcher followers zullen bedroefd zijn om de nerdy acteur de populaire present te zien verlaten. Maar hey, met al dat DC-geld kan hij dat waarschijnlijk wel bouw een nog coolere computer!


Leave a Reply

Your email address will not be published.