“Terwijl we wachten om meer te horen, moet elke Amerikaan de temperatuur verlagen”, zei senator Ben Sasse, Republikein van Nebraska, in een verklaring op vrijdag. “Dit wordt steeds duidelijker: gestoorde individuen bezwijken gemakkelijk voor samenzweringstheorieën en woede – de gevolgen zijn bloederig en on-Amerikaans.”

Politiek geweld is nauwelijks een nieuw fenomeen. Vertegenwoordiger Steve Scalise uit Louisiana, toen de derde Republikein, werd in 2017 neergeschoten en ernstig gewond een congreshonkbaltraining in een buitenwijk van Washington, DC, door een man met een… wrok tegen Republikeinen; Meneer Scalise heeft gezegd de aanwezigheid van zijn veiligheidsdetail redde zijn leven.

Maar sinds de aanval op het Capitool hebben leden van het Congres gemeld dat ze zich zowel in Washington als thuis in hun districten steeds kwetsbaarder voelen. Volgens cijfers van de Capitol Police, de federale wetshandhavingsafdeling die het Congres beschermt, is het aantal geregistreerde bedreigingen tegen leden van het Congres meer dan vertienvoudigd in de vijf jaar nadat Trump in 2016 werd gekozen. 2021.

Veel van die bedreigingen zijn afkomstig van mensen met een psychische aandoening van wie niet wordt aangenomen dat ze een onmiddellijk gevaar vormen, zei een woordvoerder van de Capitol Police, en nog minder van die bedreigingen resulteren in een arrestatie of aanklacht.


Hoe Instances-verslaggevers verslag doen van politiek. We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus hoewel Instances-medewerkers mogen stemmen, mogen ze geen kandidaten of politieke doelen steunen of campagne voeren. Dit omvat het deelnemen aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld aan, of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

Maar wetgevers hebben meldde een stijging in schokkende confrontaties waardoor ze in hun campagneaccounts zijn gedoken om hun veiligheid te vergroten en hun publieke voetafdruk te minimaliseren.

Een man die bijvoorbeeld een boze e-mail had gestuurd naar vertegenwoordiger Pramila Jayapal, democraat van de staat Washington, verscheen herhaaldelijk voor haar huis, gewapend met een halfautomatisch pistool en bedreigingen en godslastering. Een onbekende bezoeker kwam naar het huis van senator Susan Collins, Republikein van Maine, en sloeg een stormraam in.

“Het zou me niet verbazen als een senator of lid van het Huis zou worden vermoord”, zei mevrouw Collins eerder dit jaar in een interview. “Wat begon met beledigende telefoontjes, vertaalt zich nu in actieve dreigingen met geweld en echt geweld.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.