Als ik eerlijk ben, ben ik persoonlijk niet zo bezig geweest met het hele roguelike-fenomeen van deckbuilding van de afgelopen jaren. Het posterkind hier is Dood de torenspitsmaar er zijn talloze vergelijkbare video games uitgebracht op alle platforms, inclusief mobiel, en ze bieden allemaal in feite een vorm van strategische, op kaarten gebaseerde gevechten met ingebakken roguelike-kerkercrawler-elementen. Op papier zijn dit allemaal elementen die over het algemeen al mijn gelukkige vakjes aanvinken, maar om wat voor reden dan ook, hoewel ik het leuk vond om hier en daar in deze video games rond te neuzen, ben ik nooit echt “meegezogen” in een zoals zoveel anderen lijken te zijn.

Nou, ik ben blij te kunnen melden dat ik officieel aan boord ben van de roguelike trein van de deckbuilder met de mobiele launch van deze week van Shiny Shoe Video games en Good Shepherd Leisure’s Monster treinen ja, die woordspeling was erg bedoeld. Monster trein bevat alle kenmerken van dit specifieke style, waaronder tientallen coole kaarten met verschillende soorten eenheden, speciale vaardigheden en effecten, evenals een hele reeks griezelige slechteriken om mee te vechten. Nou, technisch gezien BEN jij de slechteriken, aangezien je vecht om de hel te redden van een heleboel hemelse goodie goodies. Ik speel graag als de slechteriken.

Monster Practice’s grote aanspraak op roem is het slagveld met meerdere niveaus dat uit 4 verdiepingen bestaat. De bovenste verdieping bevat een brandstapel die zijn eigen HP heeft en beschermd moet worden. Vijanden komen binnen vanaf de onderste verdieping en als ze niet in een ronde worden vernietigd, gaan ze een verdieping omhoog en komen ze uiteindelijk bij de brandstapel terecht en vallen ze aan. Vechten is typisch turn-based tarief, maar dan met een schoenlepel in deze bijna torenverdediging-achtige opstelling. Het is verbazingwekkend hoeveel dingen hierdoor fris en nieuw aanvoelen. Monster trein heeft al alle componenten van een eersteklas deckbuilding roguelike, maar het vechten op meerdere niveaus en het verdedigen van brandstapels tilt de zaken naar een heel nieuw niveau.

Een ander ding van belang is dat Monster Practice’s aanpassing aan het touchscreen is gewoon fantastisch. De Dood de torenspits mobiele poort staat erom bekend een beetje onhandig te zijn, maar dat is hier niet het geval. Ik ben echt onder de indruk van hoe leuk alles speelt met aanraakbedieningen. Monster trein is een volledig premium spel voor $ 9,99, en er is een optionele DLC-uitbreiding genaamd De laatste godheid dat kost je nog eens $ 3,99 en biedt een nieuwe klasse, een nieuwe eindbaas en meer. Dat kan allemaal “veel” geld zijn in de wereld van mobiel, maar na slechts een paar dagen met Monster trein en als ik me de vele honderden uren voorstel die ik er in de toekomst waarschijnlijk mee zal doorbrengen, lijkt het me een geweldig koopje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.