Misschien wel het meest irritant voor de Democraten is de senaatsrace in Georgië, waar een tweede vrouw deze week beschuldigde Mr. Walker, de voormalige voetbalster, dat ze voor haar had betaald om een ​​abortus te ondergaan. De heer Walker heeft de beweringen van beide vrouwen ontkend.

Gevangen door een hete microfoon op donderdag hoorde males senator Chuck Schumer uit New York, de leider van de meerderheid, tegen de heer Biden zeggen: “De staat waar we bergafwaarts gaan, is Georgië. Het is moeilijk te geloven dat ze voor Herschel Walker zullen gaan.”

Jessica Taylor, de senaatsanalist bij het onpartijdige Cook dinner Political Report, zei: “Het voelt echt alsof er veel beweging is in deze races.” Ze beschouwt de controle over de Senaat nog steeds als een gooi, maar, voegde ze eraan toe: “Als dit een golf is, zou je anderen kunnen zien wegvagen”, zoals senator Michael Bennet, democraat van Colorado.

Aan de andere kant hebben recente peilingen de Democraten in Iowa geprikkeld, waar senator Charles E. Grassley, een Republikein, op 89-jarige leeftijd een nieuwe termijn van zes jaar zoekt; in North Carolina, waar de Democratische kandidaat voor de Senaat, Cheri Beasley, verstrikt blijft in haar Republikeinse tegenstander, Ted Budd, en zelfs in Utah, waar senator Mike Lee, een Republikein, voor een onverwacht sterke uitdaging staat van een onafhankelijke, de voormalige CIA-officier Evan McMullin.

“Dit is de lastigste tussentijdse omgeving die ik in lange tijd heb gezien”, zei Steve Israel, een voormalig lid van het Huis van Afgevaardigden uit New York, die ooit de campagneafdeling van de Home Democrats leidde.

Maya King berichtte vanuit Atlanta en Jonathan Weisman uit Chicago.

Leave a Reply

Your email address will not be published.