MCU-fans zijn de afgelopen week goed behandeld, met Black Panther: Wakanda Eternally eindelijk zijn wereldpremière, en de launch van trailers voor Vakantiespecial Guardians of the Galaxy en Ant-Man en de wesp: Quantumania. Voor dat laatste zou deze langverwachte movie… een serieuzere toon dan de vorige twee movies, omdat er meer op het spel staat en een nog gevaarlijkere vijand, en followers kunnen niet wachten om te zien hoe deze trilogie zou eindigen.


Voor een snelle samenvatting, de trailer voor Quantumania ziet Scott Lang (Paul Rudd) genietend van zijn leven en zijn roem. Dan zijn de Langs en Van Dynes allemaal in het lab, waar Cassie Lang (Kathryn Newton) toont en verklaart een apparaat dat fungeert als een satelliet naar het Quantum Realm. Ondanks Janet’s (Michelle Pfeiffer) smeken om het te stoppen, ze worden er uiteindelijk allemaal in gezogen, en nu hebben ze geen andere keuze dan dit mysterieuze rijk buiten hun eigen universum te verkennen en een weg terug naar huis te vinden. Het blijkt dat Janet iets potentieel groots voor haar familie heeft verborgen, vandaar haar aarzeling tegenover het apparaat. Van het tegenkomen van vreemde wezens tot een Invoice Murray uiterlijk zal hun Quantum-avontuur zeker een achtbaanrit zijn voor iedereen. Maar naast de dreigende bedreigingen van de gevaarlijke Kang de Veroveraar (Jonathan Majors) die zijn eerste optreden had als een variant genaamd He Who Stays in Lokizullen followers ook meer van Cassie zien.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

In het verleden Mierenman movies, zijn er al hints geweest die wijzen op het belang van Cassie’s karakter. Ze is altijd de belangrijkste prioriteit van Scott geweest en door de hele filmreeks kunnen mensen de algehele groei van hun relatie zien. De laatste keer dat ze samen werden gezien was in Avengers: Eindspel waarin Scott Cassie gaat bezoeken nadat hij vijf jaar vastzit in het Quantum Realm. Tot zijn grote verbazing was Cassie — die oorspronkelijk werd gespeeld door Emma Fuhrmann voordat hij werd herschikt – is nu helemaal volwassen, en de twee herenigen zich en sluiten het af met een stevige, emotionele knuffel.


Wie is Cassie Lang?

Sinds het start kennen we Cassie als dit schattige, vrolijke kleine sort. Scott is echt niet de perfecte vader omdat hij een crimineel verleden heeft en geen kinderbijslag verstrekt. Gaandeweg wint Scott echter langzaam het vertrouwen van zijn ex-vrouw Maggie (Judy Greer) en haar huidige accomplice Jim (Bobby Cannavale). Cassie wil altijd weten wat haar vader van plan is en overal bij betrokken zijn. In Ant-Man en de Wasp, nu ze weet dat haar vader Ant-Man is, drukt Cassie haar gretigheid uit om zijn accomplice te zijn omdat ze er geweldig in zal zijn. Dit hartverwarmende gesprek tussen de twee heeft voor sommigen misschien geen diepere betekenis, maar er zijn mensen die het beschouwen als een soort voorafschaduwing van wat de toekomst voor Cassie zal brengen. Zal ze in de voetsporen treden van haar vader?

VERWANT: ‘Ant-Man and The Wasp: Quantumania’ Trailer toont Cassie Lang in de voetsporen van haar vader

Deze vraag zal hoogstwaarschijnlijk beantwoord worden in de komende movie, aangezien Cassie er een belangrijkere rol in zal spelen. Er is zelfs een punt in de trailer waar Cassie helemaal geschikt is naast Scott en Hope (Evangeline Lilly). Afgezien daarvan heeft ze ook de superheldennaam Stature aangenomen, waar stripfans erg enthousiast over zijn.

De oorsprong van de statuur in de Marvel-strips

Stature verscheen voor het eerst in de geliefde Marvel Comics in 2005, met title in Jonge Wrekers #6. Daar loopt ze weg en probeert ze deel uit te maken van de Younger Avengers na de dood van Scott. Ze ontmoet Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld in de MCU. Later geeft Cassie echter toe dat ze in het geheim Pym-deeltjes heeft ingenomen, wat haar oncontroleerbare groei veroorzaakt. Niet lang daarna valt Kang the Conquerer het Avengers Mansion aan, en dit is het second waarop Cassie de naam Stature aanneemt. Sindsdien is Stature een favoriet bij de followers en een gerenommeerd lid van de Younger Avengers, die talloze misdaadbestrijdingsavonturen is begonnen.

Bovendien heeft Cassie in de strips dezelfde krachten als Scott en Hope. Het verschil tussen hen is echter dat ze zelfs zonder de hulp van een pak kan krimpen en groeien vanwege haar blootstelling aan Pym-deeltjes gedurende vele jaren, waardoor ze straling in haar hart heeft.

Hoe zal gestalte eruit zien in de MCU?

Zoals alle MCU-trailers, Quantumania gaf niet echt iets te specifieks weg met betrekking tot de plot. In dit geval hebben followers geen idee hoe en wanneer Cassie in Stature zal veranderen. Mensen hebben haar een iconisch paars pak zien aantrekken zoals in de strips, maar het is nog onbekend of ze ook de hele stralingsverhaallijn zal hebben.

Maar zoals gezegd, Cassie zal zeker een belangrijkere rol spelen in deze movie. Velen hebben gezegd dat ze zal worden gezien terwijl ze probeert een band met Scott te krijgen nadat de twee jarenlang gescheiden waren en zijn hernieuwde bekendheid als een van de Avengers. Dit gerucht kan mogelijk verklaren waarom Cassie die Quantum Realm-satelliet maakt. Followers weten ook hoeveel ze door de jaren heen naar haar vader opkijkt, hem als een held voor de mensen zien, dus haar in zijn voetsporen treden is niet zo ver weg. Hoewel followers waarschijnlijk geen concrete antwoorden zullen krijgen op deze brandende vragen en geruchten, kan worden aangenomen dat Cassie’s toekomst als Stature in de MCU verder gaat dan de Mierenman movie trilogie. Het is mogelijk dat na Quantumania, zal ze de volgende keer worden gezien bij de Younger Avengers, aangezien ze een van de prominente leden in de groep is. Andere mogelijke leden van dit crew zijn Kate Bishop, Ironheart en Eli Bradley, die allemaal al in de MCU zijn geïntroduceerd, dus deze samenwerking kan heel goed werkelijkheid worden.

Ant-Man en de wesp: Quantumania zal op 17 februari 2023 in de bioscoop draaien. Aangezien deze movie het start zal zijn van MCU’s Part 5, zal het zeker veel mogelijkheden openen voor verschillende personages die we kennen en liefhebben, en Cassie is er slechts een van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.