Paramount+ heeft een uitgebreide bibliotheek met horrorfilms uit verschillende periodes van de geschiedenis van Hollywood. Van de originele zombie-apocalypsfilm tot een van de grootste horrorhits van 2022, deze movies hebben genoeg enge momenten om zelfs de meest geharde horrorfan bang te maken.


Bijgewerkt op 30 oktober 2022 door Mark Birrell: De beste horrorfilms op Paramount+ pronken niet alleen met de uitgebreide bibliotheek van het platform, maar ook met Paramounts lange geschiedenis in het maken van enkele van de meest iconische movies aller tijden. Met aankomende blockbuster horror-sequels zoals de nieuwe Schreeuw movie en nieuwste toevoeging aan de Stille plaats franchise die de komende jaren op het platform zal worden gestreamd, is dit een goed second om te beginnen met het zien van alles wat Paramount+ te bieden heeft.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Schreeuw (1996)

Al de Schreeuw movies zijn beschikbaar om te streamen op Paramount+ en elke horrorfan die het origineel nog nooit heeft meegemaakt, loopt zeker iets mis. De satirische liefdesbrief van Wes Craven aan het soort slasherfilms dat hij hielp creëren, blijft een van de beste horrorfilms van alle tijden.

Draaiend rond een klein stadje dat in de greep is van een reeks gruwelijke moorden die worden gepleegd door een gemaskerde moordenaar, Schreeuw is een spannend horrormysterie dat er altijd aan denkt om de overvloedige moorden te verbreken met charmante humor.

Schreeuw (2022)

Veel horrorfilmfans twijfelden of de… Schreeuw franchise zou kunnen overleven na de dood van Wes Craven, gezien hoe integraal hij was voor de toon en visie van de movies. De vijfde inzending in de serie ging daarom des te beter dankzij de duidelijke aanhankelijkheid van en bewondering voor de stijl van Craven.

Web zo het origineel Schreeuw ontleedde klassieke slasher-clichés, onderzoekt dit vervolg de huidige staat van zogenaamde legacy-films in Hollywood, niet alleen in het horrorgenre. Het is een scherpe movie, verheven door de terugkerende castleden in plaats van door hen naar beneden te worden gesleept en, misschien wel het belangrijkste, nog steeds inzichtelijk grappig.

Het Blair Witch-project (1999)

De movie die het discovered footage-formaat populair maakte in movies, Het Blair Witch-project bereikt veel meer in termen van blijvende terreur dan de meeste horrorfilms kunnen doen met blockbuster-budgetten.

De fictieve documentaire beelden volgen drie noodlottige filmmakers terwijl ze zich wagen in een verondersteld, maar zogenaamd spookachtig bosgebied om vervolgens verdwaald en geterroriseerd te worden door een onzichtbare kracht. De beste horrorfilms op Paramount+ leveren onvergetelijke beelden en de laatste opname van Het Blair Witch-project is tot in het geheugen van veel horrorfans gegrift.

De afdaling (2005)

Wanneer een groep vrienden meer afbijt dan ze kunnen kauwen wanneer ze huge komen te zitten in een enorm onontgonnen grottenstelsel, maar de zaken snel van kwaad tot erger gaan wanneer blijkt dat daar beneden een soort monster leeft die meer dan in staat is om te kauwen de vrienden.

Er zijn helaas maar weinig movies van welke aard dan ook met een volledig vrouwelijke hoofdcast, wat deze bloederige en meedogenloze survival-horrorfilm des te unieker maakt.

Erfelijk (2018)

Schrijver en regisseur Ari Aster schudde de wereld van horrorfilms wakker met zijn speelfilmdebuut Erfgenaamwaarin intens drama over verdriet wordt gemengd met schokkende demonische horror.

Uitstekende uitvoeringen van het hele ensemble, vooral Toni Collette, maken dit zonder twijfel niet alleen een van de beste horrorfilms op Paramount+, maar ook een van de meest onmisbare horrorfilms van de afgelopen jaren.

Een rustige plek (2018)

Een stille plek volgt een familie terwijl ze worstelen om te overleven nadat de aarde is overgenomen door moorddadige wezens die op geluid jagen. De eerste helft is vooral verontrustend, omdat de verschillende personages proberen te voorkomen dat ze een kijkje nemen terwijl ze ook met hun eigen familieproblemen te maken hebben.

Dankzij een behendige regie van John Krasinski, die ook schittert als de patriarch van de familie, is de movie internet zo spannend als ontroerend, en verheft hij het verder dan alleen maar een nieuwe conceptgedreven genrethriller.

Een stille plek, deel II (2021)

John Krasinksi bracht zijn hoofdcast uit de eerste movie terug om een ​​nog groter en actievoller vervolg te leveren op Een stille plek die de familiale strijd en buitenaardse horror van het origineel voortzet.

Followers van de eerste movie zullen dit deel zeker niet willen missen, need het zorgt voor een nog grotere derde movie die momenteel in ontwikkeling is, evenals een spin-offfilm.

Nacht van de levende doden (1968)

Er is een horde zombiefilms, maar niemand wordt boven deze geteld. Nacht van de levende doden heeft zombies uitgevonden zoals het publiek ze vandaag de dag kent en maakt na meer dan 50 jaar nog steeds indruk.

George A. Romero bewees dat hij een expertise had voor het maken van een horrorfilm die niet alleen echt angstaanjagend was, maar ook een bijtend commentaar bood over sociale kwesties in Amerika.

Invasie van de Physique Snatchers (1956)

Invasie van de Physique Snatchers is een boek dat verschillende keren is aangepast, maar in veel opzichten is de originele movie uit 1956 nog steeds ongeëvenaard. Het is een horrorfilm die good de angsten van het Amerika van de Koude Oorlog weergeeft, met title de angst dat buren eigenlijk verborgen vijanden zouden kunnen zijn.

Terwijl buitenaardse pods een kleine Californische stad beginnen over te nemen, ontdekt een kleine groep mensen de waarheid en probeert ze de invasie te stoppen voordat deze zich naar de relaxation van het land verspreidt.

De ring (2002)

Een Amerikaanse remake van de klassieke J-horrorfilm Ringu, De ring is een horrorfilm die minder afhankelijk is van bloed en bloed en meer van sfeer. Met zijn verhaal over een videoband die iedereen lijkt te vermoorden die ernaar kijkt, is het ook een commentaar op de macht van de media om degenen die ernaar kijken te beïnvloeden.

Naast de wendingen van het verhaal is het een horrorfilm die je gezien moet hebben vanwege de verbluffende beelden en het huiveringwekkende geluidsontwerp.De ring is een zeldzaam soort remake die de schittering van de originele versie evenaart en soms zelfs overtreft.

DE VOLGENDE: De beste PG-13-horrorfilms

Leave a Reply

Your email address will not be published.