Bij het maken van een horrorfilm zijn er bepaalde verwachtingen van het publiek waarmee rekening moet worden gehouden. Als het te lang duurt om bij de horrorelementen te komen, lopen ze het risico hun kijkers te vervelen en hun interesse te verliezen. De beste manier om dit tegen te gaan, is door aan het start een kill-scène te laten zien, een snelle adrenalinestoot die de weg vrijmaakt voor wat gaat volgen, en de scripttijd te kopen om de plot en personages te introduceren.


VERWANT: De beste finalemeisjes van de jaren 90

Openingsmoorden zijn een hoofdbestanddeel van het style geworden, dus als de movie midden in de nacht begint met iemand die alleen in hun huis is, weet het publiek waar ze aan toe zijn. Sommige openingsmoorden zijn de meest iconische in de geschiedenis van horrorfilms: ze blijken vaak het meest populaire onderdeel van hun respectievelijke movies te zijn.

De volgende inzendingen bevatten spoilers.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

‘Schreeuw’ (1996)

mogelijk de meest iconische openingsscène in horrorhet origineel Schreeuw opent met tiener Casey Becker (Drew Barrymore) alleen thuis, klaar om een ​​enge movie te kijken. Wanneer een telefoontje van een onbekend nummer onheilspellend wordt, wordt Casey gekweld door een gemaskerde figuur met moorddadige bedoelingen.

SchreeuwDe openingsscène werd een sjabloon dat elk merchandise in de serie zou volgen, met Schreeuw 2‘s dubbele moord in een bioscoop internet zo gedenkwaardig. Het heen en weer tussen Ghostface en zijn prooi zorgt voor een unieke dynamiek voor een horroropening. Het voelt persoonlijker dan een ongelukkig slachtoffer dat plotseling wordt vermoord door een moordenaar of wezen dat ze nog nooit eerder zijn tegengekomen.

Schreeuw is beschikbaar om op te streamen Paramount+.

‘Halloween’ (1978)

De meest invloedrijke slasherfilm aller tijden, Halloween, kiest ervoor om niet met een slachtoffer te beginnen, maar met zijn antagonist. De movie begint op Halloweennacht in 1963, vanuit het gezichtspunt van de moordenaar, glurend naar een vrouw en haar vriend die op de financial institution zoenen.

Al snel steekt de stalker een keukenmes in de schreeuwende tiener en onthult dat hij een jonge jongen is genaamd Michael, die zijn eindeloze razernij begint. Door het publiek in de schoenen van de moordenaar te plaatsen, krijg je een kijkje in de geest van een van de meest beruchte schurken van de cinema, die tientallen mensen zou afslachten in vier decennia aan movies.

Halloween is beschikbaar om te streamen op Shudder en AMC+.

‘Kaken’ (1975)

Vergeet de relaxation van de movie; de opening van kaken is genoeg om iemand voor altijd uit de oceaan te houden. Vrij om te genieten van het strand in een wereld waar kaken nog niet bestaat, besluit Chrissie te gaan skinnydippen. Terwijl ze geniet van haar eenzame duik, begint ze een aanwezigheid op de loer te voelen in de zee onder haar.

Wat maakt kaken zo effectief is dat zijn moordenaar, grote witte haai, zo lang buiten beeld blijft, waardoor een bijna ondraaglijk gevoel van spanning ontstaat. Dit wordt het finest geïllustreerd in de dood van Chrissie, alsof we nooit zien dat het wezen haar bijt, Susan Backlinie‘s prestaties en Stephen Spielberg‘s richting onthullen alles wat we moeten weten over de gruwelijke scène.

kaken is beschikbaar om te streamen op AMC+.

‘Incorrect Flip 2: Lifeless Finish’ (2007)

Een van de meest populaire direct-naar-dvd-franchises in de jaren 2000 en 2010, de Verkeerde afslag serie komt op dreef met Verkeerde afslag 2: doodlopende weg. Wanneer een reality-tv-serie besluit te filmen in het achterland van de eerste movie, worden de solid en crew al snel het slachtoffer van de ingeteelde kannibalen die daar leven.

Opening met castlid Kimberly Caldwell rijden naar de shoot, de voormalige Amerikaans idool deelnemer rijdt per ongeluk over een native. In een poging hem te reanimeren, resulteren haar goedbedoelde inspanningen erin dat haar lippen worden afgebeten voordat ze door een bijl in tweeën wordt gespleten. De glorieus bloederige moord zet de toon excellent voor dit slasher-vervolg en blijft een van de beste sterfgevallen in de franchise.

‘Spookschip’ (2002)

Deze bovennatuurlijke movie uit het start van de jaren 2000 wordt tegenwoordig meestal over het hoofd gezien, en terecht, need de movie is onopvallend. Wanneer de solid van bergers, inclusief de wil van Karl City en Julianna Marguliesontdekt een verlaten cruiseschip, ontdekken ze de verschrikkelijke geheimen die erin worden bewaard.

Het hoogtepunt van Spookschip is de opening. Beginnend met een flashback naar de hoogtijdagen van het schip in de jaren zestig, worden de nachtelijke festiviteiten van de cruise geruïneerd wanneer een malafide draadkabel losschiet en door de menigte snijdt. Jonge Katie (Emily Browning) is de enige overlevende terwijl ze de omringende passagiers letterlijk aan stukken ziet vallen.

‘De Collectie’ (2012)

De verzamelaar was al notoir grizzly, dus toen het tijd was om het vervolg te maken, makers Marcus Dunstan en Patrick Melton wisten dat ze het bloedvergieten moesten opwekken. Maak gebruik van een bloedbad in een nachtclub, waar een assortiment van vallen uit het dak en de muren tevoorschijn komt, waardoor een karmozijnrood bloedbad ontstaat wanneer de clubbezoekers in tweeën worden gesneden, verpletterd en tot moes worden teruggebracht.

Dunstan en Melton werkten aan de Zaagserie, en de invloed van die franchise wordt gevoeld als nieuwe vallen uit elk nieuw gebied tevoorschijn komen om de overlevenden te verkleinen. De relaxation van De verzamelingkeert terug naar een stalk-and-slash-formule die lijkt op de eerste movie, maar de opening ervan blijft lange tijd een van de meest memorabele horrorscènes.

De verzameling is beschikbaar om op te streamen Amazon Prime-video, Huluen Tubi.

‘Kubus’ (1997)

Een van de meer unieke horrorfilms uit de jaren ’90, Kubus volgt een groep vreemden die ontwaken in een vreemde structuur. Omdat ze zich niet kunnen herinneren hoe ze daar kwamen, ziet elke kamer er hetzelfde uit als ze er doorheen gaan, en uiteindelijk beseffen ze dat sommige dodelijke vallen bevatten.

Voorafgaand Zaag tegen zeven jaar, Kubus‘s invloed wordt gevoeld op die franchise. De movie begint met een man genaamd Alderson, helemaal alleen in de kubus. Als hij een nieuwe kamer binnengaat, hoort hij een onerous geluid terwijl de man vastgrijpt. Er verschijnen rode lijnen op zijn huid voordat hij in stukken op de grond valt, nadat hij is gevangen in een prikkeldraadval. Deze snelle reeks doet geweldig werk door de weg te banen voor wat het is om te volgen, terwijl het mysterie van wat de kubus bevat, behouden blijft.

Kubus is beschikbaar om te streamen op Tubi.

‘Stedelijke legende’ (1998)

Een van de beste niet-Schreeuw slasher-films om uit de jaren ’90 te komen, Stedelijke legende bevat tal van gedenkwaardige sterfscènes dankzij de focus op de titulaire mythen. De solid van universiteitsstudenten, waaronder mensen als Jared Leto en Michael Rosenbaumzorgen voor veel leisure voordat ze worden geplukt.

De sterkste dood in de movie is de opening, waar Michelle alleen in de regen rijdt. Stoppen om te tanken, een griezelige ontmoeting met een bediende zorgt ervoor dat Michelle de nacht in snelt; de goedbedoelende arbeider vertrok om te schreeuwen: “er zit iemand op de achterbank”, tevergeefs. De moordenaar onthult zichzelf al snel achterin Michelle’s auto en onthoofdt de jonge vrouw met een bijl.

‘HET’ (2017)

Een van de beste aanpassingen van Stephen Kinghet werk, HET actualiseert het angstaanjagende verhaal voor een nieuwe generatie. Ontdekken dat een wezen vermomd als een clown genaamd Pennywise (Invoice Skarsgard) vermoordt de kinderen van hun stad, een groep jonge vrienden die bekend staat als The Losers Membership, samen om het van gedaante veranderende monster te stoppen.

De katalysator voor de missie van de membership is de dood van de 7-jarige Georgie (Jackson Robert Scott), de jongere broer van groepsleider Invoice (Jaeden Lieberher). Terwijl ze alleen buiten in de regen speelt, ontmoet de onschuldige Georgie Pennywise die zich verstopt in een regenwaterafvoer. Het monster overtuigt de jongen dat hij zijn vriend is voordat hij het jonge form verslindt.

HET is beschikbaar om op te streamen Netflix en HBO Max.

‘Eindbestemming 2’ (2003)

Als je hebt gezien Eindbestemming 2, dan heb je nooit meer op dezelfde manier naar een vrachtwagen met houtblokken gekeken. Alleen al de aanblik van het omslachtige voertuig roept beelden op van de snelwegcrash uit dit populaire vervolg, met zijn eerste bloedbad een van de engste autosequenties ooit.

Elk Eindbestemming begint met een voorgevoel, en deel twee blijft het beste. Wanneer een vrachtwagen zijn lading op een drukke snelweg morst, botsen de eigenzinnige boomlichamen tegen de achterliggende auto’s. Mensen worden onthoofd, verpletterd en opgeblazen terwijl de logboeken geen genade tonen, waardoor een van de meest angstaanjagende realistische horrorscenario’s op het scherm ontstaat.

Eindbestemming 2 is beschikbaar om te streamen op HBO Max.

BLIJF LEZEN: De 40 beste horrorfilms van de jaren 2000

Leave a Reply

Your email address will not be published.