Het uitgestrekte universum binnenin de bezwering franchise is breed, met tonnen personages die met elkaar verbonden zijn binnen een aantal movies, meestal allemaal terug te voeren op een van de twee toveren movies. De vloek van Llorona had een connectie met pater Perez die de households hielp in zowel deze movie als de eerste Annabelle. Annabelle zelf is ook een paar keer te zien in de eerste toveren movie. tijdens het kijken de bezwering movies op volgorde, het publiek ziet dat Valak, de demon non, de belangrijkste antagonist is van De bezwering 2 en de non.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Terwijl Annabelle en de non hebben niet veel directe connecties met elkaar, er zijn verschillende paaseieren en theorieën die het publiek doen geloven dat deze twee spin-offfilms misschien meer met elkaar te maken hebben dan op het eerste gezicht lijkt.

Bijgewerkt op 26 oktober 2022 door Aya Tsintziras:

de bezwering universum wordt steeds groter met een vierde movie in de maak en een vervolg op de non. Followers vragen zich af of de demon in de non is hetzelfde als Annabelle, en vraag me af hoe de movies bij elkaar passen. Dit zijn geweldige vragen, need er zijn veel verbanden tussen de movies in deze populaire horrorfranchise.

Prominente demonen in het heelal

Followers hebben een aantal klopgeesten en geesten binnen gezien de bezwering universum, waaronder La Llorona, The Crooked Man en Bathsheba, om er maar een paar te noemen. Maar van geen van deze wezens wordt ooit gezegd dat ze echte demonen zijn.

Alleen Valak en de demon die Annabelle vastgrijpt, worden als demonen beschouwd, en ze zijn in elke… Annabelle movie. Zowel de demon van Valak als Annabelle lijkt het op de Warrens te hebben, en zij zijn de… engste entiteiten in de bezwering franchise. Valak richt zich op Ed en Lorraine en volgt Lorraine van de Verenigde Staten naar Engeland in De bezwering 2. Annabelle gaat achter Judy Warren aan in Annabelle komt thuis.

The Annabelle: Creation Finish Credit score Scene

Hoewel de non nooit echt verschijnt in de Annabelle movies, en Annabelle verschijnt niet in de noner is een scène na de aftiteling aan het einde van Annabelle: Creatie dat zinspeelt op de stand-alone movie van Valak.

De aftitelingscène speelt kort na de laatste scène en toont een donkere gang in wat lijkt op een oude kathedraal. De gang is donker, maar het is mogelijk om een ​​figuur van de non steeds dichterbij te zien komen, waarbij elke kaars uitgaat terwijl de demon langs hen loopt richting de digicam. De scène wordt zwart en de aftiteling gaat door.

Zuster Charlotte

Deze connectie kan een paar keer opnieuw worden bekeken om te begrijpen, maar zuster Charlotte van Annabelle: Creatie is gebonden aan De non. Het personage kijkt naar een oude foto van zichzelf in een klooster in Roemenië met drie andere nonnen. Het is mogelijk om Valak achter de personages te zien, in de schaduw staan ​​en over hen waken.

De movies leggen de verbanden slecht uit en verwijzen nooit meer naar zuster Charlotte, maar er zijn een paar waarschijnlijke theorieën die logisch zijn. Het is heel griezelig om dit verband te beseffen en de demon naar de nonnen te zien staren.

De tijdlijn

de non vindt plaats precies drie jaar voordat zuster Charlotte en de meisjes op de boerderij van Mullins aankomen. In de non, Valak vermoordt iedereen daar, en er zijn geen overlevenden. Dit betekent dat iedereen op de foto van zuster Charlotte dood zou moeten zijn, ook zij.

In plaats daarvan leeft het personage nog steeds en leeft het over de hele wereld, prima in orde en zorgt voor weesmeisjes. Het is duidelijk dat het personage in het klooster was toen Valak hen voor het eerst begon te achtervolgen. Dat blijkt uit zijn verschijning op de foto. Hoe is het mogelijk dat zij, en alleen zij, kon ontsnappen?

Er is meer dan één demon

Er is een fantheorie van Reddit dat suggereert dat zuster Charlotte eigenlijk bezeten is door Valak. De Redditor somt de redenen op waarom deze theorie logisch is en gaat zelfs zo ver dat hij argumenten aanvoert waarom het misschien niet logisch is. Charlotte is nooit gezien in de non maar vanwege de foto weten followers dat ze daar op een gegeven second was terwijl Valak actief was.

De Reddit-post suggereert dat Valak de demon van Annabelle gewoon de wereld in wilde laten. Na de gebeurtenissen van schepping, hij gaat verder met het terroriseren van de twee households uit de eerste movie en daarna de Warrens zelf in Annabelle komt thuis.

Dezelfde foto hangt in het klooster

Er zijn veel verborgen particulars die followers hebben gemist in de non. In deze movie is dezelfde foto heel even aan de muur te zien. Charlotte komt echter niet voor in de movie en zusters Marie, Anna of Lucia ook niet. Er wordt opgemerkt dat ze er waren gedurende het jaar dat de non plaatsvindt, dus het is vreemd dat ze nooit meer worden genoemd of gezien.

Er wordt ook opgemerkt dat zuster Charlotte zich niet herinnerde dat Valak met hen op de foto stond, of het nooit eerder had opgemerkt. Het lijkt vreemd dat ze op een foto geen demon of zelfs een vierde persoon achter haar en haar vrienden zou opmerken.

Demonische gehechtheid

Er is een andere theorie dat The Nun op de een of andere manier by way of die foto van het klooster naar het huis van de Warrens is gekomen. Valak is tenslotte een demon en het is bekend dat demonen zich kunnen hechten aan gadgets in de bezwering universum, dus dit zou logisch zijn.

Misschien hechtte Valak zich aan de foto die zuster Charlotte had en later ook aan Annabelle. Dit verklaart waarom Valak misschien alleen in bepaalde hoeken van de foto te zien was en waarom hij niet werd opgemerkt.

The Warrens

Annabelle is een van de engste paranormale schurkenen de relaxation van de bezwering franchise heeft veel enge figuren. Het is mogelijk dat zodra het Warren-stel de Annabelle-pop heeft, ze haar opsluiten, wat leidt tot de gebeurtenissen van Annabelle komt thuis. Maar misschien kon Valak, voordat ze dit deden, zich vastklampen aan Lorraine Warren, wat zou verklaren waarom ze de non gedurende de tweede toveren movie.

Hoewel er wordt gesuggereerd dat Valak en Lorraine elkaar ontmoetten terwijl zij en haar man hielpen bij de uitdrijving van Frenchy (die bezeten was door de non in hun movie), is Valak misschien op zoek geweest om zijn weg naar Lorraine veel eerder te vinden dan ze had verwacht.

Taissa en Vera Farmiga schitteren in de franchise

Vera Farmiga is de ster van de bezwering universum. Ze speelt Lorraine Warren in alle movies, die gedeeltelijk gebaseerd zijn op: de echte heldendaden van het Warren-paar. Wat interessant is om op te merken is het feit dat de hoofdpersoon van de non, Zuster Irene, die internet als Lorraine ook een helderziende blijkt te zijn, is niemand minder dan Taissa Farmiga, Vera’s jongere zus.

Dit is waarschijnlijk gewoon toeval, maar met de mogelijkheid van De non 2, misschien hebben zuster Irene en Lorraine een diepere band met elkaar. Een fan heeft er ook op gewezen dat ze in Irene’s paspoort werd geboren in Bridgeport, Connecticut, wat toevallig dezelfde plaats is waar Lorraine Warren werd geboren.

Ouroboros

Dit paasei is het vermelden waard: wanneer Mia in de eerste movie kijkt naar de demon die Annabelle bezit, stuit ze op een pagina met een slang die zijn eigen staart opeet. Dit symbool staat bekend als een Ouroboros.

Valak wordt sterk geassocieerd met slangen in de bezwering, dus de ouroboros wordt een herhaald symbool voor Valak in de movies. Het verschijnt weer een paar keer naast de non in De bezwering 2, en de non en dit is een andere manier waarop de franchise met elkaar verbonden is.

DE VOLGENDE: 15 beste horrorfilms op Netflix, volgens Rotten Tomatoes

Leave a Reply

Your email address will not be published.