Hulu’s Het verhaal van de dienstmaagd toont een dwingend systeem van sociale rangorde binnen een totalitair regime, waar elke burger bepaalde regels en rollen heeft die dienen om een ​​morele standaard te handhaven waarvan zij geloven dat die God zal bevredigen, en die hen dichter bij de hemelpoorten zal brengen, terwijl ze prominente wereldproblemen zoals onvruchtbaarheid en milieucrisis. De leidende vrouwen in de serie zijn onder meer: Elisabeth Mos, Yvonne Strahovski, Ann Dowd, Samira Wileyen Amanda Brugel: die elk hun unieke rol hebben gespeeld binnen de Gileadische samenleving. De serie, die nu zijn vijfde seizoen streamt, draait voornamelijk om vrouwenrollen in Gilead; vooral onder de klauwen van mannen aan de macht.


VERWANT:‘The Handmaid’s Story’: 6 regels die dienstmaagden volgen in Gilead

Een van de hoogst gerangschikte vrouwen in Gilead heeft zijn voordelen, hoewel ze een Vrouw betekent haar eigen plichten in huis, voor hun commandant en voor God. Het leven van een vrouw kan bijzonder eentonig zijn, vooral als ze niet in staat is om haar eigen sort te verwekken, dat zich opstapelt in nepglimlachen, eenzaamheid en bitterheid: dit alles wordt over het algemeen afgerekend op vrouwen uit de lagere klassen.

COLLIDER-VIDEO VAN DE DAG

10/10 Ze moeten zich in groenblauw kleden

Onder de Gileadische machtsstructuur moeten vrouwen bescheiden kleding dragen passend bij hun sociale standing, zodat elk individu appropriate wordt behandeld. Voor vrouwen is uiterlijk een belangrijk onderdeel van hun rol in de samenleving, waar alles wat hun uiterlijk vervuilt, hen minder kan doen lijken.

Vrouwen zijn gekleed in bescheiden jurken van verschillende tinten groenblauw/blauw, een indicatie van hun vermeende ‘zuiverheid’ als niet-zondaars (vergeleken met de gewelddadige, maar vruchtbare roodtint die de dienstmaagden dragen). Binnen dit kleurengamma zijn verschillende tinten en kledingvarianten, met donkere tinten die een vrouw met een hogere standing aanduiden (zoals een vrouw die getrouwd is met een commandant) versus een lichter blauw voor degenen die getrouwd zijn met Angels of Eyes.

9/10 Hun voornaamste zorg is het moederschap

Een groot deel van de religie die in Gilead werd gevolgd, dicteert het belang van het krijgen van kinderen als het doel van een vrouw, wat de behoefte aan dienstmaagden in een mondiale onvruchtbare sfeer aangaf.

Ongeacht of een vrouw haar eigen kinderen kan krijgen of dat ze vertrouwt op het dienstmaagdsysteem, wordt verwacht dat de primaire plicht van de vrouw – en het enige doel – is om voor hen te zorgen en ze op dezelfde manier op te voeden waardoor ze een goed associate voor de toekomstige commandanten. Tijdens de periode tussen conceptie of zwangerschap zullen echtgenotes hun tijd besteden aan het voorbereiden van de dienstmaagd op de geboorte, door hen te ondersteunen.

8/10 Ze moeten onderdanig zijn aan hun echtgenoten

Meer een maatschappelijke verwachting dan een definitieve regel, van vrouwen wordt verwacht dat ze te allen tijde achter hun echtgenoten staan. Dit betekent om nooit terug te antwoorden, hun man te corrigeren of hun acties in twijfel te trekken, terwijl ze doen wat hun wordt opgedragen.

VERWANT:‘The Handmaid’s Story’: 10 redenen waarom Serena het meest complexe personage van de present is

Vrouwen moeten alle acties van hun commandant accepteren, ongeacht ontrouw of wreedheid, evenals elke straf die op hun pad komt. Met de sociale ranglijst die dicteert dat mannen de enigen zijn die de leiding hebben, wordt van vrouwen verwacht dat ze hen onderdanig zijn. De relatiedynamiek tussen man en vrouw is ongelijk in Gilead, waardoor commandanten misbruik kunnen maken van hun hogere standing.

7/10 Niet lezen of schrijven

Een van de meest ironische regels die alle vrouwen (behalve tantes) moeten volgen, is dat alle soorten lezen en schrijven verboden is. Tijdschriften, kranten en elk sort lettertype bestaan ​​niet in Gilead voor het oog van vrouwen (buiten de bijbel om). Zelfs in de voedingswinkels worden woorden vervangen door symbolen.

Hoewel de samenleving diep religieus is, wordt de ontzegging van het recht om over de Schrift te lezen en te schrijven zelfs voor de echtgenotes verontrustend, waar in seizoen 2 Serena (Yvonne Strahovski) het comité van opperbevelhebbers confronteert om deze fundamentele moist te wijzigen. Als vergelding wordt haar vinger afgehakt voor het voorlezen van een bijbelvers. Hoewel er geen rechtvaardiging is voor het bestaan ​​van deze moist, kunnen kijkers aannemen dat het een regerende tactiek is om ervoor te zorgen dat vrouwen ‘op hun plaats blijven’, door geen toegang te krijgen tot iets dat ze tegen de commandanten kunnen gebruiken.

6/10 Moet religieuze normen handhaven

De foundation van Gileads bestaan ​​was de noodzaak om religieuze waarden terug te brengen in een samenleving die ‘verdorven’ was door vermeende zonden. Als zodanig wordt van vrouwen verwacht dat ze de hoogste religieuze normen handhaven in overeenstemming met de regels en voorschriften van Gilead – maar tegelijkertijd hun hoofd afwenden van de overtredingen van hun man onder het mother van loyaliteit en onderdanigheid.

VERWANT:Wat heeft ‘The Handmaid’s Story’ eigenlijk te zeggen over religie?

Volgens de praktijk moeten vrouwen zich bescheiden kleden, zich alleen bezighouden met vrouwelijke activiteiten, een verlangen naar kinderen hebben en het vermogen hebben om goed voor hen te zorgen, anderen begroeten met de juiste Gilead-formaliteiten en natuurlijk bidden.

5/10 Moet een dienstmaagd hebben als ze onvruchtbaar zijn

Een van de belangrijkste politieke en sociaaleconomische zorgen die Gilead tijdens zijn oprichting wilde helpen, had te maken met de wereldwijde daling van het geboortecijfer, waarbij een groeiend aantal geboorten resulteerde in doodgeborenen of gehandicapte kinderen. Gilead gaf de schuld aan een toename van promiscuïteit en toegang tot anticonceptie en abortussen en bedacht het idee van het Handmaid-systeem; het vangen van vrouwen die in de vruchtbare leeftijd zijn of die al kinderen hebben gekregen om concubines van de staat te worden. In het tijdperk van onvruchtbaarheid kregen vrouwen nog steeds de luxe om in de hogere klasse te leven, zolang ze met alle mogelijke middelen kinderen hadden.

Voor degenen die te oud zijn om hun eigen leven te dragen, of voor degenen die onvruchtbaar zijn, moeten echtgenotes ermee instemmen een geschikte dienstmaagd uit te kiezen die de commandanten kunnen impregneren. Kinderloos zijn is een sociaal taboe in Gilead, en er wordt afgekeurd alsof de echtgenotes hun plicht niet vervullen en hen tot onderwerping dwingen.

4/10 Magazine niet deelnemen aan ‘mannenpraat’

Een andere onofficiële regel van Gilead verwijst naar de plaats van een vrouw in het systeem van politiek, bestuur en andere belangrijke zaken. Met de patriarchale dominantie van Gilead hebben commandanten alle manieren verdrongen waarop een vrouw meer rechten heeft dan zij; tot het punt waarop het afkeuren wordt afgekeurd om zich uit te spreken tegen, of zelfs maar te spreken over iets dat ook maar enigszins ‘mannelijk’ in de natuur is.

Ondanks dat veel echtgenotes en tantes een belangrijke rol speelden in de totstandkoming van Gilead – zoals Serena Pleasure’s rechtse religieuze boek ‘A Girl’s Place’ dat een sjabloon werd voor vrouwelijke huiselijkheid en een herziening van bijbelse rollen – lieten vrouwen hun stem achter om een leven leiden van volledige onderdanigheid en onverantwoordelijkheid voor alles wat de manier waarop ze leven regeert.

3/10 Ze hebben twee keuzes van pastime’s

In navolging van de uitsluiting van de vrouwen in politieke discussies buiten roddels, hebben vrouwen de neiging om een ​​lusteloze dagelijkse routine te leven. Vrouwen mogen geen algemeen huishoudelijk werk doen uit angst hun standing te verlagen, dus koken en schoonmaken wordt overgelaten aan de Martha en Handmaid van het huishouden.

VERWANT:‘The Handmaid’s Story’ Seizoen 5: Is Serena Pleasure een sympathiek personage geworden?

Als een vrouw geen kinderen in het huishouden heeft, neemt hun niveau van onafhankelijkheid en controle af, waar ze worden aangemoedigd om hun tijd te besteden aan ondergeschikte en traditioneel vrouwelijke pastime’s zoals tuinieren en breien. Niet in staat om hun huis te verlaten, tenzij vergezeld door hun man, of voor geboorten en andere gebeurtenissen, raken echtgenotes opgesloten binnen hun eigen muren.

2/10 Vrouwen moeten aanwezig zijn bij de ceremonie

Unaniem draait de meest verachte regel in Gilead om het verloop van de Ceremonie – een maandelijkse geritualiseerde verkrachting van de huishoudelijke dienstmaagd in de hoop op conceptie. Echtgenotes moeten aanwezig zijn bij de ceremonie, vanaf het voorlezen van de Schrift tot de conceptiepoging, om het proces te legitimeren onder de Gileadese moist (zonder dat ze aanwezig zijn, wordt het beschouwd als verkrachting).

Vrouwen zitten aan het hoofdeinde van het mattress met de Dienstmaagd tussen hun benen en houden hun handen huge als een middel voor spirituele verbinding tussen de Commandant, hun ‘vat’ en zichzelf. De uitspraak is opgesteld door commandant Pryce (Robert Curtis Brown), die de betrokkenheid van de echtgenotes voorstelde om het gevoel van ‘overtreding’ te voorkomen, en in plaats daarvan een aanmoediging van deze veronderstelde seksuele handelingen binnen het huwelijk niet als overspel te beschouwen vanwege het doel van zwangerschap.

1/10 Vrouwen moeten bij hun man blijven, tot de dood ze scheidt

En toch, ondanks de barre omstandigheden waarin echtgenotes in Gilead moeten leven, wordt hun niet de luxe geboden van de moderne wereld en haar kijk op echtscheiding. Beschouwd als een heilige plicht van man en vrouw, worden echtgenotes gedwongen hun echtgenoten te vergeven, ongeacht de ontrouw of het misbruik dat ze ondergaan, omwille van de schijn in hun sociale kringen.

Vrouwen wordt geleerd om mede afhankelijk te zijn van de veiligheid en ondersteuning die de commandanten bieden, met de dreiging om een ​​dienstmaagd, Martha te worden, naar de koloniën te worden gestuurd, of de dood die over hen opdoemt als ze hun grens mislopen. In plaats daarvan hebben echtgenotes alleen de kans op een nieuwe commandant in het geval van de dood van hun man, need het is een sociale overtreding om een ​​ongehuwde vrouw in Gilead te zijn.

DE VOLGENDE:10-series zoals ‘The Handmaid’s Story’ dat onderdrukking aangaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.